Гара пиян с книжка менте, гарират го за 8 часа в МВР

https://www.24chasa.bg/Article/696425 www.24chasa.bg
Около 11,30 часа вчера Гара излиза от Седмо РПУ и се качва на джип, с който бе закаран да спи вкъщи. СНИМКИ: ПИЕР ПЕТРОВ И КРИСТИНА ЦВЕТКОВА

И най-голямата звезда в българското първенство по футбол, уж свестен и добродушен човек, изгърмя в Града на греха.

24-годишната голова машина на "Левски" Гара Дембеле бе заловен от полицейски патрул да шофира с 1,62 промила алкохол в кръвта, а шофьорската му книжка се оказа с невалиден номер и вероятно фалшива.

Около 3,30 часа през нощта един от дежурните екипи на Седмо РПУ правел проверки край чалга клуб "Ориент 33" в Студентски град, разаказаха от МВР. Точно в този момент от дискотеката излязъл Гара. Едва ходейки, той се заклатушкал по тротоара. И за изненада на полицаите се мушнал на шофьорското място в джипа си "Тойота". След минута-две запалил мотора и без никакви притеснения потеглил. В този момент един от полицаите вдигнал палка и спрял футболиста за проверка. Още на място пробата с дрегер отчела 1,62 промила алкохол.

Гара пиян с книжка менте, гарират го за 8 часа в МВР

Въпреки че е едни от най-известните футболисти у нас, Дембеле не се държал нагло и арогантно, а без да се противи, тръгнал с униформените към районното, където бил арестуван, разказаха от СДВР. Това опровергава незабавно плъзнал слух, че Гара се опитвал да подкупи полицаите и правел циркове само за да се отърве.

Гара пиян с книжка менте, гарират го за 8 часа в МВР

При проверка на шофьорската книжка на футболиста, която била българска, пък се оказало, че номерът й е невалиден. В момента се проверява в Пътна полиция - София, дали книжката е фалшива, или има техническа грешка. Срещу футболиста е образувано досъдебно производство за шофиране в пияно състояние, информираха още от МВР.

Според предварителни прогнози Гара може да отнесе санкция до 5000 лева и една година условно.

В чалга заведението Гара Дембеле купонясвал за рожден ден на резервата в "Левски" Майкъл Тевия. На 1 декември ганаецът навърши 20 години, но тогава "Левски" бе в Белгия за мача с "Гент" (0:1). Броени часове след прибирането от мразовитото белгийско пътешествие тъмнокожите играчи започнали алкохолното сгряване за здравето на Тевия. Двамата тъмнокожи левскари тръгнали да си ходят заедно малко след 3 часа. Така Дембеле бил спипан зад волана. След пробата с дрегера той отказал кръвен тест. С Тевия се обадили на хора от "Левски". В 5,30 лично спортният директор Георги Иванов акостирал в Седмо РПУ.

8 часа след като патрулът гарира Гара в районното, французинът бе освободен. В 11,30 часа той излезе от Седмо РПУ в компанията на пресаташето на "Левски" Александър Касабов. Пияният и недоспал футболист се ядоса на журналистически въпрос, хвана микрофона на Нова телевизия и яростно го хвърли на земята. После бе откаран към къщи.

Гонзо освободи Дембеле от вчерашната тренировка на "Левски", за да може играчът да се наспи "и да си изчисти главата". Днес Гара ще поднови занимания на "Герена".

Това е поредният случай левскар да е хващан да шофира пиян. В черния списък са още Ричард Еромоигбе, Божидар Митрев, Шакиб Бензукан и Юсеф Рабех.

НАЙДЕН ТОДОРОВ, БЛАГА ГЕОРГИЕВА

Директорът на “Левски” Георги Иванов-Гонзо: Да не е мърша за разстрел? Ще е аут при нова издънка

Спортният директор на "Левски" Георги Иванов-Гонзо даде дълго обяснение за случката с Дембеле.

- Господин Иванов, как се отнасяте към случката с Гара Дембеле?

- Той беше освободен заедно с целия отбор до 3 часа през нощта, но по никакъв начин не можем да го оправдаем, че е употребявал алкохол и е хванат по този начин. Много версии се тиражират. Истината е, че Гара Дембеле е искал да премести колата, която е била паркирана пред "Джим Бийм". Били са с Майкъл Тевия, който е празнувал рожден ден. Бил е спрян за проверка. След това е викнат КАТ. На дрегера е показало, че има 1,62 промила. Споменало се е за книжката, но по никакъв начин все още не е установено дали тази книжка е фалшива или редовна. Докато не излезе експертизата, всичко е само спекулации.

- Ще бъде ли глобен от клуба и наказан по някакъв начин?

- Гара Дембеле ще бъде глобен по вътрешен правилник. Това е уронване престижа на клуба - един футболист да бъде хванат в три и половина с алкохол.

- Той беше хванат със служебната си кола. Знаем, че френската му книжка е отнета от властите. Вие на какво основание му дадохте автомобил?

