По-млада с по-млад

https://www.24chasa.bg/Article/688982 www.24chasa.bg
Бившата депутатка Юлияна Дончева и новият й съпруг - световният шампион по свободни боеве Станислав Недков-Стъки, имат 16 години разлика. СНИМКИ: “24 ЧАСА”, БУЛФОТО И ЛИЧЕН АРХИВ

За съблазняването и съвместния живот с по-млад мъж са необходими много талант и умения. Тук трябва да се преборите със стереотипите на околните и предразсъдъците на близките си и, разбира се, конкуренцията. Как се държат господата към по-зрелите си половинки и лесно ли се адаптират дамите? Всеки случай е индивидуален. Известни българки разказват как са прелъстили мъжа до себе си и как са създали здрава и стабилна връзка.

Жени Калканджиева и Стефан Манов-Тачо

Любовният роман между двамата започва преди четири години в Испания. Тогава шефката на модна агенция "Визаж" отива на ваканция по женски и изобщо не знае, че ще срещне голямата си любов. По думите й е от пръв поглед - виждат се на рожден ден, на който тя и приятелките й попадат случайно. "Толкова ми беше сладък и интересен. Не обичам нахални мъже. А той е много скромен и това запали любопитството ми", спомня си Жени.

Оказва се, че Стефан живее със семейството си от дълги години в Испания. Затова двамата си разменят телефонните номера. А когато шестата по хубост в света българка кацнала в София, започнала една канонада от есемеси, телефонни обаждания и скайп. Месец след това Тачо идва в България. След сериозен скандал двамата се разделят. Но точно тогава Жени разбира, че срещу нея стои истински мъж. Нищо че е с 9 години по-млад от нея. Той я печели отново, като й звъни, за да я пита дали е добре. "Усетих загриженост. Досега никога не ми се беше случвало. Хората смятат, че по-младите задължително са по-глупави. Напротив, има мъже, които са на 50 години и все още мислят като деца", казва Калканджиева.

Предложение за брак Стефан прави в колата по пътя между Пловдив и София. Без много романтика и без пръстен. "Ще излезем двамата и ще го изберем, за да съм сигурен, че ще го носиш", били думите на Тачо. Плод на любовта им е малкият Георги. Вече е на година и половина, но е много будно дете - знае да върти волана на колата и дори да включва мигачите й.

Разликата между новинарката Радина Червенова и Коко Каменаров е 8 години.

Иначе като всички двойки, и те се карат. "Като готви, в кухнята все едно е паднала бомба. Чехлите му са навсякъде из апартамента. А хавлията все я слага на вратата на банята, вместо на закачалката", разказва с усмивка Жени.

Социоложката Мира Радева е с 14 години по-голяма от приятеля си Ивайло Станчев.

"Не знам дали защото е живял в чужбина, или защото е от онова ново поколение, но Тачо е много съвестен. Той няма онзи манталитет на 40-годишните мъже - с колкото повече жени си спал, толкова по-велик си." Жени заключва, че много по-лесно се живее с по-млад мъж, естествено, освен ако не си от онези меркантилни жени, които искат някой да ги издържа.

Жени Калканджиева с 9 години по-младия си съпруг Тачо

Юлияна Дончева и Станислав Недков-Стъки

Дизайнерката на “Рошавата гарга” Албена Александрова с 12 години по-младия си приятел Димитър

Заради връзката си с 16 години по-младия европейски шампион по жиу-жицу журналистката и бивша депутатка бе наречена българската Деми Мур. Разликата във възрастта им обаче не попречи чувствата между двамата да се задълбочат. А точно 1 година след запознанството си - на 25 юни тази година, двамата сключиха брак на хълма Царевец във Велико Търново.

Разликата между тв водещата Гала и Стефан е 11 години.

Разликата във възрасттани не се усеща, защото Станислав е изключително сериозен човек, категорична е Дончева. Когато са заедно, тя не спира да се усмихва и й личи колко е влюбена.

Камелия и приятелят й Цветин са заедно още от времето, когато фолкпевицата не беше известна. Той е със 7 години по-малък от нея.

Чувствам се подмладена и енергична, а в същото време по-спокойна и уверена в себе си, споделя бившата депутатка. Покрай съпруга си, койтое много религиозен, тя се научила и на търпение и вече не иска нещата да се случват от раз, припряно.

