Депутати кълват на безплатни телефони (видео)

https://www.24chasa.bg/Article/694687 www.24chasa.bg

Повече от 30 депутати вчера избягаха от работа, подмамени от оферта на фирма да получат като подарък скъп мобилен телефон "Верту".

Единственото условие било да присъстват на презентация на новите модели на фирмата. Тя обаче се оказала eсперимент на Би Ти Ви и "168 часа".

Покани получили 38 депутати и почти всички се отзовали. Сред тях били Лъчезар Иванов и Геновева Алексиева от ГЕРБ, Румен Такоров от БСП, Кирил Гумнеров от "Атака", Дарин Матов от РЗС, Митхат Метин, Ердоан Ахмедов и Петя Раева от ДПС.

Повечето от тях пристигнали със служебни коли. По същото време колегите им гледаха в парламента промените в закона за местните данъци и такси (виж видео в галерията).

След като се събрали в конферентната зала на хотела, момичета и момчета започнали презентацията. Започнали да ги разпитват какви мобилни телефони ползват и харесват и в този момент в залата нахлули камерите и експериментът станал явен.

Повечето депутати били като попарени, а Геновева Алексиева веднага залегнала на
стола зад колегата си Лъчезар Иванов с надежда да се скрие.

На въпрос защо е избрал да не е на заседание, а на парти, Иванов казва: "Вие видяхте, че над десет колеги бяхме. Вие използвате името на една компания. Аз съм дошъл на
това мероприятие и сега се връщам на работното си място... Вие нарушавате много закони. Първо се запознайте с правилата. Аз се обадих на колеги, за да разбера дали не е номер."

Още по-комичен е разговорът с Митхат Метин:

- Вие защо не сте на работа?

- Кой ви е казал, че не съм в момента?

- В момента на работа ли сте?

- Вижте... Вижте, народният представител, макар да изпълнява определени задължения
и трябва да присъства и да гласува, той не е служител...

- Какви задължения изпълнявате вие сега в този хотел?

- .... (мълчи и ходи)

- Какви държавнически задължения изпълнихте вие тук?

- Бях поканен от... с колеги... ето можете да видите там колеги... наши има... бях поканен... решихме да се отзовем и се връщаме в парламента.

Подробности за експеримента в новия брой на "168 часа" и в новия сайт на изданието на www.168chasa.bg