Премиерът: Несъизмерими сме с Тодор Живков

https://www.24chasa.bg/Article/666860 www.24chasa.bg
Колажът от портрети, разпространяван във фейсбук

Не ми харесва, че ме сравнявате с Тодор Живков, защото сме несъизмерими. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова тв.

Той коментира разпространяван във фейсбук колаж от портрети на Тодор Живков, които постепенно преливат в неговия образ.

Снимките не са коректни към Тодор Живков, защото една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години, да направим, да постигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство.

“Фактът, че 20 г. след падането на Живков от власт никой не го е забравил, показва, че доста неща са били направени. Факт е и това, че 20 г. ние само приватизираме онова, което е построено дотогава", заяви още Борисов.

Хубава песен - такава оценка премиерът даде за изпълнение на самодейци от родопското село Забърдо, посветили творбата си на Цветан Цветанов. В нея се слави вътрешният министър, който “хваща върли бандити”. Една от бабите обеща да измислят песен и за Борисов, но първо да им отиде в селото.

В Забърдо искали да запеят и за други министри, "ама докато се нагласим, и те го свалят”, обясни един от самодейците.

В духа на шегата Борисов обеща да почне да ходи по кръчми, за да чува какви песни пее и какво казва народът.

Премиерът отказа да коментира възможна ли е коалиция между РЗС и проекта на Първанов АБВ: “Не ме интересуват, но съм благодарен, че ги има, защото по този начин държат партията в кондиция.”

По принцип се атакуват силните хора. Това Борисов заяви в отговор на въпрос за ударите срещу Цветан Цветанов и Андрей Иванов. Както вътрешният министър обяснил всичко от трибуната на парламента, така и Андрей Иванов трябвало да подходи. (24часа)