Софи Маринова заедно със сина си Лоренцо и Дачо, с когото се разделиха преди 4 месеца. СНИМКИ: АРХИВ

Юлияна и Стъки се запознават на рождения й ден миналата година, когато той я омагьосва с огромен букет червени рози. Скоро заживяват заедно и тя се развежда със съпруга си Горан. 6 месеца по-късно - точно в полунощ на Рождество Христово, той пада на колене, поднася стилен пръстен и я моли да му стане съпруга. Е, сватбата е вече факт, а двамата не крият и че имат планове за бебе.

Гала и Стефан

Двамата се запознават с погрешно изпратен до нея есемес преди 4 години. Тогава водещата на "На кафе" вечеря с вярната си приятелка Кремена Халваджиян и получава съобщение на телефона си - "Как мина срещата?" След малко чудене отговаря с: "Добре мина. Кой пита?"

Есемес връзката продължава повече от половин година. През това време те нито веднъж не си чуват гласовете.

Първата им среща е след това - пият кафе в един от столичните молове. "Това не е характерно за мен. Никога не съм флиртувала. Разбрах , че е по-малък от мен с 11 години, и това ме притесняваше. А уж мислех себе си за модерно мислещ човек", казва хубавата водеща. Преди да се появи Стефан в живота й, и тя била с предразсъдъка, че в нормалната връзка задължително мъжът трябва да е по-голям.

13-годишната дъщеря на водещата от първия й брак - Мери, също дава благословията си за новата връзка на майка си. "Много неща първо споделя с него и след това с мен. В чудесни отношения са", казва Гала.

Що се отнася до дете, водещата все отлага. Казва, че малко се страхува. "Не съм сигурна дали наистина мога пак да мина емоционално и физически през още една бременност." Иначе и дъщеря й иска братче или сестриче, откакто може да говори. Това е желаният от нея подарък за всяка Коледа и всеки рожден ден.

Мира Радева и Ивайло Станчев

Социоложката Мира Радева е жената, която събра смелост да се разведе след 22-годишен брак. След това тя се пребори за новата си любов Ивайло, който е с 14 години по-млад от нея.

Двамата се срещат за първи път на връх Мальовица преди 5 години. Тогава Мира е шокирана и впечатлена едновременно - младият мъж е бос. "А това е най-скалистото място, което познавам. Изпитах огромно любопитство към този човек", разказва за първите си впечатления тя.

Още помни и реплики, които си разменят в планината. Иво е облечен с фланелка с логото на Младежкия червен кръст и тя го заговаря: "Здрасти, да не би да си от Планинската спасителна служба?" "Здрасти, а ти да не би да си от телевизията", бил неговият отговор. Тогава Мира си мисли, че я е разпознал. Но впоследствие се оказва, че мъжът изобщо не знае коя е тя - просто Мира е облечена с фланелка с логото на телевизия "Европа".

Преди това Ивайло живее дълги години в Норвегия и бил скаран с политическия живот в България. Затова от следващата му реплика известната социоложка пак била изумена. "Тази година имаше ли избори в страната?", попитал я той. Разбира се, човекът бил много сериозен, а Мира през цялото време си мислела, че има по-особено чувство за хумор.

Като стигат до хижата, двамата си пожелават приятен уикенд и той й дава визитна картичка, която Мира старателно прибира. Осмелява се да му звънне чак след година и два месеца. И оттогава двамата са неразделни. "По моите тогавашни разбирания това беше неподходящ човек. Мислех, че той няма да се адаптира към начина ми на живот, но истината е, че аз се адаптирах към неговия. Чувствам се спокойна."

"Мамо, никой не избира партньора по възрастта", били думите на 21-годишната дъщеря на Мира. Единствената болка на социоложката е, че не може да увенчае връзката с дете.

Радина Червенова и Коко Каменаров

Константин е по-малък само с 8 г. от своята половинка Радина, известно лице от новините на БНТ 1. Той също беше прочут тв журналист през 90-те години, после стана шеф на дирекция "Връзки с обществеността" на "Мобилтел", а сега е съдружник във фирма, която се занимава с комуникации. Двамата се запознават в БНТ през 1993 г. По онова време той бил шеф в Ефир 2, а тя се върнала от отпуск по майчинство. Тя започнала да води новините на Ефир 2. За този период Червенова признава, че е най-трудният в професията й, защото мъчно се сработила с новия екип. Две години по-късно двамата вече са гаджета. Обръщат се един към друг с "джаджи", а той от време на време й вика "мама".

