Белослава оглави ново движение: Без тунинг

https://www.24chasa.bg/Article/728444 www.24chasa.bg

Певицата Белослава и нейната майка, актрисата Анета Сотирова, направиха неформален клуб на биожените. В него могат да членуват дами, които досега не са се подлагали на пластични операции. Мотото е “Да остаряваме достойно”.

Движението е неформално. За съществуването му се предава от биоухо на биоухо, както се шегуват неговите членове.

Няма ограничения за членство, засега най-възрастната биожена е на 70 г.

Майката на Белослава Анета Сотирова.
Майката на Белослава Анета Сотирова.

- Тунингованите жени излизат по 30 000 лева заедно с пластичните операции.

Бриджит Бардо
Бриджит Бардо

- Ако се прибавят и апартаментът, и колата, струват най-малко 100 000 лева.

Цветана Манева
Цветана Манева

- Така че живот си живеем с нашите биожени.

Анахид Тачева
Анахид Тачева

Този разговор на маса сред мъже на средна възраст става повод да се роди едно ново движение в България. В развеселената компания има и жени. На възраст от 7 до 70 години. Все такива, които не се поддават на съблазънта да използват пластичната хирургия в битката с годините. Сред тях са хубавата актриса Анета Сотирова и дъщеря й Белослава. Певицата попадна в класацията на "24 часа" за 100-те най-обичани българи.

Дилма
Дилма

На майтап и на чаша хубаво вино дамите решават да направят движение на биожените. В него ще членуват само тези, които досега не са се подлагали на пластични операции. Мотото е: "Да остаряваме достойно"

Дилма
Дилма

Движението е неформално. За съществуването му се предава от биоухо на биоухо, както се шегуват неговите членове. В него, разбира се, могат да се включат всички. Няма и възрастова граница. Засега най-старшата биодама е 70-годишна. Тя е режисьор и приятелка на Анета Сотирова.

Калина
Калина

Биожените не се съмняват в успеха на инициативата. Единственото нещо, от което се опасяват, е, че някои хора може да се отнесат иронично към идеята.

Калина
Калина

Движението е създадено преди Коледа. "Съвсем прясно е. Идеята ни дойде и от това, че по празниците всички се накичват като коледни елхи. Тогава най си личи кое по теб е истинско и кое естествено", шегува се актрисата Сотирова.

Джако
Джако

Според нея биожените са все по-рядък вид. "На изчерпване сме тези, които не си слагаме нищо, освен козметика", каза тя. Според нея духът на човека е по-важен, защото той подмладява жената. А не операциите.

Камелия
Камелия

Биожените не воюват срещу пластичната хирургия. "Нека всеки си бъде такъв, какъвто иска. Щом се харесва..."

Камелия
Камелия

Те признават, че скалпелът в някои професии е почти задължителен. Например в шоубизнеса.

Джако
Джако

"За тези хора е почти задължително да си направят корекция, когато достигнат определена възраст, защото екранът издава. Това е XXI век. В целия свят го правят", допълва Сотирова.

От движението на биожените обаче категорично не одобряват корекциите, когато си на 18. Сред младите момичета е на мода да си слагат силикон за абитуриентския бал в опит да заприличат на идолите си от чалга културата.

Според идеолозите на новото естетическо движение за това са виновни и мъжете. "Има такива невероятни комплексари, които искат да се показват с жени, приличащи на кукли. Неестествени", разсъждава Анета. "Не може, без да имаш професия или изобщо да нямаш представа какво ти предстои в живота, да започнеш да си правиш липосукция и всякакви други интервенции."

Това мнение споделя и Мариана, съпругата на футболиста Емил Костадинов. Тя също е от клуба на биожените. Мариана е убедена, че всяко натурално нещо е по-добро и по-хубаво. Тя смята, че всеки би предпочел естествената жена.

