Сервитьорка: Шефът ми иска секс

https://www.24chasa.bg/Article/625112 www.24chasa.bg
30-годишната сервитьорка преразказва жалбата си до полицията. СНИМКА: АВТОРЪТ

Аванс от 20 лв. срещу секс 3 пъти в седмицата предложил на млада сервитьорка в заведението си 60-годишният дупничанин Николай Сърбов, съобщи в. "Струма".

Ваня Георгиева, на 30 г., подала жалба в полицията за сексуален тормоз на работното място. Първо споделила само с приятеля си, но той я посъветвал да си премълчи. Чак когато работодателят отказал да й плати заработеното и я обвинил в кражба на цигари, подала оплакването.

"Преди седмица помолих за заем от 20 лв. и ми обеща - трябваше да купя лекарства за болния ми баща", разказа пред "24 часа" потърпевшата. Но на другия ден Сърбов й казал: Аз повече назаем не давам. Но ако искаш пари, и то не само 20-30 лв., ще ги имаш срещу секс 3 пътиседмично. "Направих се, че не съм го чула, но той ми напомни няколко пъти. След това си поисках заплатата, а той ме обвини, че са изчезнали 3 стека с цигари, и отказа да ми плати", разказва Ваня.

Тогава момичето подало жалба в полицията.

Работодателят й плащал надница в размер на 5% от оборота в заведението на гарата в Дупница.

"Изкарвах по 5-10 лв. на ден, разказва Ваня. Тя се надява, въпреки че няма свидетели на разговорите й с шефа, да получи правосъдие, а той да бъде наказан за сексуален тормоз.

В заведението освен Ваня работели още 3 момичета. "Избираше ги да са млади, но не знам дали и към тях е имал подобни предложения", обясни тя. Местни припомнят, че преди години Сърбов набирал персонал с обяви с изисквания: 50 кг, 170 см височина. Хората се шегували, че търси манекенки, а не сервитьорки.

Собственикът на заведението отказа вчера коментар пред "24 часа", но пред униформените при разпита отрекъл всички обвинения. В прокуратурата производството не е пристигнало, ако има данни за престъпление, ще бъде образувана преписка, каза прокурор Емил Павлов.

"Работим по случая, досега срещу Сърбов не е имало подобни обвинения, не е имал и криминални деяния", каза шефът на РПУ Борислав Динев.

"Потресен съм от това, което се случва. Това е недопустимо", коментира и приятелят на потърпевшата от сексуален тормоз сервитьорка.

Съпругата на обвинения в секстормоз ресторантьор е служителка в счетоводството на община Дупница. Имат две дъщери студентки, на възрастта на Ваня.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към момента безработните са вече 257 000. За един ден имаме нов рекорд – освен тези близо 5 000 души в понеделник, за вчера са около 6 000. Ние вървим с наистина бързи темпове. Това заяви в предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Прогнозата на синдикатиите е

Едва 8% от българските предприятия смятат да се възползват от държавната помощ за заплатите по схемата 60:40. Останалите 92% ще съкращават персонала, ще режат заплати, ще пускат хората в платени и неплатени отпуски или още умуват какво да правят. Това разкрива експресно проучване на Българската стопанска камара за нагласите и възможностите на

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки