Годежна огърлица за булката на Яне

https://www.24chasa.bg/Article/676583 www.24chasa.bg

Може ли нещо да превърне необуздания и гласовит политик Яне Янев в смутено и развълнувано момче? Оказа се, че да. И то не друго, а собственият му годеж.

“Развълнуван съм, трудно ми е да говоря... Не е като на партийно събрание”, пошегува се със собствената си скованост Янев, преди официално да поиска ръката на възлюблената си Галя Янчева.

Дългоочакваният годеж събра около 50 колеги и приятели на бъдещото семейство. Церемонията бе в луксозния столичен хотел-ресторант “Каза Бояна” в неделя вечерта.

Годежна огърлица за булката на Яне

“Не знам ритуалите в подробности, затова направо ще поискам ръката на Галя и ще й дам пръстена. Избирах го дълго, дано й хареса”, реши да сложи край на речите Янев и извади изящното бижу с диамант, което “заспа” на ръката на Галя.

Изненадата на церемонията дойде от другия джоб на годеника. Там в найлоново пликче той бе скрил друг годежен подарък за любимата си: "Купих една огърлица, която много ще отива на роклята й", показа романтична душа Янев и сам закичи Галя с наниза нежни перли.

За малко ритуалът наистина да приключи като партийно събрание. Обиграният в делови срещи политик инстинктивно тръгна да се ръкува с годеницата, но бързо се усети и под шумни аплаузи последва първата им целувка като официални годеници.

"Май наистина ти е за първи път! Няма ли първо да поискаш булката от баща й", не пощади и без това притеснения си партиен шеф заместник-председателят на РЗС Атанас Семов.

"Най-хубавото нещо на света е човек да обича и да бъде обичан. Това ви пожелавам", надигна се Борис Янчев и така даде благословия на бъдещото семейство.

Тесен кръг роднини, семейни приятели и колеги станаха свидетели на събитието. Виден гост бе посланикът на Израел Ноах Гендлер. Личния празник на Яне Янев и Галя споделиха още шефът на етичната комисия към Висшия съдебен съвет Цони Цонев, бившият прокурор Ради Тодоров и шефът на районния съд в Сандански Димитър Узунов. Налице бяха всички депутати от РЗС, придружавани от половинките си. Те подариха на бъдещото семейство икона на света Богородица Троеручица, която лично игуменът на Троянския манастир осветил.

Гвоздеят в изисканото меню на вечерта бе телешко, донесено специално от чифлика на Яне Янев в село Малък Цалим, похвали се самият той. Набелязал теленцето за годежа още когато се родило.

Слово от името на гостите държа ораторът на РЗС Атанас Семов. "Това е много хубава вечер, която чакахме отдавна, а Галя още по-отдавна", продължи в шеговития си стил той закачките от началото на церемонията. Той похвали Янев, че си спазил обещанието да се сгоди до края на годината. "Сега ще го накарам да обещае още нещо, което да изпълни до края на другата година - да ни събере на кръщене.

Защото, Яне, ако трябва да избера дали да станеш министър-председател, или да имаш дете на 3 г. и да буташ количка с бебе, ще ти пожелая второто", отсече Семов. И предупреди Галя и родителите й: "Голяма беля си вземате на главата. Яне е много тежък характер и много луда глава. Но е истински българин, който държи на семейството и рода си."

Сватбата на Яне и Галя ще бъде след Великден догодина. Двамата ще се венчаят в черквата "Свети Георги" в Сандански, където са кръстени той и брат му Слави и са се венчали техните родители.

Годежна огърлица за булката на Яне

Годежна огърлица за булката на Яне

Най-щастливите гости на годежа бяха майката на Яне Янев – Любка и родителите на Галя – Борис и Бойка.
Най-щастливите гости на годежа бяха майката на Яне Янев – Любка и родителите на Галя – Борис и Бойка.