Диоксин и в немски прасета, колят стотици

https://www.24chasa.bg/Article/738749 Диоксин и в немски прасета, колят стотици Диоксин и в немски прасета, колят стотици www.24chasa.bg

Високи нива диоксин са попаднали и в свинете в Германия. Това бе доказано за първи път вчера, след което бе дадено нареждане за унищожаването на стотици прасета.

Отровата бе засечена в свинско месо от ферма в Долна Саксония. Стотици прасета от една ферма в окръга Верден ще трябва да бъдат убити и месото им - изхвърлено.

Властите ще съобщят по-късно името на фермера, засегнат от скандала. Негов колега също вече е докладвал за проблем с диоксин в месото от предприятието му.

Досега се смяташе, че с отровата са замърсени основно яйца и кокошки носачки, незначителни дози бяха открити в някои свински салами.

Диоксиновият скандал в Германия избухна преди седмица, след като стана ясно, че фирма за фуражи е бъркала хранителните си смески с индустриално олио, в което се съдържа диоксин. Химикалът може да предизвика рак на кожата.

Засегнатите фермери ще поискат обезщетение от виновника за скандала. Хиляди са изправени пред фалит заради унищожаването на милиони яйца. Обезщетения ще искат и властите в региони с ферми, в които е открит диоксинът. Още птицеферми вчера бяха пуснати отново да работят, след като дни наред изчакваха пробите от продуктите им да покажат дали в тях е попаднал диоксин. Само 330 селски двора все още са със забрана за продажба на яйца.

Междувременно Европейската комисия съобщи, че ще потърси нов начин да уреди чрез закони сигурността на хранителните продукти и да задължи производителите да спазват строги норми за безопасност.

Чехия настоя за нови правила на ЕС, които да задължават на етикетите на храните да се посочва страната, в която са произведени продуктите.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Кристалина Георгиева отрече да е автор на кампания срещу Ирина Бокова (Обновена)

От поща с адрес уж в Еврокомисията се изпращат мейли с опорни точки как да бъде оплюта българската кандидатка за генерален секретар на ООН в социалните мрежи, за да може да бъде заместена от "КГ".

Спасиха котка, затрупана под руините в Италия

Котка беше извадена жива изпод руините 6 дни след смъртоносното земетресение в Италия, отнело живота на 290 души, съобщава "Нова телевизия". Даниела от най-пострадалото село Аматриче била принудена

Унгария изпраща три хиляди полицаи на границата със Сърбия

Унгария засилва защитата по южната си граница със Сърбия, изпращайки три хиляди полицейски служители за охраната й, съобщава австрийската медия ORF, като се позовава на изказване на съветника на

Най-големият ледник в Австрия се е стопил с 3 километра (Снимки)

Глобално затопляне с плашещи размери! Ледникът Пастерзе, най-големият в Австрия, който се намира между провинциите Каринтия и Тирол, за 3 десетилетия е намалял най-малко с 3 километра,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Дойче Веле: Всеки да се спасява сам!

Със своето "добре дошли" Германия привлича особено много бежанци, които тъй или иначе не желаят да останат в другите страни по пътя си на запад: така звучи аргументацията най-вече на държавите от

Германия няма да се справи

Няма да се справим, защото не знаем с какво точно трябва да се справим. Какво искаме всъщност: просто да се грижим за прииждащите хора - или да ги интегрираме?

3,8 по Рихтер разлюля Италия

Трус със сила 3,8 по Рихтер беше регистриран в Централна Италия в 14.26 часа българско време. По данни на Европейският сеизмологичен институт земетресението е било с дълбочина 11 километра,

Лидер на германските популисти: Политиката на Меркел ни превърна в сила

Бежанската политика на Меркел беше късмет за нашата партия. Без нейното безумно отваряне на граници и отказ от горна граница на приети бежанци нямаше да имаме толкова много избиратели.

Евакуираха метростанция в Лондон заради съмнителен пакет

Евакуираха една от станциите на лондонското метро заради открит съмнителен пакет, съобщава британското издание “Independent”, цитирано от "Нова телевизия".