Картофено руло с гъби и кайма

https://www.24chasa.bg/Article/680144 Картофено руло с гъби и кайма Картофено руло с гъби и кайма www.24chasa.bg
СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

ПРОДУКТИ

1 кг картофи

250 г кайма

100 г гъби

200 г кашкавал

2 яйца

3-4 кисели краставички

1/2 глава кромид лук

сол на вкус

чубрица

50 голио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сваряваме картофите и ги пасираме с преса. Към тях прибавяме сол и едно яйце.

Запържваме леко нарязания на ситно лук, прибавяме каймата, разбъркваме за няколко минути и слагаме сварените и нарязани гъби. След тях прибавяме и нарязаните на ситно кисели краставички. Поръсваме със сол и чубрица. Сваряваме другото яйце.

Разстиламе картофената смес върху хартия за печене, в единия край слагаме половината плънка и нареждаме нарязаното яйце.

Завиваме наполовина и добавяме останалата плънка. Оформяме рулото, слагаме го в намазнена тавичка и печем 15 мин в гореща фурна. Като го извадим,го поръсваме с настърган кашкавал. Връщаме го в горещата фурна и печем до зачервяване.

КОЙ ГОТВИ

Пише ни Румяна Лалева, която живее в с. Ягода. Изпраща ни нетрадиционна идея за руло. Интересна е и не отнема много време.

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Боб по манастирски

КОЙ ГОТВИ “Виждала съм да предлагат подобен фасул в кръчмичките, намиращи се край манастирите, и вероятно затова се нарича “по манастирски”. Стана ми интересно как се приготвя и затова се поразрових

Мирослава Иванова от “Събуди се” готви по две ястия - постно и с месо

Мирослава Иванова, която зрителите познават от екрана на Нова телевизия, готви, и то двойно повече от обикновените домакини. Кулинарства, както сама се шегува, “на две писти",

Шафраново ризото

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Ягодово тирамису

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Желирани ягоди с шампанско

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Ароматни мариновани гъби

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пудинг с чия и ягоди

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Лесни сиренки със сусам

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Добрина Чешмеджиева държи залепени на хладилника няколко рецепти от майка си

Пастата не бива да се преварява, трябва да е ал денте – леко твърда. Когато варите паста, никога не слагайте олио във водата, мазнината се добавя в соса.