Топ 50 крилати лафове на Бойко

https://www.24chasa.bg/Article/723663 www.24chasa.bg

Дори най-върлите му политически опоненти се възхищават на ораторските умения на българския премиер.

Думите на Бойко Борисов не звучат като извадени от учебник. За сметка на това обаче попадат право в целта.

Всяка фраза от устата на министър-председателя стига лесно до хората. Борисов има феноменалната способност да обяснява и най-витиеватата финансова материя с думи прости.

Топ 50 крилати лафове на Бойко

Социолози, политолози, политически коментатори и опозиция са категорични, че една от причините народът да обича Бойко е именно неговият “език на народа”.

Топ 50 крилати лафове на Бойко

За разлика от повечето политици, чиято реч блика от клишета, Борисов е директен, прави цветущи сравнения, говори откровено за детството си.

Топ 50 крилати лафове на Бойко

Разкрепостеният му на моменти език често води до гафове, но това видимо не смущава премиера.

Топ 50 крилати лафове на Бойко

“24 часа” ви припомня крилатите фрази от 2010 г. на премиера. (24часа)

Топ 50 крилати лафове на Бойко

За себе си

Топ 50 крилати лафове на Бойко

На празници седя сам като куче горе в “Бояна” и гледам футбол.

Това каза премиерът на 12 април т.г. в предаването “На 4 очи” на Нова телевизия. Поводът е въпрос за приятелите. Изпокарах се с приятели, с които се знаем от деца, признава Борисов. Даже тенис не играели вече.

Агнешка плешка ядяхме само на празника на Кирил и Методий. Имахме прасе, кокошки и зайци. Аз се грижех за тях и не отивах на курс по китара, докато не накося трева за зайците и не взема от почивните станции помия за прасето.

Борисов разказва в шоуто на Росен Петров “Нека говорят” колко бедно е било семейството му. Спели със сестра си в една стая, докато тя била студентка, а той абитуриент.

До 2016 г. ще режа ленти и ще правя първи копки на обекти. След това може и да ми омръзне.

При откриване на компресорна станция "Галата".

Чуя ли “Конгретюлейшън, Борисов”, и спирам да слушам.

Да ми се извини - Хи шуд аполоджайс.

Репликите са пред Би Ти Ви във връзка с опитите му да учи английски в движение – носил си думички в една кутия в колата.

Як си, сине, ама си будала.

Така го скастрил баща му, защото все давал разни свои неща на приятели.

Несъизмерими сме с Тодор Живков. Една стотна от това, което е построил за България и което е направено през онези години, да направим, да постигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство.

Премиерът се сърди пред Нова тв, че го сравняват с бившия Първи. Така той коментира разпространяван във фейсбук колаж от портрети на Живков, които постепенно преливат в образа на Борисов. Снимките не били коректни към Живков, защото бил построил много за България.

Не съм самохвалко, а един преуморен човек.

В интервю за Сашо Диков по Канал 3

Пари не ми трябват. Вече съм на такива години, че закъде да трупам пари. Стига ми къщата в Банкя.

Това казва Бойко в откровение пред Николай Бареков, цитиран от сайта Bnews.

Имам чувството, че изляза ли от политиката - това ще е краят на живота ми. Толкова врагове имаме. Ще ни оставят живи ли? Няма да ни върнат? Сложил съм си главата в торбата. Преди бях само аз, сега и аз, и Цецо.

В шоуто на Росен Петров по Би Ти Ви

Искам да се харесам на всички.

В “Панорама” с Бойко Василев по БНТ

Женските пари са змийски кости. Затова никога не съм ползвал женски пари в живота си.

Казва го поне 2 пъти - последно пред Росен Петров след въпрос за отношенията с Цветелина Бориславова и за женските пари. В този разговор той за първи път призна публично, че с Бориславова от няколко години са разделени.

Откакто съм министър-председател, разбрах, че всъщност думата “любов” не съществува и всичко е само пари. Приключих с личния живот, дано в следващия живот да имам повече време за това.

Горчивото признание е правено няколко пъти.

С Алексей Петров повече съм се бил, отколкото съм говорил.

Пред Дарик радио за старите си връзки с обвинения за глава на Октопода. Борисов споделя, че наистина регистрирали обща фирма с Петров, но после така се скарали, че почти стигнали до бой и не успели да се съберат, за да я закрият.

За здравеопазването

Не дай боже тъщата на Дянков да е болна.

На заседание на МС станало дума, че модерен апарат за диагностика на рака в София стои неизползван, защото не разполага с изотопи.

За снега

Отсега искам да чакате с метли и снегорини, като падне снежинка, да я хващате още във въздуха. Ако прочета "Снегът пак ги изненада", ще бъда много ядосан. Затова ви предупреждавам - в петък ще вали сняг!

На правителственото заседание на 8 декември

За половете и партията

В ГЕРБ жените обичат мъже, а мъжете - жени.

Кратък и ясен премиерски коментар на гей скандала в РЗС

За предишната власт

България беше ударена от товарния влак при управлението на тройната коалиция. Въпросът е дали можем да се махнем от коловоза, защото ние вече сме размазани като икономика.

По повод предупрежденията на Иван Костов да не се пипа фискалния резерв.

Ние сме толкова по-добри, че няма накъде. Божидар Данев (шеф на БСК) трябва, като види Дянков, да му целуне ръка и да каже: Добре че държиш такива данъците! Като говорим с премиера на Унгария, чак ми е неудобно да кажа колко са ниски данъците в България.

Кажи, Масларова, нещо дъвчеш и ми обясняваш, но не те разбирам. Дъвчеш дъвката и не те разбирам, не мога да чуя какво казваш.

По време на дебата по стратегията "Европа 2020" Борисов се обръща към бившия социален министър Емилия Масларова, която се опитва да каже нещо от мястото си в пленарната зала.

