За съда Галеви са образцови граждани на Дупница

https://www.24chasa.bg/Article/664456 www.24chasa.bg
ПЛАМЕН ГАЛЕВ

Пет месеца след като съдът в София оневини Маргините, вчера в Кюстендил магистрати оправдаха Братя Галеви.

Пламен Галев и Ангел Христов не са босове на престъпна група, реши Кюстендилският окръжен съд и ги оневини по всички 13 обвинения. Така двамата спечелиха 1-ия рунд от битката си с прокуратурата. Чист излезе и сподвижникът им Красимир Оков.

Останалите 4-ма са осъдени.

АНГЕЛ ХРИСТОВ
АНГЕЛ ХРИСТОВ

Срещу Галеви, Владимир Ангелов-Стъклето, Апостол Чакалов-Тоци, Георги Блатски, Красимир Оков и Георги Градевски имаше общо 28 обвинения - за участие в престъпна група, рекет, хулиганство, средни телесни повреди, принуда и извличане на облаги.

Пламен Галев, Ангел Христов и адвокатът им Емил Велинов (от ляво на дясно) посрещнаха присъдите с мълчание.
СНИМКА: АВТОРЪТ
Пламен Галев, Ангел Христов и адвокатът им Емил Велинов (от ляво на дясно) посрещнаха присъдите с мълчание. СНИМКА: АВТОРЪТ

Състав с председател съдия Мирослав Начев осъди Тоци и Стъклето на по 1 г. и 4 месеца затвор.

БОРИС ВЕЛЧЕВ
БОРИС ВЕЛЧЕВ

Тоци бе признат за виновен само за побой над двама таксиджии - Антонио Якимов и Ивайло Иванов, при който двамата останали без зъби. Стъклето пък ще лежи за незаконно държане на 73 патрона.

Георги Градевски, който бе обвинен за побоя над сина на журналистката от в. "Струма" Лидия Павлова на 8 ноември 2008 г. в дискотека "Фейсис" в Дупница, се отърва само с пробация - 6 месеца той трябва да се подписва в местната служба. Леко се размина и Георги Блатски, който получи 1 г. условно за побой на съдържателя на дискотека "Браво" в Дупница Стоян Терзийски.

Съдът отхвърли като неоснователен иска на Лидия Павлова за 150 000 лв. обезщетение. Градевски трябва да плати само 500 лв. на сина й Иван за нанесената му средна телесна повреда.

На 7000 лв. съдът оцени щетите, нанесени на Стоян Терзийски. Исковете на шофьорите и на собственика на таксиметрова фирма Пламен Миланов бяха отхвърлени.

"Ще внесем протест срещу присъдите", заяви прокурор Бисер Кирилов. Присъдите могат да се обжалват в 15-дневен срок.

"Всичко в България е корумпирано. Правосъдието ни е под нулата, това трябва да го знаят и главният прокурор, и вътрешният министър", коментира свидетелката Димитрина Гошева. Синът й също е бит от приближени на Галеви.

"Бях наясно още от самото начало, че до осъждане на Галев и Христов няма как да се стигне", каза адвокат Емил Велинов. Преди присъдата Галеви бяха притеснени, а после запазиха мълчание и изключиха джиесемите си.

Прокурор №1: Не бързайте да отписвате това дело!

"Не бързайте да отписвате делото "Галеви" - в крайна сметка това е произнасянето на първата инстанция."

Така главният прокурор Борис Велчев посрещна в Търговище новината, че кюстендилският съд е оневинил Братя Галеви.

Обвинителите поискаха по 8 години затвор за Пламен Галев и Ангел Христов, както и конфискация на половината им имущество.

Мисля, че в едно цивилизовано общество трябва да има демократична дисциплина, което налага на прокуратурата да не коментира актовете на съда, макар че понякога това е много трудно, сподели Велчев. (24часа)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Градският транспорт в София е с ново работно време от днес. Последните курсове на автобусите и тролеите са до по-рано, а три линии временно се закриват. Проверка на „България Днес” показа, че по някои трасета последните рейсове ще потеглят в доста ранен час – около здрачаване. Официално от Центъра за градска мобилност съобщиха

От началото на извънредното положение до днес 61 644 са лица, които са подали заявление като търсещи работа – безработни лица, хора, освободени от работа и завърнали се от чужбина, както и подведени за регистрация с цел получаване на помощи, съобщи социалният министър Деница Сачева по време на брифинг в Министерския съвет

Затворническата управа и съдът попариха надеждите на Радослав Давидков, който уби жена си Анна, за по-бързо излизане на свобода. Заради наказание той остава без работа зад решетките, а според закона два дни труд се зачитат за три дни лишаване от свобода. Така много осъдени съкращават престоя си в пандиза