Поп с канабис за 8-и път в ареста

https://www.24chasa.bg/Article/685431 www.24chasa.bg
Отец Папудов след поредната си издънка преди години. СНИМКА: "24 ЧАСА"

Отец Кирил Папудов от петричкото село Кладници за 8-и път попадна в ареста, след като в къщата му бяха открити 4 кг сух канабис. При акцията на полицията са намерени и семена за следващата реколта.

"Ще поискаме от съда да остави в ареста 67-годишния свещеник. Обвинение е повдигнато и на жената, с която отец Папудов живее в Кладници - Елена Ковачева", каза прокурор Надежда Шутова.

Отец Папудов има 5 условни присъди. Четири са за канабис и една за незаконно оръжие. В момента е в изпитателен срок, което дава възможност да получи вече ефективно наказание лишаване от свобода.

Преди 5 г. отец Кирил се оправдаваше, че отглежда канабис заради болната си съпруга Мария. Тя се оплакваше, че я болят краката и се цери с чай от марихуана. През 2006 г. обаче баба Марийка почина. Вдовецът продължи да сее дрога, а при него се засели 74-годишната Елена Ковачева. За последно през август м. г. в къщата им бяха намерени 3,8 кг канабис. Тогава баба Елена пое вината и получи 1,5 г. условно.

"Много го обичам. Не съм виновна, но се признах, защото има 3-годишна условна присъда, можеше да влезе в затвора. Кирил не е пипал канабис, растението е саморасляк", каза тогава баба Елена.

Въпреки условните присъди отецът продължава да се води на работа като свещеник в църквата "Св. Илия" в близкото с. Боровичене.