Белодробен оток убил жената от натровеното семейство

https://www.24chasa.bg/Article/684080 www.24chasa.bg
РАЙКА КАЛЪПЧИЙСКА

Това сочат данните от аутопсията, извършена от д-р Васил Николчев.

С кончината на жената от семейството, за което се предполагаше, че се е натровило с месо, неизвестните около смъртта на починалите един след друг съпрузи стават все повече, констатират криминалисти и патолози.

Като причина за смъртта на 55-годишния й съпруг беше посочена остра некроза на черния дроб.

“Не можем да правим коментари, преди да получим резултатите от изследванията. Работим по няколко версии”, каза вчера шефът на РПУ в Дупница Борислав Динев. Една от новите версии предполага, че семейството се е натровило с препарат, с който обработвало градината си ден преди драмата. За това разказала Райка пред разследващите, които я разпитали в София във ВМА.

В прокуратурата в Кюстендил са образувани досъдебни производства по чл. 115 от НК срещу неизвестен извършител. Засега нямаме данни за умисъл, заявиха от полицията.

След гощавка в апартамента на Архангеловден за имения ден на Райка съпругът й Васил беше открит мъртъв от дъщерята и сина си, а до него на пода лежала в кома жена му.

Все още се чакат пробите от храната и стомашното съдържимо, изпратени за анализ в института по криминалистика в София. Над 40 проби от вътрешни органи е изпратила за анализ патоанатомът д-р Димитрина Динкова, извършила аутопсията на Васил Калъпчийски. Съпругата на починалия на 8 ноември мъж бе открита мъртва ден след изписването й от ВМА на 20 ноември, където бе транспортирана след смъртта на съпруга си. Проби от органите на жената също са пратени за анализ.

От епикризата, с която Райка е била изписана от ВМА, станало ясно, че е излязла от кома на 15 ноември и след преценка на екипа, извършвал лечението й, е била изписана като напълно здрава.

ЕЛИЦА ИВАНОВА

Лекарите не открили токсини

Изследванията на Райка Калъпчийска, направени във ВМА, не са показали никакви следи от натравяне. Жената бе проверена за токсичен ефект от гъби и влияние на други отрови. Лабораторията открила единствено следи от обезболяващите, дадени й от лекарите в Дупница. Липсата на токсини била доказана от повторна експертиза.

От интензивното отделение на ВМА увериха, че жената е била стабилизирана и в много добро състояние, когато са я изписали. По настояване на лекуващите е оставена дори 2-3 дни допълнително, за да е сигурно, че е здрава. Направените контролни изследвания при изписването го показвали. Според медиците Райка се намирала в тежък психически шок, когато постъпила в болницата, тъй като видяла как мъжът й умира за секунди.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на