Най-добрите машинки за подстригване

https://www.24chasa.bg/Article/737755 Най-добрите машинки за подстригване Най-добрите машинки за подстригване www.24chasa.bg
Все повече мъже зарязват фризьорските салони и действат смело пред огледалото сами. СНИМКИ: ХРИСТО РАХНЕВ И РОЙТЕРС

Синдромът "нямам какво да облека" важи в пълна сила и за формите на косата. Прическата без съмнение е едно от нещата, които са в състояние да задържат по-суетните вкъщи. Дори и да предстои важна бизнес среща, ако бретонът се отклонява с едва два градуса от желания наклон - край. Ако пък е обявен код "оранжево" заради поледиците и гъстата мъгла и просто не можете да се доберете до фризьорския салон, а очаквате интимен гост, добра идея е да се снабдите с електрическа машинка. Вярно, че ако сред останалите хора вкъщи никой не е с диплома за коафьорство, няма да получите прическата на Виктория Бекъм. Но с помощта на гребени, вода и един-два опита "на сухо" върху персийската котка има реален шанс да ви подстрижат съвсем прилично в домашни условия. Ето какви машинки се предлагат на пазара и коя е най-подходяща за вас.

Цените в най-ниския клас започват от 12 лева и стигат до 35. Обикновено тези устройства са тип "куча марка" и въпреки лъскавата опаковка и напечатаните примамливи обещания, единственото нещо, което ще получите, ако се обръснете нула номер, са ранички и оскубани участъци. И все пак на места се намират съвсем сносни евтини и обикновени машинки. Те са подходящи за ежеседмична употреба от хора, които се подстригват сами пред огледалото предимно късо.

За 22 лева ще получите гумирана повърхност, акумулаторна батерия плюс поставка за зареждане и адаптер, 7 степени на регулиране, заключване и аксесоари от типа на ножица, гребен, машинно масло.

За още 8 лева отгоре ви очакват 10 степени на вградения гребен - от 2 до 21 мм и самозаточващи се ножове от неръждаема стомана.

Mашинките вече заприличват на джиесеми със зарядни.

Тази машинка обаче не е на батерии, използва се само с кабел за непрекъснато захранване. Освен че са самонаострящи, ножчетата на този модел са заоблени - рискът от одраскване на бенка или пъпка се свежда до минимум.

Най-разпространените машинки от средния клас.

Втората група е за машинките от 40 до 65 лева - най-масовата.

Ръчните машинки останаха в миналото, отсъпвайки на тези с акумулаторните батерии.

На цена от 50 лева машинката ви ще има 14 позиции на гребена, акумулаторна батерия, която след десетчасово зареждане издържа 35 минути работа, калъф за съхранение и четчица за почистване. Друг модел на същата цена е с два телескопични гребена, тоест диапазонът на дължините е по-разширен от евтините устройства - от 1 до 26 милиметра. Работните режими са два - батерия и кабел, като светлинен индикатор е монтиран към адаптера.

С ножа за прецизно оформяне може да си нарисувате буквално всичко върфу черепа - в случая това е лика на Уго Чавес.

В тази ценова група попадат и нашумелите напоследък тримери - машинки за подстригване на косми в нос и уши, както и за прецизно оформяне на брада и мустаци. Качеството скача с цената - за 70 лева може да се сдобиете с керамични остриета, 7 гребена и акумулаторна батерия, която издържа до 60 минути работа. Големият кеф идва, когато приключите с хигиенно-разкрасителните дейности върху себе си или близък. Тогава просто пускате чешмата и струята почиства тримера. Не се налага боравене с четчица, духане отблизо и подобни архаични похвати за чистене.

Едно от най-важните качества на машинките от тази група е подвижната глава на гребена - така остриетата плътно следват контурите на черепа и не се получават т.нар. островчета. За 60 лева се намират машинки с такива чупещи технологии заедно с професионални мотори - това не означава, че вместо 3 години ползване ще получите 4. Звукът ще е по-тих и скубане няма да има.

От 80 до 150 лева навлизаме в полупрофесионалните дебри на фризьорството. Ако сте възпитаник на стилист Капанов, но все още не работите с професионални машинки, тези са идеални за упражнения върху близки.

Всички устройства от този клас без изключение са с гребен на панта. Най-евтините машинки, чиито захранващи системи са и акумулаторни батерии, и 220 волта, разполагат с технология, при която смазването с машинно масло отпада. Модел от 100 лева предоставя керамични и титаниеви остриета плюс професионалния мотор. Подобно на тримера и тази машинка е водонепропусклива и се почиства на чешмата.

