Най-добрите машинки за подстригване

https://www.24chasa.bg/Article/737755 Най-добрите машинки за подстригване Най-добрите машинки за подстригване www.24chasa.bg
Все повече мъже зарязват фризьорските салони и действат смело пред огледалото сами. СНИМКИ: ХРИСТО РАХНЕВ И РОЙТЕРС

Синдромът "нямам какво да облека" важи в пълна сила и за формите на косата. Прическата без съмнение е едно от нещата, които са в състояние да задържат по-суетните вкъщи. Дори и да предстои важна бизнес среща, ако бретонът се отклонява с едва два градуса от желания наклон - край. Ако пък е обявен код "оранжево" заради поледиците и гъстата мъгла и просто не можете да се доберете до фризьорския салон, а очаквате интимен гост, добра идея е да се снабдите с електрическа машинка. Вярно, че ако сред останалите хора вкъщи никой не е с диплома за коафьорство, няма да получите прическата на Виктория Бекъм. Но с помощта на гребени, вода и един-два опита "на сухо" върху персийската котка има реален шанс да ви подстрижат съвсем прилично в домашни условия. Ето какви машинки се предлагат на пазара и коя е най-подходяща за вас.

Цените в най-ниския клас започват от 12 лева и стигат до 35. Обикновено тези устройства са тип "куча марка" и въпреки лъскавата опаковка и напечатаните примамливи обещания, единственото нещо, което ще получите, ако се обръснете нула номер, са ранички и оскубани участъци. И все пак на места се намират съвсем сносни евтини и обикновени машинки. Те са подходящи за ежеседмична употреба от хора, които се подстригват сами пред огледалото предимно късо.

За 22 лева ще получите гумирана повърхност, акумулаторна батерия плюс поставка за зареждане и адаптер, 7 степени на регулиране, заключване и аксесоари от типа на ножица, гребен, машинно масло.

За още 8 лева отгоре ви очакват 10 степени на вградения гребен - от 2 до 21 мм и самозаточващи се ножове от неръждаема стомана.

Mашинките вече заприличват на джиесеми със зарядни.

Тази машинка обаче не е на батерии, използва се само с кабел за непрекъснато захранване. Освен че са самонаострящи, ножчетата на този модел са заоблени - рискът от одраскване на бенка или пъпка се свежда до минимум.

Най-разпространените машинки от средния клас.

Втората група е за машинките от 40 до 65 лева - най-масовата.

Ръчните машинки останаха в миналото, отсъпвайки на тези с акумулаторните батерии.

На цена от 50 лева машинката ви ще има 14 позиции на гребена, акумулаторна батерия, която след десетчасово зареждане издържа 35 минути работа, калъф за съхранение и четчица за почистване. Друг модел на същата цена е с два телескопични гребена, тоест диапазонът на дължините е по-разширен от евтините устройства - от 1 до 26 милиметра. Работните режими са два - батерия и кабел, като светлинен индикатор е монтиран към адаптера.

С ножа за прецизно оформяне може да си нарисувате буквално всичко върфу черепа - в случая това е лика на Уго Чавес.

В тази ценова група попадат и нашумелите напоследък тримери - машинки за подстригване на косми в нос и уши, както и за прецизно оформяне на брада и мустаци. Качеството скача с цената - за 70 лева може да се сдобиете с керамични остриета, 7 гребена и акумулаторна батерия, която издържа до 60 минути работа. Големият кеф идва, когато приключите с хигиенно-разкрасителните дейности върху себе си или близък. Тогава просто пускате чешмата и струята почиства тримера. Не се налага боравене с четчица, духане отблизо и подобни архаични похвати за чистене.

Едно от най-важните качества на машинките от тази група е подвижната глава на гребена - така остриетата плътно следват контурите на черепа и не се получават т.нар. островчета. За 60 лева се намират машинки с такива чупещи технологии заедно с професионални мотори - това не означава, че вместо 3 години ползване ще получите 4. Звукът ще е по-тих и скубане няма да има.

От 80 до 150 лева навлизаме в полупрофесионалните дебри на фризьорството. Ако сте възпитаник на стилист Капанов, но все още не работите с професионални машинки, тези са идеални за упражнения върху близки.