Дадох куче на Доган, а то му изяде пауните.

Борисов за пореден път припомни епизода от времето, когато бе в добри отношения със Сокола и му подари от своите овчарски кучета за рождения ден. Повод да се върне към спомена е палето, което връчи на Владимир Путин. По повод изядените пауни той изрично предупредил руския премиер, че българското овчарско куче хапе много, затова да не пуска много хора в двора.

За управлението и престъпността

Арести ще има навсякъде. Аз затова почти всеки ден правя арести, защото това е най-добрата възпитателна мярка за народа.

Няколко дни след публичния арест на ексвоенния министър Николай Цонев

20-30 търтеи тормозят държавата. Каквато и да е цената, ще я платя и тези хора ще ги вкарам в затвора.

Пред "Панорама" по БНТ

С калашник врабци трепят ли се?

Крилатата фраза е заради осъден на пробация за притежаване на бойно оръжие.

Всички шефове под стрес, наблюдавам ги. Когато някой падне от власт ли, да почнеш да го разработваш?

По повод скандала с разработването на митническия шеф Ваньо Танов

Поръчах ви хубаво време да довършите магистрала "Люлин". Разбрал съм се да е топло до неделя, но за още 15 дни не мога да обещая.

При инспекция на строежа на 3 ноември. Хубавото време му бе поискано от Мехмед Назиф Гюнал, президент на турската фирма изпълнител "Мапа Чингиз".

Нашите строежи са ужас за другите партии. Ще изпаднат в истерия, когато разберат, че напролет ще почнем първите два лота на магистрала "Струма".

На заседанието на МС на 15 декември

Оставих на София блажна пица с шунка. Докато пицата на държавата е продънена и дори без маслинка.

Репликата е по повод твърдения, че бюджетът на София ще рухне.

За премиерите

Германският канцлер Ангела Меркел ми е символ на поведение. Защото е много приятна, човечна, в смисъл весела, футболен запалянко. Като влезе някъде, всичко спира да се храни, да пие, за да чуе какво ще каже тя.

Борисов разказва още, че веднъж се скрил в кухнята да види как върви мачът. Като влязъл там, Меркел също била пред телевизора и хапвала сандвич. "Всеки си има слабости", обобщава премиерът.

Аз най-красив? Вижте Берлускони. Има много по-красиви от мен - вижте актьора от "Конан Варварина" - млад, атлетичен, с дълга коса.

Когато бил в Италия, премиерът Силвио Берлускони му показал безкраен списък с женски имена, запаметени в телефона му. Борисов пожела на всички мъже след 70-ата си година да имат такъв успех сред жените като италианския премиер.

А да не би Меркел и Обама да са изпаднали под руско влияние?

Пред "24 часа" в отговор на въпрос как ще успокои Иван Костов, който го обвинява, че България попада под руско енергийно влияние.

Президентски

Цветанов ще е президент, но ще видим.

В обзорно интервю пред Дарик радио

Ще ви е интересен ли мач между "Реал" (Мадрид) и "Тигрите" (Бистрица)?

Така Борисов си представя евентуалната конкуренция на Алексей Петров срещу него на президентските избори. По този повод той припомня изборните състезания с Татяна Дончева, Бриго Аспарухов, Тити Папазов, Слави Бинев: Пускат тези хора срещу мен само за да ми отнемат гласове и да ме извадят от равновесие.

Проектът на президента не е АБВ, а е ЮЯ. В ГЕРБ АБВ сме го минали отдавна, вече четем, пишем, преразказваме.

Премиерът критикува президентската инициатива пред журналисти.

За министрите

Ето го Дянков, той е моето слънчице сега. Ако намери пари и за всичките реформи, той е моето слънчице. Разчитам на него. И на другото слънчице Цветанов, и на другите слънчица от кабинета. Но сега ми е най-важен Дянков.

Анна-Мария Борисова я намерих на един разклон. Поговорих с нея около половин час, горе-долу разбрах какво мисли. Има тежък характер, трудно комуникативна, такъв човек ми трябва.

Така премиерът срещнал за първи път и преценил бъдещия си министър на здравеопазването.

И пропяха в арестите, отидоха и посочиха трупове. Ей тука, в тая ливада, има труп, ей тук някъде го копахме. И колегата Цветанов с един багер копае и вади трупове.

Пред българската общност в Берлин след шумната полицейска акция "Наглите"

Да мачкаш Цветанов, е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш.

По повод атаките срещу вътрешния министър

За културата

Толкова пот и енергия, колкото Рачков изразходва в това представление, не сме правили в националния отбор по карате на тренировка. Затова ги аплодират хората и него, и Нейков, и им е пълна залата. И 10 хил. лв. да вземе, са му малко. Футболистите от националния отбор не се потят толкова, колкото той на една постановка.

След посещение на постановка в "Сълза и смях"

За социолозите

Асланов бе като шеф на погребално бюро. С такова прискърбие съобщи резултатите, сякаш нещо много лошо се е случило.

Репликата е по повод резултатите от социологическо изследване за доверието към правителството.

За народа

Такъв ни е генът. Вижте, че почти всеки българин като се подстриже, прилича на борец.

В интервю пред Люба Кулезич по Нова тв

Моите уважения към вас, но българите са ми по-мили.

Към представители на германски компании, инвестирали у нас

В ада около българския казан не слагат дяволи, защото самите българи те теглят надолу.

По повод скандала с кандидатката на ГЕРБ за еврокомисар Румяна Желева.

За нещата от живота

Кога ще вършим тази работа?

Въпрос на публично място към външния министър Николай Младенов, съдържащ намек за сватба с приятелката му Гергана.

Безспорен добър финансист станах вече.

На заседание на МС.