За 110 лева може да получите хибрида между машинка и тример - с 18 приставки за коса, брада, дори и за вежди.

Машинката разполага и с нож за фино оформяне - художникът във вас ще има поле за изява.

Последната, професионалната категория е от 170 лева нагоре.

Моделите до 200 лева обхващат дължините от 1 до 41 милиметра, триизмерни заоблени зъбци, калъфчета, кутии за пренос при дълъг път, дори и професионален наръчник за стилиране и интерактивен компактдиск.

Вакуумен тример във високия клас струва 180 лева и освен със самонаточващите се ножове разполага и с бутон за допълнителна мощност, прозрачен контейнер и отклонител за косми.

Един от шампионите, с цена 320 лева, предлага острие под формата на Х, 10 000 оборота в минута и комбинация от подвижна и неподвижна глава под ъгъл 45 градуса. Теглото й е едва 265 грама, зарежда се час, а работи 50 минути. Ножовете са покрити със сплав от титан и карбон, с характеристики, близки до тези на диаманта.

Характерни за скъпите машинки са системите за самоохлаждане, дългите кабели - около 4 метра, възможността за непрекъсната работа през целия ден, сменяемите ножове и изключителното "захапване" - понякога дължините започват от 0,8 милиметра.

Несъмнено притежанието на машинка у дома е от полза, но преди да отидете на пазар, помислете - колко често ще я включвате? Струва ли си да дадете 120 лева за ползване веднъж в месеца?

Не се стискайте, ако ще подстригвате всяка седмица. В крайна сметка при избързано решение евтиното излиза скъпо, а скъпото събира прах.

СЕБАСТИАН ПИЕР

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Над 170 000 кръвопреливания се правят у нас всяка година

Дарената кръв се изследва за малария само при необходимост "В България се правят над 170 000 кръвопреливания годишно. Кръвта се изследва задължително за хепатит, СПИН и сифилис". Това каза зам.

Шестте световни градове, които предлагат най-добрата улична храна

Най-добрият начин да се потопим в атмосферата на даден град е чрез неговите кулинарни предложения, които можем да срещнем по улиците на града, пишат от Business Insider.

Катедрата по педиатрия в Пловдив чества 70 г. с празник на дарителите

Празник на дарителите и тържествено отбелязване на 70-годишнината от основаването на Катедра по педиатрия и медицинска генетика в Медицинския университет - Пловдив,

Замърсеният въздух убива чрез рак, сърдечни болести и инсулт

Замърсяването на въздуха е един от основните причинители на смърт днес. То е отговорно за 6,4 млн. смъртни случая в света за 2015 г. През същата година пушенето е убило 7 млн. души, а СПИН - 1,2 млн.

Здравното министерство готви обществена поръчка за електронен раков регистър

В здравното министерство се подготвя обявяването на обществена поръчка за електронен раков регистър, съобщи зам. здравният министър в оставка д-р Бойко Пенков пред 24zdrave.bg.

Здравната каса дава по 5 минути безплатни консултации по телефона

Личният лекар не може да откаже профилактичен преглед - по един за годината Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) дава консултации на безплатния си телефон 0800-14-800,

Бъчварова потвърди: България ще получи 160 млн. евро от Фонд „Вътрешна сигурност“

Не мога да оставя тази поредица от нелепи лъжи, които се сипят и които показват една изключителна некомпетентност в детайлите на държавното управление.

Разширяването на Околовръстния път на София трябва да е готово до 2020 г.

Разширяването и реконструкцията на столичното околовръстно шосе и свързването му с магистралите “Люлин” и “Тракия” трябва да бъде осъществено до 2020 г. Това коментира инж.

Изправят на съд мъж и жена, укрили близо 450 000 лв. ДДС

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу мъж и жена за данъчно престъпление. Обвинението срещу двамата е за това, че в качеството на търговски пълномощници на „СТИВ“

Видео игри в офиса? Защо не

Опасни или вредни са компютърните игри? По този въпрос мненията са коренно противоположни. Някои смятат, че човек, който прекарва голяма част от времето си с джойстик в ръка,

Изтегли от тук безплатно специално приложение за Бургас

Изтегли от тук безплатно приложението за

Прогноза: Брутният вътрешен продукт на България ще нарасне с 3,2% през 2016-а

Брутният вътрешен продукт на България се очаква да нарасне през 2016 година с 3,2% вместо с досега прогнозираните 2,6 на сто главно поради по-солидно вътрешно търсене и повишение на приносът за