- Ние не сме следователи. Гара Дембеле е показал документ, че има книжка. На базата на това сме му дали кола. Но не сме следователи, за да кажем дали книжката е редовна или не. Не знам как изведнъж някой все едно с рентген установи, че е нередовна.

- Защо е отказал кръвна проба?

- Всеки има право да избере дали да даде кръвна проба или не. Това си е негово лично решение.

- Това първо провинение на Гара Дембеле ли е относно нарушаването на режима и вътрешния правилник?

- Досега ние лично нямаме информация Гара Дембеле да е нарушавал режима. В тренировъчния процес, по време на мачовете той винаги е бил пълен професионалист. Мога да считам, че това е първото му провинение.

- Разочаровани ли сте лично вие от него?

- Аз съм разочарован от всеки футболист, който си позволява такива неща. Такива са и случаите с Рабех, с Еньо Кръстовчев, с Шакиб Бензукан, сега и с Гара Дембеле. Не е добре за клуб като "Левски" футболистите да се държат по този начин.

- Другите трима вече са аут...

- При положение че аз съм разрешил футболистите да бъдат извън къщите си, искате да изгоня Гара Дембеле заради това разрешение ли? Няма как да стане. Проблемът е, че е употребявал алкохол. Той ще си понесе наказанието.

- Смятате ли, че инцидентът ще се отрази драстично на цената му?

- Първо, никой не е казал, че ще продаваме Гара Дембеле. Даже на летището и господин Батков, и аз заявихме, че Гара ще остане със сигурност до лятото. Сега да си говорим за цени и глупости, всичко е хипотетично. Един футболист показва с играта си колко му е цената, а не с това, което прави навън.

- Ще му поставите ли ултиматум, че при повторна издънка ще сте по-драстични?

- За нас е важен отборът, а не отделен футболист. Ако Гара повтори това - наруши вечерния час или извърши провинение извън вътрешния правилник, ще бъде отстранен от отбора. Той не прави изключение от другите.

- Съжалявате ли, че сте пуснали играчите да излязат?

- След като се получи тази случка, съжалявам. Майкъл Тевия дойде при мен, когато бяхме на летището. Имаше рожден ден в деня на мача с "Гент". Попита дали може да покани хора от отбора да празнуват. Аз затова се съгласих. По принцип нямахме такава идея. Но не можех да пусна едни, а други - не. Затова освободих отбора до 3 часа.

- От самия него ли знаете, че просто се е опитал да премести колата?

- От самия него и от Майкъл Тевия. Просто от заведението са го помолили да премести колата. И в момента, в който се е качвал, патрулът го е спрял.

- И все пак нямате 11 като Гара, това може ли да доведе до компромис?

- Наистина ми е неприятно. Дембеле е добър футболист. И добро момче. Случилото се е черна точка в неговата биография и кариера. Но, знаете ли, ние българите сме такива хора, че все се нахвърляме на паднали хора като Дембеле като на мърши. Виждам, че на стадиона има толкова футболисти, колкото не идват на мачовете. Гледайте ги малко по-спокойно нещата. Това са млади хора, които също имат личен живот. Недейте да гледате толкова черно на нещата. Да, факт е, че Гара е пил алкохол. Факт е, че е хванат от полицията. Но не трябва да го разстреляме.

- Не се ли прави компромис на човек, който ще се поправи? Вие вярвате ли, че Гара ще се поправи?

- Да, убеден съм.

- Какво е мнението на Тодор Батков?

- В 11 часа се обадих на господин Батков да го уведомя за това, което се е случило. Нормално е да не му е приятно. Гара е един от най-добрите футболисти, играли в България последно време. Случилото се бие по авторитета на "Левски".

Гара, трите “лалета” и Йовов не тренират

Не само напилият се и арестуван Гара Дембеле отсъстваше от вчерашната тренировка на "Левски". Освен французина на помощния терен на "Герена" не се появиха трите холандски "лалета" – Сержиньо Грийн, Дъстли Мюлдер и Андвеле Слори. Христо Йовов също не беше на линия, тъй като отново има проблем с трайно контузения мускул.

Холандците и Бижутера обаче бяха на стадиона за разлика от Гара. Двама от споменатите дори създадоха лека еуфория сред многобройните журналисти, присъстващи на заниманието заради инцидента с Дембеле. Първо Йовов се появи, подстригал буйната коса, която вееше до мача с "Гент". След това Мюлдер влезе в съблекалнята с две пълни чанти за почерпка. Тъй като той нямаше рожден ден, мнозина се питаха дали не носи армагани от името на Тевия, който го е срам заради ареста на Дембеле. На облекчен режим вчера се готвеха Дарко Тасевски и Сашо Александров. Македонският национал е аут за всички мачове до Нова година. За Кривия още не е ясно дали ще е готов за "Берое" и "Спортинг". (24часа)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С нова хубава жена бе заловен от "България Днес" бизнесменът Христо Сираков. Ценителят на женската красота и неговата партньорка се бяха отделили на двойна маса в столично заведение, а розе придаваше още по-романтичен вкус на срещата. Девойката не е от познатите плеймейтки и засега е непозната на широката аудитория

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи