Идеален дом Авто мото Досиетата от Панама

Салата с фризе, круши и патешко филе

https://www.24chasa.bg/Article/674622 Салата с фризе, круши и патешко филе Салата с фризе, круши и патешко филе www.24chasa.bg

Bашата любима рецепта може да спечели 150 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

КОЙ ГОТВИ

Доктор Румяна Маринова стана известна с успеха си на световния конкурс “Мисис Глоуб” преди 6 години, но хората я запомниха повече от участието й в благотворителното шоу по bTV “Великолепната шесторка”, където пя в дует с Веселин Маринов.

Днес красавицата празнува рожден ден, като на тържеството задължително ще има торта, приготвена от нея. Маринова обаче ни предлага празничната салата, която всеки може да приготви у дома.

ПРОДУКТИ

* За 1 порция

50 г фризе (къдрава салата)

100 г круши

80 г патешко филе

20 г репички

* Дресинг за 10 порции

80 г джинджифил

60 г мед

80 г червен лук

200 г портокал

малко счукани орехи

малко канела и кимион

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Измиваме салатата, подсушаваме я и нарязваме. Една част от репичките ги нарязваме на кръгчета, а другата настъргваме на ренде. Обелваме една круша, като само половинката слагаме в порцията.

2. Нарязваме на тънки филийки патешкото филе и ги подреждаме в кръг в подходяща чиния. Отгоре слагаме къдравата салата, а върху нея репичките. Крушата се подрежда според вкуса на домакинята - отстрани или отгоре.

3. С лъжичка поръсваме дресинга, като с него същевремно овкусяваме и украсяваме салатата.

Ястието върви с чаша хубаво бяло вино.

(Със съдействието на ресторант “Тоскана”)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Най-вкусна е лявата плешка на женското черно агне

Агнетата натоварват повече мускулите си в дясната част на тялото. Затова всички майстор готвачи твърдят, че най-вкусна е лявата плешка. Нейните мускулни влакна не са така жилави и сухи от

Празнично гастрогуру Великден ІІ

Пухкави бити козунаци ПРОДУКТИ 2 кг брашно, 400 г мас и олио, 400 г захар, 500 мл прясно мляко, 12 яйца, 60 г мая, щипка сол, 1 лимон, ванилия, стафиди, орехи или бадеми, коняк,

Празнично гастрогуру Великден І

Козуначени пиленца ПРОДУКТИ 500-600 г брашно, 150 г захар, 20 г прясна мая, пакетче краве масло, 200 мл топло мляко, 3 яйца, лимонова кора, щипка сол,

Агнешки вкуснотии за Великден и Гергьовден

Шпиковано месо от черно агне ПРОДУКТИ 1,5-2 кг агнешка плешка с ребрената част, 1 глава чесън, 1 морков, няколко стръка зелен лук, джоджен, червен, черен пипер, сол, няколко лозови пръчки,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Козуначена пита с локум

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Вкусни козуначени рула

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Козуначени кифлички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Леопардов бриош за Великден

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Козуначени коминчета

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,