Всички устройства от този клас без изключение са с гребен на панта. Най-евтините машинки, чиито захранващи системи са и акумулаторни батерии, и 220 волта, разполагат с технология, при която смазването с машинно масло отпада. Модел от 100 лева предоставя керамични и титаниеви остриета плюс професионалния мотор. Подобно на тримера и тази машинка е водонепропусклива и се почиства на чешмата.

За 110 лева може да получите хибрида между машинка и тример - с 18 приставки за коса, брада, дори и за вежди.

Машинката разполага и с нож за фино оформяне - художникът във вас ще има поле за изява.

Последната, професионалната категория е от 170 лева нагоре.

Моделите до 200 лева обхващат дължините от 1 до 41 милиметра, триизмерни заоблени зъбци, калъфчета, кутии за пренос при дълъг път, дори и професионален наръчник за стилиране и интерактивен компактдиск.

Вакуумен тример във високия клас струва 180 лева и освен със самонаточващите се ножове разполага и с бутон за допълнителна мощност, прозрачен контейнер и отклонител за косми.

Един от шампионите, с цена 320 лева, предлага острие под формата на Х, 10 000 оборота в минута и комбинация от подвижна и неподвижна глава под ъгъл 45 градуса. Теглото й е едва 265 грама, зарежда се час, а работи 50 минути. Ножовете са покрити със сплав от титан и карбон, с характеристики, близки до тези на диаманта.

Характерни за скъпите машинки са системите за самоохлаждане, дългите кабели - около 4 метра, възможността за непрекъсната работа през целия ден, сменяемите ножове и изключителното "захапване" - понякога дължините започват от 0,8 милиметра.

Несъмнено притежанието на машинка у дома е от полза, но преди да отидете на пазар, помислете - колко често ще я включвате? Струва ли си да дадете 120 лева за ползване веднъж в месеца?

Не се стискайте, ако ще подстригвате всяка седмица. В крайна сметка при избързано решение евтиното излиза скъпо, а скъпото събира прах.

СЕБАСТИАН ПИЕР

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Роб Камерън: На масата сложих вина от цял свят, изпиха се само българските

Роб Камерън е новозеландски винен технолог и съосновател на INVIVO - една от най-успешните изби в Нова Зеландия. В България консултира една от водещите изби - "Вила Любимец" в качеството си на външен

Еквадорски индианец кръсти бебето си Цар Борис

Индианец от племето кечуа е кръстил сина си Борис, а го нарича Цар Борис. Херардо Боливар Анди е учител в родината си Еквадор. Той обаче има бурно минало, което е здраво свързано с Бъл

Йорданка Христова и Маричков пазят тоалети от 1967 година

Не хвърляйте с лека ръка стари дрехи, детски играчки и прашасали албуми, те разказват историята на едно минало. Макар че у повечето от нас подобна гледка би предизвикала замечтана, но тъжна усмивка

Краят на театралния сезон идва с премиери

Да разкажеш един живот с помощта на контрабас, е смахнато, но звучи благородно. Така го е направил екипът на Валентин Ганев, Пламен Марков и авторът Патрик Зюскинд в Народния театър.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Културна търсачка - най-интересното по сцените и галериите

Случи се Ликът на Петя Дубарова на марка Юбилейна марка с лика на Петя Дубарова бе показана вчера в Бургас. Събитието е част от двумесечните чествания по повод 50-годишнината на поетесата.

Ивайло Калоянчев на изпит пред баща си за "Стъклен дом"

Ивайло Калоянчев влиза в „Стъклен дом" в ролята на търговец от мола, където се кроят битките между Юлиан Вергов, Калин Врачански и останалите. Това се разбра от екипа на сериала.

Индиец лекува с дишане

"Знаете ли, че 60- 70 % от токсините в тялото се изчистват чрез дишането - каза индийският лечител Свами Джотирмая в началото на лекцията си в София. - Обикновено при дишане не използваме целия ...

Две божествени стъпки водят в Бегликташ

Mистично каменно море със соларни знаци, скални късове, наподобяващи брачно ложе и женска утроба, се крие в полите на Странджа.Най-вътрешното му свещено пространство е маркирано с почти ...

Какъв е символът на червеното яйце

Червеното яйце е знак за Възкресението на Христос. Обичаят да се червят яйца на Великден е универсален и се среща в много страни на света. Има исторически податки още от езическите времена, че са ...