Мотото "Да остаряваме достойно" било избрано с единодушие. Членовете на новия клуб са наясно, че не могат да излъжат времето. "Но каквито и операции да си правиш, възрастта си личи. Затова е по-добре да остаряваме достойно. Аз съм щастлива и се чувствам добре в собственото си тяло", казва Анета. Според нея всяка жена трябва да се чувства по този начин.

"Няма срамна възраст. Природата ни е създала по естествен път, по който всички минаваме", добавя актрисата.

Биожените не укоряват онези, които в стремежа си към съвършенство лягат под ножа на пластичния хирург.Те просто искат да се чувстват добре в своята си кожа.

За Белослава, Анета и всички дами в клуба спортът е задължителен, но не и страшните диети. "Който не обича храната, няма вкус към живота", казва Анета.

Според Белослава и майка й, за да бъдеш биожена, трябва да си много добронамерен и позитивен. Иска се обаче и самоирония. Като се погледнеш в огледалото, да си казваш: "Здравей, съвършенство!"

Остаряват като катедрали

Секссимволът на 50-те и 60-те години на миналия век и посивялата старица днес Брижит Бардо носи с гордост и достойнство бръчките си. Френската актриса и световноизвестен модел по нищо не напомня днес на русокосата кокетка със закачлив поглед, която влудяваше мъжете преди половин век.

Бившата икона на френското кино без срам показва старостта на лицето си, не понася да крие следите на възрастта с грим и открито заявява, че ненавижда пластичните операции.

Цветана Манева също носи с достойнство и удоволствие своите години. Тя е една от най-харизматичните жени в българския театър.

Анахид Тачева също е от жените, които остаряват достойно, без никакви операции. Красивата говорителка на БНТ не се страхува от следите на времето.

Нов фасон

Дилма Русеф радикално промени своя облик в кампанията си за президент. Тя смекчи вида си на очилата даскалица и започна да излъчва повече мекота. През април 2009 г. направи усмивката си ослепителна чрез подравняване и избелване на зъбите. Тази процедура бе последвана от лифтинг и промяна на формата на веждите. Така доби много по-младежки вид. Захвърли и очилата. Същата година Русеф се бори и с лимфома и се подложи 4 пъти на химиотерапия. През май 2009 г. призна, че й се е налагало да носи перука. За президентската си кампания тя смени прическата, изсветли косите си и заложи на практичните, но стилни костюми.

На сватбата на княгиня Калина през 2002 г в "Царска Бистрица" изведнъж журналистите установиха, че носът на царската дъщеря се е смалил. Тя направила първата си операция малко преди сватбата. По-късно още два пъти се опитва да коригира грешката. Испанската преса я включва на 7-о място в топ десет на най-неудачните пластични операции.

"Не, не съм си правил пластични операции." Джако заяви това това пред британския журналист Мартин Башир в документалния филм "Да живееш с Майкъл Джаксън". Той призна само, че се е подложил на корекции на носа, за да улесни пеенето си. "Избеляването" идва от витилигото, от което страдаше покойният Крал на попа. Това може би донякъде обяснява как чаровното негърче се превърна в кукления човек MJ. Макар да не е жена, той има място в антологията на пластичните операции, тъй като е една от емблематичните фигури.

Поп иконата Шер е първата мегазвезда, която признава за пластичните си операции. Според злите езици има над 50! Както самата певица споделя, тя е прибягвала до увеличение на бюста, операция на носа, слагане на колагенови инжекции в устните. Светски хроникьори допълват списъка: инжекции с ботокс, лифтинг на лицето и шията, повдигане на клепачите. Като прибавим и редовните упражнения във фитнес залата, става ясно защо Шер изглежда блестящо и през 1996-а, и през 2001-а, и през декември 2010-а . А вече е на 64 години.

Харесвам се в огледалото и нямам проблемите на Шер или на Майкъл Джексън, но съм взискателна към външността си, казва певицата Камелия Тодорова. Тя се оперирала, за да зарадва феновете си. В края на 90-те изпълнителката се натъкна на екипа на късното предаване по БНТ "1200 нощи", което изпълняваше желания на случайни минувачи, и си пожела лифтинг на лицето.