Джон Лоутън даде името си на агънце в Чепеларе

https://www.24chasa.bg/Article/739950 www.24chasa.bg

Легендарният вокалист на "Юрая Хийп" Джон Лоутън стана кръстник на едноседмично агънце в чепеларското село Орехово. Музикантът дотам се захласнал по него, че му дал името си, а на стопанина обещал, че ще идва да го наглежда. Агънцето е мъжко и ще се отглежда за разплод.

Лоутън снима филм за община Чепеларе. Вокалистът се завъртя на забърдовското дървено колело, хапна и чеверме, а кметът на селото Валентин Черпоков го дари с везани терлици.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена