Майката на Баташов: Оставете лекарите, искам го жив!

https://www.24chasa.bg/Article/671045 www.24chasa.bg
АНДРЕЙ БАТАШОВ

Aндрей Баташов е упоен в изкуствена кома и на командно дишане в реанимацията на "Токуда", съобщиха оттам.

45-годишният актьор, който е и бивш депутат от НДСВ, е постъпил там 72 часа след като изигра при невероятен успех за втори път най-новия си моноспектакъл "Влез в час" в Театър 199.

Според лекари най-доброто ще е спешно да му бъде трансплантиран черен дроб от негов роднина. Състоянието му обаче не позволява, тъй като органите му са отказали почти напълно.

Майката на Андрей - Теодора Баташова, помоли вчера чрез "24 часа" за търпимост журналистите и благодари на екипа на "Токуда" за всичко, което правят от събота вечерта за единствения й син. Тя е единствената роднина на един от най-красивите български актьори.

Андрей Баташов живя само година със съпругата си Боряна, с която се раздели в навечерието на миналата Коледа. Преди месеци Андрей е подал молба за развод, който е в ход. "Боряна е бивша негова съпруга, която ще вземе своите поредни пет минути слава в този тежък за Андрей момент", коментира съкрушено един от близките му приятели, който гледал тв интервю на банковата служителка.

След решението да заживее отново сам Баташов преживя една нелека година, тъй като напусна политиката и излезе на свободна практика от щата на Народния театър.

Последно актьорът се яви на сцената на 3 ноември в Театър 199, където играе моноспектакъла си "Влез в час", посрещнат с небивал интерес след премиерата му на 29 септември.

Вчера късно вечерта от името на приятелите и майката на Баташов бе разпространено писмо до медиите.

"Той е в тежко състояние и е под интензивно наблюдение. Ние благодарим за загрижеността и многобройните обаждания с пожелания за оздравяване. Всички роднини, приятели и близки се надяваме за скорошното възстановяване. Като декларираме пълно доверие на медицинския екип на д-р Симеонов, ви молим да се въздържате от публикации на информация, която не произтича от нас - най-близките му.

Още веднъж благодарим за разбирането и настояваме да не бъде безпокоен медицинският екип, който съгласно политиката на "Токуда" болница, няма да предостави информация, нито достъп до пациента.