В Аризона търсят убийци на таксиджия от Кюстендил

https://www.24chasa.bg/Article/740987 www.24chasa.bg
СВЕТОСЛАВ ЙОРДАНОВ

“Това е голяма трагедия. Знае се само, че е качил двама клиенти от летището. После тялото му е било намерено от пазач на паркинг, който видял, че двама мъже са го захвърлили извън колата. Разследващите работят по случая, но още няма резултат.”

Това каза вчера за “24 часа” Йордан Гошев, първи братовчед на убития в САЩ Светослав Йорданов.

33-годишният Йорданов от Кюстендил е застрелян на 7 януари в град Финикс, щата Аризона, съобщи сайтът eurochicago. Той бил шофьор на такси в компания Yellow Cab, обслужваща летището Sky Harbor. Светослав има съпруга, бременна в деветия месец, и син на 5 г., става ясно от информацията.

Светослав емигрирал в САЩ през 2006г. със зелена карта. Преди да замине, е бил футболист, завършил е спортното училище в Кюстендил. Съученик е с футболиста Илиян Стоянов-Коловати, който е и негов кум. От българина при убийството са взети документи, кредитни карти и ключове от жилището му.

Според показанията на свидетел Светослав качил клиенти около 1 ч, а половин час по-късно трупът му - прострелян в сънната артерия, бил изхвърлен от автомобила. Таксито е намерено на другата сутрин на десетина мили, залято отвътре с течност, за да се заличат отпечатъците.

Според Йордан Гошев братовчед му е убит от хора, които са бягали и им е трябвал автомобил. “Светли не можеше да предизвика никого. Беше душата на всяка компания и можеше да вдигне настроението на всеки", казва Гошев.

Семейството му отишло в САЩ, защото не можело да се справя в България. "Там се бяха устроили добре. Теглиха кредит и успяха дори да си купят къща. Сега обаче жена му е в шок. Чака момиченце, което никога няма да види баща си. Синът му пък знае само, че татко му е на небето", разказва Йордан.

В Кюстендил от роднините на убития живеят само родителите му, пенсионери. Брат му Андрей също е емигрирал.

Гошев казва, че цялата българска общност и таксиметровите шофьори във Феникс са открили сметка за набиране на средства, с които да подпомогнат на семейството.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на