Иван и Андрей бранят Бианка от НСО

https://www.24chasa.bg/Article/649266 www.24chasa.bg
Супер Бианка влиза в полицейска кола в Перник. СНИМКА: НОВА ТВ

Иван и Андрей протестират и искат публично обяснени за действията на НСО и пернишката полиция, които попречиха на репортерката Бианка Илич да вземе интервю от Георги Първанов във вторник. Тогава тя е задържана по две обвинения. Първото е, че не носи лични документи в себе си по време на опита си да вземе интервю от президента. А второто обвинение е в симулиране на припадък, след като хора от НСО я помолили да не преследва президента.

Това става и повод охраната на държавния глава да потърси съдействие от полицаите, заяви шефът на НСО ген. Димитър Димитров. “НСО няма право да дава наставления на органите на МВР как да си вършат работата”, допълни той.

Според очевидци момичето от “Шоуто на Иван и Андрей” ударило в гърдите един от полицаите, когато той поискал да се легитимира.

Заради действията на полицията и НСО двамата продуценти от “Междинна станция” изпратиха протестна декларация до медиите вчера. В нея уточняват, че Супер Бианка носи сценичен костюм и затова нейните документи винаги стоят в служебния автомобил, с който тя се придвижва.

“За нас е напълно неприемливо охраната на президента да проявява негативно и целенасочено отношение срещу представител на наше предаване. Действията на НСО и районното управление в Перник са чиста проба погазване на свободата и етиката”, завършват Иван и Андрей. (24часа)