Австралийци доказаха: Гривните за тонус - менте

https://www.24chasa.bg/Article/730120 www.24chasa.bg

Добилите огромна популярност по света и у нас енергийни гривни не подобряват тонуса и силата, както гласи рекламата им. Компанията, която предлага "Пауър баланс", разпространи съобщение на сайта си за Австралия, че всъщност нямат надеждно научно доказателство, което да потвърждава твърденията в рекламата. В нея се казва, че продуктът дава повече сила, равновесие и гъвкавост.

От компанията се извиняват на потребителите за подвеждащото твърдение. И дори били готови да върнат парите на хората, които се чувствали подведени. Извинението на фирмата идва след настояване на комисията за защита на потребителите в Австралия.

Енергийните гривни добиха огромна популярност в последната година. Те тръгнаха от САЩ, а манията в Европа започна от Испания, бързо се разпространява в Германия и Италия, а вече и в цяла Европа, включително и у нас. Продават се от специализирани магазини, от павилиони, по интернет и дори на сергии по улицата. Цената им е от 80- до 30-40 лв.

ДАМЯН ЛАЗАРОВ
ДАМЯН ЛАЗАРОВ

В рекламите им се споменава, че се ползват от известни спортисти като футболистите Кристиано Роналдо и Гути, баскетболистите от НБА Шакил О'Нийл и Ламар Одом, пилота от Формула 1 Рубенс Барикело и други.

Телефонът на официалните вносители на гривните у нас "Пауър Баланс България" ООД беше изключен вчера. Според шефа на една от дистрибуторските фирми всички били в отпуска. Самият той отказа коментар.

Според системата Дакси "Пауър Баланс България" е на бизнесмените Асаад Хакман Нарис Ал-Руби и Жорж Фади Башур. Те се занимават с имоти.

Комисията за защита на потребителите: Проверяваме реклама, че ги носят лидери

Има жалба при нас от реклама във вестник на гривни "Спорт баланс", че ги носи политическият елит. В момента проверяваме кой е я е пуснал, съобщи вчера Марияна Братанова, шеф на дирекция в Комисията за защита на потребителите. Според нея подобно твърдение е недоказано и нарушава закона.

Нямаме други сигнали срещу гривните, не са постъпвали и по европейската система за обмен на информация РАПЕКС, коментираха от ведомството с шеф Дамян Лазаров.