Кюстендил събра от пикльовци 15 000 лв.

https://www.24chasa.bg/Article/625220 www.24chasa.bg
ПЕТЪР ПАУНОВ

Кюстендил вероятно е единственият град у нас, събрал значителна сума - 15 хиляди лева, от мъже, които без срам се облекчават в центъра на града.

И правилно! За тези работи цивилизацията е измислила тоалетните.

Затова с глоби общината в Кюстендил има приход от 14 900 лв. от нарушители на обществения ред, които пикаят в централната градска част или рушат общинско имущество, каза кметът Петър Паунов.

“Няма да допусна това. Който иска да пие и да чупи - да го прави вкъщи, а не да руши общинско имущество”, коментира Паунов.

Общо 69 780 лв. са приходите на общинското предприятие “Охрана” от началото на годината, като най-голямата част идва от “малката нужда”.

Солени са и глобите за каруци, преминаващи през центъра. С общинска наредба от миналата година това е забранено.

Общинските служители засега са толерантни само към паленето на огньове в междублоковите пространства заради приготвянето на зимнина от кюстендилските домакинства. “За всички е ясно, че е криза, не всеки може да си купи зимнина от супермаркета”, каза Паунов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към момента безработните са вече 257 000. За един ден имаме нов рекорд – освен тези близо 5 000 души в понеделник, за вчера са около 6 000. Ние вървим с наистина бързи темпове. Това заяви в предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Прогнозата на синдикатиите е

Едва 8% от българските предприятия смятат да се възползват от държавната помощ за заплатите по схемата 60:40. Останалите 92% ще съкращават персонала, ще режат заплати, ще пускат хората в платени и неплатени отпуски или още умуват какво да правят. Това разкрива експресно проучване на Българската стопанска камара за нагласите и възможностите на

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки