Имате ли добре развито логическо мислене?

https://www.24chasa.bg/Article/659711 www.24chasa.bg

1. Някои охлюви са планини. Всички планини обичат котките. Следователно всички охлюви обичат котките.

А/ Правилно

Б/ Неправилно

2. Всички крокодили могат да летят. Всички великани са крокодили. Следователно всички великани могат да летят.

А/ Правилно

Б/ Неправилно

3. Някои зелки са локомотиви. Някои локомотиви свирят на роял. Следователно някои зелки свирят на роял.

А/ Правилно

Б/ Неправилно

4. Две горички никога не са еднакви. Боровете и елите изглеждат абсолютно еднакво. Следователно боровете и елите не са две горички.

А/ Правилно

Б/ Неправилно

5. Никой не може да стане президент, ако има червен нос. Всички хора имат червен нос. Следователно никой не може да стане президент.

А/ Правилно

Б/ Неправилно

6. Всички врани колекционират картини. Някои колекционери на картини седят в птича клетка. Следователно някои врани седят в птича клетка.

А/ Правилно

Б/ Неправилно

7. Само лошите хора лъжат или крадат. Екатерина е добра.

А/ Екатерина лъже.

Б/ Екатерина краде.

8. Всички врабчета не могат да летят. Всички врабчета имат крака.

А/ Врабчетата без крака могат да летят.

Б/ Някои врабчета нямат крака.

9. Някои хора са европейци. Европейците имат три крака.

А/ Някои хора имат три крака.

Б/ Европейците, които са хора, понякога имат три крака.

ОТГОВОРИ

Ако в отговорите ви преобладават А: Не ви липсва логика според умозаключенията, които сте направили. През годините вие сте работили върху логическото си мислене и сте го развили.

Ако сте се спрели на отговори, след които повечето са Б: Имате логическо мислене, върху което обаче не сте работили. Може би трябва да отделяте малко повече време върху разсъждения, за да изострите интуицията си и да подобрите логическата си мисъл.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.