Поискаха потвърждаване на присъдите за Бакаджика

https://www.24chasa.bg/Article/645906 www.24chasa.bg
СНИМКА: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА

Да бъдат потвърдени присъдите на шофьора Господин Господинов и собственика на автобуса Слави Славов за катастрофата на Бакаджика поискаха от Бургаската апелативна прокуратура.

Ямболският окръжен съд осъди двамата на 13 години лишаване от свобода. Вчера съдия Георги Кошничаров даде ход на делото на втора инстанция.

Прокурор Румяна Янковазаяви, че присъдените от ямболските магистрати наказания са адекватни на извършеното. Според нея Слави Славов се отнасял  немърливо към превозното средство и го е дал на шофьора Господин Господинов с неизправна спирачна система. Водачът пък не направил всичко необходимо, за да овладее автобуса - на карал на първа предавка, а скоростта - 57 км/ч не била съобразена с конкретните обстоятелства.

Защитата на Господинов  поиска делото да бъде върнато в Ямболския окръжен съд, където да се гледа от друг състав. Обвиняемият Славов заяви, че шофьорът не е използвал правилно спирачката. Шофьорът Господинов пък обясни, че е направил всичко необходимо, за да предотврати трагедията.

Бургаските магистрати ще се произнесат до месец.