Велчев призна - отнесъл шамар от депутат на Яне

https://www.24chasa.bg/Article/644002 www.24chasa.bg
КРАСИМИР ВЕЛЧЕВ

Признание, че е отнесъл шамар от Емил Василев от РЗС, изненадващо направи вчера от парламентарната трибуна Красимир Велчев от ГЕРБ. Слухът за сбиването обиколи парламента миналия петък, но тогава и двамата отрекоха.

Бях в клуба на народния представител, когато Емил Василев, изравнявайки се с мен, се опита да ме удари в лицето с дясната си ръка, разказа вчера Велчев. Благодарение на “естествената реакция” на съпредседателя на ГЕРБ обаче колегата му от РЗС само закачил бузата му. Но просъскал: “Ще те смачкам”. Велчев бил безкрайно изненадан, затова се приближил до масата, около която стояли другите от партията на Яне Янев, и попитал: “Къде се намирате, тук не е кръчма.”

“През цялото време управленският орган на тази партия се държеше като всякакъв друг орган , но не и като лидер и шеф на група”, коментира още депутатът от ГЕРБ. Той определи случилото се като провокация. Реакцията на Василев, който явно гледал повече филми, била като “на ревнива жена, която удря шамарче на един мъж, за да бъде забелязана”, а ударът му бил “по-женствен”.

ЕМИЛ ВАСИЛЕВ
ЕМИЛ ВАСИЛЕВ

Велчев споделил за случката само с шефката на НС Цецка Цачева.

В свой стил Емил Василев нито потвърди, нито отрече твърденията на Велчев. Само каза, че се опитва с мълчанието си да запази достойнството му. Лидерът Яне Янев обаче каза, че Велчев се опитвал да заплашва него и депутатите му в кафето на НС. (24часа)