Идеален дом Авто мото Досиетата от Панама

Картофено руло с гъби и кайма

https://www.24chasa.bg/Article/680144 Картофено руло с гъби и кайма Картофено руло с гъби и кайма www.24chasa.bg
СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

ПРОДУКТИ

1 кг картофи

250 г кайма

100 г гъби

200 г кашкавал

2 яйца

3-4 кисели краставички

1/2 глава кромид лук

сол на вкус

чубрица

50 голио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сваряваме картофите и ги пасираме с преса. Към тях прибавяме сол и едно яйце.

Запържваме леко нарязания на ситно лук, прибавяме каймата, разбъркваме за няколко минути и слагаме сварените и нарязани гъби. След тях прибавяме и нарязаните на ситно кисели краставички. Поръсваме със сол и чубрица. Сваряваме другото яйце.

Разстиламе картофената смес върху хартия за печене, в единия край слагаме половината плънка и нареждаме нарязаното яйце.

Завиваме наполовина и добавяме останалата плънка. Оформяме рулото, слагаме го в намазнена тавичка и печем 15 мин в гореща фурна. Като го извадим,го поръсваме с настърган кашкавал. Връщаме го в горещата фурна и печем до зачервяване.

КОЙ ГОТВИ

Пише ни Румяна Лалева, която живее в с. Ягода. Изпраща ни нетрадиционна идея за руло. Интересна е и не отнема много време.

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Гергьовско агне на пещ

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Торта от стар козунак

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Агнешки пастет

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Агнешка супа с тиквички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Най-вкусна е лявата плешка на женското черно агне

Агнетата натоварват повече мускулите си в дясната част на тялото. Затова всички майстор готвачи твърдят, че най-вкусна е лявата плешка. Нейните мускулни влакна не са така жилави и сухи от

Празнично гастрогуру Великден ІІ

Пухкави бити козунаци ПРОДУКТИ 2 кг брашно, 400 г мас и олио, 400 г захар, 500 мл прясно мляко, 12 яйца, 60 г мая, щипка сол, 1 лимон, ванилия, стафиди, орехи или бадеми, коняк,

Празнично гастрогуру Великден І

Козуначени пиленца ПРОДУКТИ 500-600 г брашно, 150 г захар, 20 г прясна мая, пакетче краве масло, 200 мл топло мляко, 3 яйца, лимонова кора, щипка сол,

Агнешки вкуснотии за Великден и Гергьовден

Шпиковано месо от черно агне ПРОДУКТИ 1,5-2 кг агнешка плешка с ребрената част, 1 глава чесън, 1 морков, няколко стръка зелен лук, джоджен, червен, черен пипер, сол, няколко лозови пръчки,

Козуначена пита с локум

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,