“Ай Ти Ви партнър” с нов собственик и друго име

https://www.24chasa.bg/Article/691239 www.24chasa.bg
ЛЮБОМИР ПАВЛОВ

Любомир Павлов и Румен Артарски - хората, които създадоха ТВ 7 заедно с Диляна Грозданова, сега имат сериозното намерение да обновят до 3 месеца сателитния оператор “Ай Ти Ви партнър”.

Предишният му собственик - компанията “Интерактивни технологии”, се очаква да бъде обявен в несъстоятелност до 2-3 седмици. Пасивите остават в старата фирма, а активите са купени от ново акционерно дружество - “Сателайт БГ”. Тяхната покупка трябва да покрие поне част от задълженията на Ай Ти Ви, обясни Артарски.

Павлов - бившият собственик на ТВ 7, който в момента инвестира в имоти във Франция, ще е консултант нановото дружество.

РУМЕН АРТАРСКИ
РУМЕН АРТАРСКИ

В него акционери ще са Румен Артарски, Иван Ханджийски и млади експерти. Вероятно шеф на оператора ще стане Румен Артарски, който в момента е прокурист в Ай Ти Ви. Артарски е човекът, оборудвал с техника Би Ти Ви, след което направи и ТВ 7.

Друг акционер ще е Иван Ханджиев, който е член на борда на дружеството на Павлов “Деница имоти”. От 2 години Любомир Павлов развива предприемаческа дейност с имоти на Френската Ривиера, като води там български архитекти и строители. Той е и консултант на Булбанк за сделката с Ай Ти Ви, тъй като операторът дължи на банката 17 млн. евро.

Компанията на практика се продава за втори път в рамките на 1 година. Преди време тя бе купена от фонда Mid Europa, в който участваше и Европейската банка за възстановяване и развитие. Тогава бе прекръстена на Тотал тв. Фондът обаче излезе от инвестицията си.

Сега абонатите на Ай Ти Ви, които са около 50 хил., вече са прехвърлени към “Сателайт БГ”. До 3 месеца щебъдат предложени още екстри към сателитната телевизия - HD програми, ексклузивно съдържание, платени канали и др., каза Павлов. Старите абонати ще получат бонусите безплатно.