Салата с фризе, круши и патешко филе

https://www.24chasa.bg/Article/674622 Салата с фризе, круши и патешко филе Салата с фризе, круши и патешко филе www.24chasa.bg

Bашата любима рецепта може да спечели 150 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

КОЙ ГОТВИ

Доктор Румяна Маринова стана известна с успеха си на световния конкурс “Мисис Глоуб” преди 6 години, но хората я запомниха повече от участието й в благотворителното шоу по bTV “Великолепната шесторка”, където пя в дует с Веселин Маринов.

Днес красавицата празнува рожден ден, като на тържеството задължително ще има торта, приготвена от нея. Маринова обаче ни предлага празничната салата, която всеки може да приготви у дома.

ПРОДУКТИ

* За 1 порция

Доктор Румяна Маринова

50 г фризе (къдрава салата)

100 г круши

80 г патешко филе

20 г репички

* Дресинг за 10 порции

80 г джинджифил

60 г мед

80 г червен лук

200 г портокал

малко счукани орехи

малко канела и кимион

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Измиваме салатата, подсушаваме я и нарязваме. Една част от репичките ги нарязваме на кръгчета, а другата настъргваме на ренде. Обелваме една круша, като само половинката слагаме в порцията.

2. Нарязваме на тънки филийки патешкото филе и ги подреждаме в кръг в подходяща чиния. Отгоре слагаме къдравата салата, а върху нея репичките. Крушата се подрежда според вкуса на домакинята - отстрани или отгоре.

3. С лъжичка поръсваме дресинга, като с него същевремно овкусяваме и украсяваме салатата.

Ястието върви с чаша хубаво бяло вино.

(Със съдействието на ресторант “Тоскана”)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

След 14 ч чалга певецът Крум не яде никакъв хляб

Чалга певецът Крум предпочита да яде, вместо да готви. Затова и когато се завърти из кухнята, пред засуканите манджи избира да си направи лесна и здравословна храна.

Мусака с патладжани и моцарела

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Дунапренени хлебчета

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Мариново медено свинско

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Карамелизирани смокини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Минипитки

КОЙ ГОТВИ Виолета Василева ни предлага рецепта за вкусни минипитки, с които можем да зарадваме близките си хора около трапезата. ПРОДУКТИ 2 яйца, 1 и 1/2 ч.ч. вода, 6 с.л.

Печени патладжани

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Борислав Чучков пробвал сирене с малки бели червейчета в Сардиния

Борислав Чучков, един от създателите на известния български филм “Тилт”, е майстор не само в реализирането на успешни ленти за екрана. Много го бива и около печката в кухнята.

Бърза торта на тиган

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,