От предишния си брак тя има две деца, Деси и Валди, а той - едно, София. Продукт на любовта на Радина и Коко е малката Анастасия.

Албена Александрова и Димитър

Собственичката на модна къща "Рошавата гарга" остави 12-годишен брак зад гърба си и го замени с 12 години по-младия си приятел Димитър. Въпреки новата си тръпка дизайнерката не крие, че й е било доста мъчително да се раздели с по-възрастния си съпруг. Но въпреки всичко е избрала да се отдаде на предизвикателствата с новата си любов.

СИЛВИЯ ЖЕКОВА, ЛИЛЯНА КЛИСУРОВА

Софи Маринова се утешава в Испания

Ромският славей се раздели с младото си гадже Дачо и се закани, че вече няма да се хваща с много по-малки момчета. Софи и Дачо, който е с 9 години по-малък, се залюбиха случайно, защото живееха заедно, а той е син на предишния й мъж Петър. Двамата изкараха страстна любов, която трая почти 5 години. Имаха и криза във връзката. В началото се криеха доста време от бащата и бивш мъж на Софи, докато му премине гневът. Преди година певицата и младото й гадже се разделиха заради скандал. Тогава Софи загатна, че Дачо си е още дете. И без да й мигне окото, го изгони от семейното ложе, защото се остригал гола глава, без да я пита, а тя не го харесвала така. Не след дълго двамата се сдобриха и отново настъпи идилия в любовта им.

Оказа се, че това е било само началото на края и връзката им вече се разпада. Наскоро певицата публично призна, че от 9 август двамата са разделени, но не уточнява докога. Най-вероятно е окончатално, защото този път няма драми и те се чуват редовно, но за да си споделят разни неща. И Софка не смята, че някога ще бъдат заедно.

В типичния си стил тя не скри, че има много обожатели, но все още не е преживяла раздялата и се чувства обвързана. "Още се виждаме и Дачо ми каза да не се държа като свободна жена" Още са близки, но нямало тръпка помежду им.

Освен това Софи твърди, че не обича случайните връзки. С досегашните си гаджета се познавала поне от 4-5 години преди това. За да е неповторима, гласовитата певица допълва: "Имам много кандидати, но аз съм Софи Маринова и не мога да си легна с всеки."

Певицата не знае какъв мъж ще търси сега. Тя заминава за Испания да си почине с приятели и може би после ще работи по въпроса. Надява се да срещне любовта.

Фолкпевицата Камелия дълги години споделя живота си със 7 години по-малкия от нея Цветин. Когато връзката на двамата започва, той е само на 19. Това обаче не пречи на напористата певица да го свали след запознанството им в дискотека и да го превърне не само в свой спътник в живота, но и в доверен бизнес партньор.

Във фолксредите е на мода певиците да си хващат млади лъвчета. Със сериозна връзка, но без брак живее щастливо Рени със своя Борис, който е доста по-млад от нея. Това не им пречи да са щастливи родители на 2 момченца. Със 7 г. е по-голяма Малина от новото си гадже - бореца Красимир Кочев. Доскоро Десислава се утешаваше с 10 г. по-младия футболист на "Славия" Галин Иванов.

ГЕОРГИ ДЕЛЧЕВ

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жорж Ганчев се забелязва отдалеч и привлича погледите повече, отколкото известен фолкпевец, видя "България Днес". Политикът седна на масичка пред заведение за бързо хранене, която видимо му бе тясна, пи кафе и чете вестник. На това му се вика да си сред

Ловът в Русия официално се спира от днес! Това обявиха властите в страната. Причината е световното първенство по футбол, което започва на 14 юни. Еуфорията в страната е много голяма заради един от най-големите спортни форуми на планетата. Това все пак никак не се харесва на запалените ловджии, които няма да могат да упражняват хобито си.

Талантлив, но непознат художник реди изложба в кошара. Срещата между изкуство и селски бит се случва в софийското село Драготинци. Дядо Иван е уникален майстор с четката и върху белите платна извайва религиозни мотиви, пейзажи и животни. Красивите му картини са наредени в кошарата му, тъй като старецът художник не може да си позволи изложба в