Салата с фризе, круши и патешко филе

Bашата любима рецепта може да спечели 150 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

КОЙ ГОТВИ

Доктор Румяна Маринова стана известна с успеха си на световния конкурс “Мисис Глоуб” преди 6 години, но хората я запомниха повече от участието й в благотворителното шоу по bTV “Великолепната шесторка”, където пя в дует с Веселин Маринов.

Днес красавицата празнува рожден ден, като на тържеството задължително ще има торта, приготвена от нея. Маринова обаче ни предлага празничната салата, която всеки може да приготви у дома.

ПРОДУКТИ

* За 1 порция

50 г фризе (къдрава салата)

100 г круши

80 г патешко филе

20 г репички

* Дресинг за 10 порции

80 г джинджифил

60 г мед

80 г червен лук

200 г портокал

малко счукани орехи

малко канела и кимион

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Измиваме салатата, подсушаваме я и нарязваме. Една част от репичките ги нарязваме на кръгчета, а другата настъргваме на ренде. Обелваме една круша, като само половинката слагаме в порцията.

2. Нарязваме на тънки филийки патешкото филе и ги подреждаме в кръг в подходяща чиния. Отгоре слагаме къдравата салата, а върху нея репичките. Крушата се подрежда според вкуса на домакинята - отстрани или отгоре.

3. С лъжичка поръсваме дресинга, като с него същевремно овкусяваме и украсяваме салатата.

Ястието върви с чаша хубаво бяло вино.

(Със съдействието на ресторант “Тоскана”)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Мусака пилешки дробчета

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Селска спържа

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Домашни шоколадови пасти

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Най-добрият брънч в неделя

Менюто в ресторант “Амбасадор” в столичния хотел “Маринела” е дело на шеф Андрей Стоилов Брънч. Тази сравнително нова (от края на ХIХ в.) дума в английския език е вече достатъчно популярна и в

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Шницели от кайма

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Маша Илиева се научила да прави руски салати от баба си в Санкт Петербург

От вестник “24 часа” знае рецептата за пълнени домати с киноа и често я приготвя Балерината Маша Илиева била много злоядо дете. Затова, когато идвало време за хранене,

Фокача - наслада по италиански

Вкусно и здравословно?!? Оо да, възможно е! На ул. Цар Иван Асен ІІ №30 се намира вълшебно място, което предлага всичко това. Фокача е малко италианско заведение за бързо хранене с изключително уютен

Обърната баница

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пъдпъдъци с чирпански наденички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,