Печено телешко с червено вино

https://www.24chasa.bg/Article/651877 Печено телешко с червено вино Печено телешко с червено вино www.24chasa.bg

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За повече информация тел. 942 25 33.

КОЙ ГОТВИ

Стоимен Николове на 25 г., от Бобошево, област Кюстендил. Работи като технолог в областта на енергетиката, но от няколко години се занимава с готварство като хоби. Днес предлага загряващо и ароматно ястие с телешко филе.

ПРОДУКТИ

За 4 порции:

1 кг телешко контрафиле

1 глава кромид лук, нарязана на полумесеци

3-4 моркова, обелени и нарязани на ленти

по 1 ч.л. риган и босилек

шарен пипер и сол

25 г краве масло, нарязано на кубчета или ленти

За соса:

250 г печурки, ситно нарязани

2 ч.ч. червено вино мерло

250 мл вода

1 телешки бульон

10 г краве масло

1 с.л. брашно, разтворено в малко вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измиваме контрафилето и го слагаме върху алуминиево фолио. Отгоре редим полумесеците лук и лентите от морков. Накрая се поставя маслото.

Подправяме го със сол и пипер и покриваме плътно с фолиото като колет. Пече се във фурната за около 3,5 ч на 160 градуса. Когато е готово, го вадим и добавяме сока във фолиото към соса заедно с лука и морковите. Месото се нарязва на филийки и се аранжира върху чиниите.

За соса - запържваме гъбите в маслото до златисто. Сипваме виното и бульона, разтворен във вода. Прихлупваме тигана да ври около 15 мин на умерен огън, докато течността изври наполовина. Оставяме го да изстине. После го загряваме с добавените зеленчуци. Щом заври, бавно сипваме разтвореното във вода брашно, за да се сгъсти соса.

Заливаме телешкото със сос и сервираме с двуцветен ориз (червен и бял), варен и подправен с малко кимион и анасон, дафинов лист, черен пипер и сол.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Яйчена пица на фурна

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Маслени бисквити с лимец

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Сладолед 3 в 1

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Кюфтенца с джинджифил

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

В Тайланд Нели Топалова запекла сарми в скаричка за сандвичи, нямало фурна

Кулинарията е изкуство, в което въображението трябва се развихри. Така поне смята актрисата Нели Топалова, която сама твърди, че обожава предизвикателствата както в живота, така и в кухнята.

Бански чомлек

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Домашен сметанов сладолед

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

"Тиквуша"

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Салата Урнебес

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,