Пуснаха от ареста лидера на Гольовците заради адвокат

https://www.24chasa.bg/Article/652327 www.24chasa.bg

Задържаният при акцията на полицията и жандармерията в ромския кв. Изток в Кюстендил Славчо Игов (45 г.) излезе скандално от ареста.

Това се случи след изтичането на 72-часовото прокурорско постановление за задържането му под стража.

Кюстендилският окръжен съд не даде ход на делото по искането за постоянна мярка "задържане под стража" заради протеста на адвокатската колегия в Кюстендил, чиито членове отказват да се явяват като служебни защитници.

Мотивът на адвокатурата е решение на колегията от 11 септември да бъде преустановено влизането по служебни защити заради неизплащане на парите от Националното бюро за правна помощ.

Славчо Игов- Ице, който е един от лидерите на ромския клан Гольовци, бе задържан за причиняване на средна телесна повреда.

Срещу него има образувано досъдебно производство за опит за убийство на двама души.

При акцията в квартал Изток в жилищата на 12 роми от фамилията Гольовци бяха намерени данни за лихварска дейност и компютри със снимки на момичета. Те най-вероятно са готвени за продажба в чужбина.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кметът на София Йорданка Фандъкова отново припомни за забраната столичани да се разхождат в градини и паркове през уикенда заради ширещата се епидемия от COVID-19. Това бе и повод екипите на столичната полиция да засилят проверките в паркове и пешеходни зони. В събота полицаи предупреждаваха гражданите

Интересен начин да спрат съседите си да излизат си измислиха в столична кооперация. Ликът на шефът на кризисния щаб ген. Мутафчийски посрещаше всеки, който беше решил да излезне извън пределите на блока. Снимка: Забелязано в

Въпреки призивите на оперативния кризисен щаб всички да си останат по домовете и през днешния ден много столичани решиха да използват благоприятната прогноза и да излезнат на чист въздух. Полицията беше поставила патрули на възлови места в столицата, където по принцип има струпване на хора, а полицаите се опитваха всячески да накарат хората