Домашна плодова пита

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

ПРОДУКТИ

За блата:

3 яйца, 1 непълна ч.ч. захар, 3 с.л. олио, 3 с.л. вода, 1 непълна ч.ч. брашно, 1 компот

За крема: 1 л пр. мляко, 1 ч.ч. захар, 2 жълтъка, 8 с.л. брашно, 60 г масло, ванилия

За украса: 2 кивита, портокал, банан, черно грозде, 2 пак. желатин

КОЙ ГОТВИ

Пише ни Цветанка Михайлова, която е пенсионерка от Перник. Тя с голямо желение и хъс приготвя различни сладкиши на любимото семейство. С читателите споделя рецепта за домашна плодова пита.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбъркваме белтъците с миксер и последователно прибавяме захарта, жълтъците, олиото, водата и брашното. Разделяме сместа на две равни части, изсипваме едната в малка продълговата тава върху готварска хартия. Печем15 мин на 180 градуса. По същия начин печем и другата част. След изстиване режем блатовете на две части, така че да получим четири.

За крема - слагаме 2/3 от млякото да заври със захарта, като отделно разбиваме жълтъците с брашното и останалото мляко и ги добавяме с бъркане до завиране. Слагаме маслото и ванилията и кремът е готов.

Сиропираме всяко парче блат с компот, мажем ги с крем и оставяме да изстинат.

Нареждаме отгоре плодовете, като обилно ги намазваме с желатина, разтворен в 1 ч.ч. вода.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Домашни шоколадови пасти

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Най-добрият брънч в неделя

Менюто в ресторант “Амбасадор” в столичния хотел “Маринела” е дело на шеф Андрей Стоилов Брънч. Тази сравнително нова (от края на ХIХ в.) дума в английския език е вече достатъчно популярна и в

Шницели от кайма

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Маша Илиева се научила да прави руски салати от баба си в Санкт Петербург

От вестник “24 часа” знае рецептата за пълнени домати с киноа и често я приготвя Балерината Маша Илиева била много злоядо дете. Затова, когато идвало време за хранене,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Фокача - наслада по италиански

Вкусно и здравословно?!? Оо да, възможно е! На ул. Цар Иван Асен ІІ №30 се намира вълшебно място, което предлага всичко това. Фокача е малко италианско заведение за бързо хранене с изключително уютен

Обърната баница

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пъдпъдъци с чирпански наденички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Гьозлемета

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Здравословната колекция на Ядки дани

Кога създадохме марка “Ядки дани”? Фирмата ни е основана през 2000г. Още в началото инвестирахме в модерни и съвременни начини за обработка и пакетиране на ядки. През 2012г.