Самосвал падна в Струма, издирват шофьора

https://www.24chasa.bg/Article/698435 www.24chasa.bg
Подкопаният асфалт, където пропадна и изчезна камионът.

Самосвал с шофьор падна в река Струма и водата го погълна.

Трагедията стана днес към 6 ч при опити за укрепване на отнесения главен път Е-79 в Кресненското дефиле. Реката е повишила нивото си с 5 м. Извикана е за помощ за укрепване на пътя фирма "Кос алфа". Решено било да се засипят залетите участъци с огромни каменни скали. Камион на фирмата с 36-годишния шофьор Мустафа Мисанков от Белица е трябвало да изсипе камъните, когато целият асфалт под него се е отцепил, свлякъл и полетял към реката. Водолази ще издирват изчезналия, като се укроти реката.

"Ще съдя държавата до дупка. Недопустимо е нощно време да укрепват пътя. Трябвало е да го затворят и на сутринта да работят", каза бащата Салих Мисанков. Вчера той вече не вярваше, че синът му се е спасил.

"Участъкът е пропаднал точно между отбивката на с. Стара Кресна и гара Яворово в най-тесния участък. Положението е сложно. Чакаме да се понижи нивото на реката, да се видят пораженията и какво да се предприеме.

Рафтаджии влязоха в Струма, за да спасяват хора от залетите къщи край Симитли. СНИМКИ: АВТОРЪТ

Най-важното е да намерим човека", каза областният Валери Смиленов. На фаталното място Струма е дълбока над 8 м. Предполага се, че камионът се е закачил за мантинелата и е точно под нея, но не се вижда. Пътят за ГКПП Кулата бе затворен. В Катунци се образува огромна колона тирове, влизащи от Гърция през Кулата.

Това е домът на Методи Новоселски, когото клуб “Адвенчър нет” спаси от придошлата река.

"До 7-8 дни може да се възстанови участъкът", каза Божидар Йотов, шеф на агенция "Пътна инфраструктура".

От 50 г. хората не помнят такъв прилив на Струма.

В събота рафт клуб "Адвенчър нет" спаси 6 души от залети къщи около Симитли. Към 21,30 ч лодка навлезе в реката и за половин час бяха извадени на брега бедстващите хора. До 4 ч вчера екипи на пожарната и Гражданска защита отводняваха наводнените домове в с. Железница и кв. Ораново, които буквално бяха останали като островчета в реката.

Искър заля Мездра, Галев на обиколка в наводнена Дупница

Заради проливните дъждове нивото на реките Искър и Джермен създадоха проблеми в Мездра и Дупница.

В района на Мездра водата се покачи с близо 2 м и заля ниските части на града, достигнала е на сантиметри от жп линията, свързваща Северна България със София. Работници с багери укрепваха поддалата дига до стадиона на "Локомотив".

Критично остана и вчера положението в Дупница. "Бедствието не е отменено", каза кметът Атанас Янев. Една от най-критичните точки в града остана Аракчийският мост, част от който бе отнесен. В овладяването а кризисната ситуация в събота се включил и Пламен Галев, разказаха местни. Членът на консултативния съвет при кмета прекарал няколко минути на полицейската блокада при храм "Св. Никола", а след това преминал на обход из кризисните участъци.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Цветомира Гущерова от Яхиново търси 24 000 евро за бъбрек, състоянието й се влошава всеки ден! Нека помогнем на нежното и крехко Цвете, която цял живот се бори с диагнозите, но днес състоянието й е критично и има един месец да събере пари и да замине за животоспасяваща бъбречна трансплантация в Турция или да „влезне в ада” и да мине на

Златка Райкова най-вероятно ще вдигне сватба на Южното Черноморие това лято, смятат приятели на изкусителката. Тя получи предложение за брак пред над 1 милион зрители в шоуто „Като две капки вода”. Сега, освен че се готви за новите си образи в предаването, трескаво обикаля сватбени агенции, организирайки щастливото събитие.

Шоуменът, който е вече на 52 години, слиза от екран в края на лятото и надали ще се върне през есента. Дългия е взел решение да отвори нова страница в живота си и занапред няма да се появява като водещ, а ще е само продуцент на собственото си предаване, писа „Уикенд“. Преди седмица Трифонов, който неотдавна обяви кастинг за политици,