Домашна плодова пита

https://www.24chasa.bg/Article/670030 Домашна плодова пита Домашна плодова пита www.24chasa.bg

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

ПРОДУКТИ

За блата:

3 яйца, 1 непълна ч.ч. захар, 3 с.л. олио, 3 с.л. вода, 1 непълна ч.ч. брашно, 1 компот

За крема: 1 л пр. мляко, 1 ч.ч. захар, 2 жълтъка, 8 с.л. брашно, 60 г масло, ванилия

За украса: 2 кивита, портокал, банан, черно грозде, 2 пак. желатин

КОЙ ГОТВИ

Пише ни Цветанка Михайлова, която е пенсионерка от Перник. Тя с голямо желение и хъс приготвя различни сладкиши на любимото семейство. С читателите споделя рецепта за домашна плодова пита.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбъркваме белтъците с миксер и последователно прибавяме захарта, жълтъците, олиото, водата и брашното. Разделяме сместа на две равни части, изсипваме едната в малка продълговата тава върху готварска хартия. Печем15 мин на 180 градуса. По същия начин печем и другата част. След изстиване режем блатовете на две части, така че да получим четири.

За крема - слагаме 2/3 от млякото да заври със захарта, като отделно разбиваме жълтъците с брашното и останалото мляко и ги добавяме с бъркане до завиране. Слагаме маслото и ванилията и кремът е готов.

Сиропираме всяко парче блат с компот, мажем ги с крем и оставяме да изстинат.

Нареждаме отгоре плодовете, като обилно ги намазваме с желатина, разтворен в 1 ч.ч. вода.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Кулинарното пътешествие с OMV ... ПРОДЪЛЖАВА!

Ново лятно сандвич меню по рецепти на шеф Андре Токев в OMV Клиентите на OMV вече имат възможност да дегустират новата серия сезонни сандвичи по рецепта на шеф Андре Токев и да превърнат лятното

Салата фарфале

КОЙ ГОТВИ Веселина Казакова ви предлага лесна и бърза рецепта за хранителна салата с вид макарони (казват им още “пеперуди”) и зеленчуци. ПРОДУКТИ 1 ч.ч. паста фарфале (панделки), 1 тиквичка, 1 ч.ч.

Боб по манастирски

КОЙ ГОТВИ “Виждала съм да предлагат подобен фасул в кръчмичките, намиращи се край манастирите, и вероятно затова се нарича “по манастирски”. Стана ми интересно как се приготвя и затова се поразрових

Мирослава Иванова от “Събуди се” готви по две ястия - постно и с месо

Мирослава Иванова, която зрителите познават от екрана на Нова телевизия, готви, и то двойно повече от обикновените домакини. Кулинарства, както сама се шегува, “на две писти",

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Шафраново ризото

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Ягодово тирамису

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Желирани ягоди с шампанско

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Ароматни мариновани гъби

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пудинг с чия и ягоди

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,