Сиромашка сушеница от свинско месо

https://www.24chasa.bg/Article/638712 www.24chasa.bg

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

КОЙ ГОТВИ

Данчо Боев е майстор от старата школа, бил е главен готвач на "Ню Отани", приготвял е екзотични блюда на круизни кораби и знае тънкостите на ястията афродизиаци. Той съветва, че в лошото време се правят най-хубавите мезета - суджуци, луканки, пастърми. За своето предложение разказва как един сиромах си купил 1,5 кг свински котлет. От кокалите при обезкостяване си сготвил боб, а от месото си направил мезе за дълго време.

ПРОДУКТИ

1,5 кг цяло парче свински котлет

0,5 кг морска сол

200 г червен пипер

50 г чубрица

1 пакетче смлян черен пипер

1 пакетче кимион

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Обезкостяваме месото, а после махаме и ципата. Завиваме го в морса сол в готварско фолио или найлонов плик и го слагаме във фризера за 24 ч. Ниската температура не му позволява да абсорбира голямо количество сол.

Забърсвамего с влажна кърпа и го увиваме с харман от горепосочените подправки.

Връзваме го с конец и го поставяме на проветриво място. След 5 дни сушеницата е готова за консумация.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пазвата на миската от Перник е толкова напращяла, че едва се побира с дрехите. С просто око се вижда, че съвсем наскоро тя е напомпала и без това несъразмерно големите си гърди и сега гордо ги разхожда във Вечния град. Като примерна туристка Тоца се нащрака в доволно количество снимки пред всички забележителности на италианската столица.

Дъщерята на Аня Пенчева и Сашо Диков Петя скоро може да ги направи горди дядо и баба. Водещата на развлекателното предаване „Cool…t” отдавна е минала 30-те и се чувства съвсем готова за подобно решение. В плюс е и фактът, че вече е открила човека, от когото би искала да има деца – писателя Илиан Любомиров.

Гери-Никол и Дара се помириха. Причината за тяхното сдобряване е най-голямата им конкурентка Христина Христова, известна повече като Тита. Певицата продуцирана от Криско започна бързо да се издига в музикалните сред . Феновете определят проектите й като абсолютни хитове и са категорични, че от трите красавици,