ПРОДУКТИ
1 кг картофи
250 г кайма
100 г гъби
200 г кашкавал
2 яйца
3-4 кисели краставички
1/2 глава кромид лук
сол на вкус
чубрица
50 голио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме картофите и ги пасираме с преса. Към тях прибавяме сол и едно яйце.
Запържваме леко нарязания на ситно лук, прибавяме каймата, разбъркваме за няколко минути и слагаме сварените и нарязани гъби. След тях прибавяме и нарязаните на ситно кисели краставички. Поръсваме със сол и чубрица. Сваряваме другото яйце.
Разстиламе картофената смес върху хартия за печене, в единия край слагаме половината плънка и нареждаме нарязаното яйце.
Завиваме наполовина и добавяме останалата плънка. Оформяме рулото, слагаме го в намазнена тавичка и печем 15 мин в гореща фурна. Като го извадим,го поръсваме с настърган кашкавал. Връщаме го в горещата фурна и печем до зачервяване.
КОЙ ГОТВИ
Пише ни Румяна Лалева, която живее в с. Ягода. Изпраща ни нетрадиционна идея за руло. Интересна е и не отнема много време.
Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 33.