Имате ли добре развито логическо мислене?

https://www.24chasa.bg/Article/659711 www.24chasa.bg

1. Някои охлюви са планини. Всички планини обичат котките. Следователно всички охлюви обичат котките.

А/ Правилно

Б/ Неправилно

2. Всички крокодили могат да летят. Всички великани са крокодили. Следователно всички великани могат да летят.

А/ Правилно

Б/ Неправилно

3. Някои зелки са локомотиви. Някои локомотиви свирят на роял. Следователно някои зелки свирят на роял.

А/ Правилно

Б/ Неправилно

4. Две горички никога не са еднакви. Боровете и елите изглеждат абсолютно еднакво. Следователно боровете и елите не са две горички.

А/ Правилно

Б/ Неправилно

5. Никой не може да стане президент, ако има червен нос. Всички хора имат червен нос. Следователно никой не може да стане президент.

А/ Правилно

Б/ Неправилно

6. Всички врани колекционират картини. Някои колекционери на картини седят в птича клетка. Следователно някои врани седят в птича клетка.

А/ Правилно

Б/ Неправилно

7. Само лошите хора лъжат или крадат. Екатерина е добра.

А/ Екатерина лъже.

Б/ Екатерина краде.

8. Всички врабчета не могат да летят. Всички врабчета имат крака.

А/ Врабчетата без крака могат да летят.

Б/ Някои врабчета нямат крака.

9. Някои хора са европейци. Европейците имат три крака.

А/ Някои хора имат три крака.

Б/ Европейците, които са хора, понякога имат три крака.

ОТГОВОРИ

Ако в отговорите ви преобладават А: Не ви липсва логика според умозаключенията, които сте направили. През годините вие сте работили върху логическото си мислене и сте го развили.

Ако сте се спрели на отговори, след които повечето са Б: Имате логическо мислене, върху което обаче не сте работили. Може би трябва да отделяте малко повече време върху разсъждения, за да изострите интуицията си и да подобрите логическата си мисъл.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нито студ, нито минусови температури могат да изплашат артистът Александър Кадиев. Вечно усмихнат и зареден с настроение и шеги, водещият на "Преди обед" излезе да изпуши цигара пред сградата на БТВ. Добре екипиран и отнесен в разговор с колега, Сашо дръпна фаса и с бърза крачка се отправи обратно в пределите на телевизията

Боряна Миткова се похвали с нови, двойно по-големи гърди Еротичен модел с огромен бюст влиза в хитовия сериал "Откраднат живот". Това е Мис Силикон 2016 Боряна Миткова. Сексапилната брюнетка за първи път се снима във филмова лента. Боряна ще играе бившата любовница на богат мъж. Появата й ще бъде във втори епизод на новия сезон

Дори и на години, българките са най-красиви Лили АНГЕЛОВА Най-красивите баби в света са българки! Това са Силвия Домозетска и Стефи Стаменова. Силвия е журналист, продуцент и водещ на радио- и тв програми в Благоевград, на 51 години, а Стефи се окичи с лентата Мисис Баба на Балканите. "Щастлива съм с титлата