Картофено руло с гъби и кайма

https://www.24chasa.bg/Article/680144 www.24chasa.bg
СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

ПРОДУКТИ

1 кг картофи

250 г кайма

100 г гъби

200 г кашкавал

2 яйца

3-4 кисели краставички

1/2 глава кромид лук

сол на вкус

чубрица

50 голио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сваряваме картофите и ги пасираме с преса. Към тях прибавяме сол и едно яйце.

Запържваме леко нарязания на ситно лук, прибавяме каймата, разбъркваме за няколко минути и слагаме сварените и нарязани гъби. След тях прибавяме и нарязаните на ситно кисели краставички. Поръсваме със сол и чубрица. Сваряваме другото яйце.

Разстиламе картофената смес върху хартия за печене, в единия край слагаме половината плънка и нареждаме нарязаното яйце.

Завиваме наполовина и добавяме останалата плънка. Оформяме рулото, слагаме го в намазнена тавичка и печем 15 мин в гореща фурна. Като го извадим,го поръсваме с настърган кашкавал. Връщаме го в горещата фурна и печем до зачервяване.

КОЙ ГОТВИ

Пише ни Румяна Лалева, която живее в с. Ягода. Изпраща ни нетрадиционна идея за руло. Интересна е и не отнема много време.

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Димитър Пенев за пореден път се прояви като страхотен кадемлия за ЦСКА-София по време на жребий. Той изтегли лек съперник от Втора лига за "червените" на осминафиналите в турнира за Купата на България. На стадион "Българска армия" водачът в Първа лига ще мери сили с "Ботев" (Враца), като сблъсъкът се решава само в една среща.

Първо специализирано изложение на български производители на храни и напитки ще се проведе във Велико Търново от 12 до 14 октомври 2017 година. “Трапезица Фест“ е вдъхновено от инициативата на БНТ „Вкусът на България“ – част от кампанията „Купувам българско“. Организира се от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“,

Заместник- министърът на туризма Ирена Георгиева и председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм Стефан Шарлопов откриха 4- тия конгрес на съюза в Кюстендил. Неговата тема е “Иновации и развитие на българските СПА дестинации. Проблеми пред общините и бизнеса”. Сред гост - лекторите са председателят на Изпълнителният комитет на