Предястие с печен патладжан

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

КОЙ ГОТВИ

Еди Василева е сценарист и режисьор. Тя обича да приготвя не само вкусни, но и загадъчни ястия. Днес ни предлага своята рецепта за предястие, което е подходящо за сезона.

ПРОДУКТИ

- филийки нарязан патладжан, предварително изкиснати в солена вода и запечени на грил (по 2 за порция)

- 1 печен патладжан

- 2 с.л.олио

- 1 к.ч. цедено кисело мляко

- 2 твърдо сварени яйца

- 2 с.л. бяло вино

- 10 г желатин

- сух чесън, черен пипер, сол, листа целина и копър, смлени орехи, парче сирене

- За декорация: домат, цедено кисело мляко с чесън и копър

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Слагаме в малки съдчета намазнено домакинско фолио и в тях кръгообразно нареждаме запечените парчета патладжан, като краищата им трябва да се подават извън съдчетата.

Смиламе печения патладжан, овкусяваме го с чесън, сол, черен пипер. Добавяме олиото, нарязаните варени яйца и парченца сирене.

Разтваряме желатина в леко затопленото бяло вино, разбъркваме го с млякото, добавяме го към патладжанената смес и овкусяваме със зелените подправки.

Сипваме от сместта в купичките, загъваме патладжанените филийки отгоре и оставяме да се желират на хладно място. Преди да сервираме, обръщаме купичките върху чинийки, махаме фолиото и украсяваме с розички цедено мляко, домат и зелени подправки.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Фокача - наслада по италиански

Вкусно и здравословно?!? Оо да, възможно е! На ул. Цар Иван Асен ІІ №30 се намира вълшебно място, което предлага всичко това. Фокача е малко италианско заведение за бързо хранене с изключително уютен

Обърната баница

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пъдпъдъци с чирпански наденички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Гьозлемета

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Здравословната колекция на Ядки дани

Кога създадохме марка “Ядки дани”? Фирмата ни е основана през 2000г. Още в началото инвестирахме в модерни и съвременни начини за обработка и пакетиране на ядки. През 2012г.

Постна мусака

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Басбуса или арабско реване

Кой готви? Днешното предложение на Мила Нешева е за любителите на сиропирани десерти. Продукти: 1 ч.ч. пшеничен грис, 1 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар (непълна), 1 ч.ч. кисело мляко, 1/2 ч.ч.

Бирени палачинки с лимец

Класическа неделна закуска, но с по-здравословни продукти Кой готви: “Предлагам ви една по-различна рецепта за палачинки с бира. Приготвят се сладки или солени, както ви харесва",

Иван Звездев пак ще готви на екран всеки ден

Малко преди Коледа Иван Звездев получил покана за кулинарна демонстрация, на която да приготвя коледни ястия. Въпреки, че не е на екран от година и половина, не е спрял да се занимава с това,