Буги Барабата гледа дого аржентино в кухнята

https://www.24chasa.bg/Article/742299 www.24chasa.bg
Любовта между кучето и блусаря пламнала от пръв поглед. СНИМКА: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА

В Италия го наричат Белият ангел на смъртта. За породата се носи лоша слава на агресивен и свиреп убиец.

За Буги Барабата той е просто Бебчо или “мишка на каишка”. “Наричам го така, защото е целият бял и малко ми прилича на лабораторна мишка. Той е моят най-добър приятел”, обяснява Буги и в очите му блесва всеотдайнаталюбов, която изпитва към своето “малко пале”. Личи си, че тя е взаимна. Четириногият не отмества поглед от своя стопанин и нежно заравя муцунка сред буйните му бакенбарди.

Аоро Казадор де Варна е роден във Варненския развъдник за кучета на 31 декември 2008 г. Зодия Козирог е, също като своя стопанин. “Той е варненски ловец. Породата е създадена за лов на пуми и глигани.

Гордият стопанин на Аоро нежно го потупва по гърба за спечелената купа. 
СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ
Гордият стопанин на Аоро нежно го потупва по гърба за спечелената купа. СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

“Явно ме е взел за глиган защото сам си дойде при мен”, обяснява фронтменът на “Бараби блус бенд”.

По традиция първата буква от имената на породистите кучета, излезли от едно кучило, трябва да е една и съща. Буги искал да кръсти своя нов любимец на името на човека, който му помогнал да го открие - Златан Ангелов. Веднага се сетил, че “аоро” на латински означава “злато”. И така аржентинският дог се сдобил с екзотичното си име.

Казадор де Варна обитава кухнята в общия им апартамент. Защо точно кухнята ли? - “Напълно я унищожи и затова реших тя да бъде неговата стая. Най-старият ми кухненски уред беше пералнята - на 3 месеца. Сега нищо не става от нея. Изкопал е ключа за лампата, който е на 1,5 м. Няма вече контакти, нито шкафове”.

Преди няколко дни дого си отворил вратата и нахълтал в убежището на своя стопанин - хола. Намерил шкафа със завивките и извадил от там всички чаршафи, възглавници и одеяла. Буги разказва за гледката след това: “Имаше 4 пръста настилка по пода от раздран плат и пера.

Беше ме оставил без нито една завивка.

За щастие нищо от това, с което свиря, не беше пострадало. Не можах дори да му се скарам, защото ми стана адски смешно. Няма да си пребия кучето заради едни възглавници!”

Блусарят си признава, че Аоро не го придружава по участия и мотосъбори ине пие бира. Веднъж обаче се случило така, че се връщал да го вземе.

Буги отишъл да озвучава киноложка изложба в Ловния парк. Там видял свои приятели от българския клуб “Дого аржентино”, които веднага го попитали къде е хубавото му кутре. “Тук са събрани кучета от 14 страни, защо да водя Аоро?”, помислил си Буги, но все пак се върнал да го вземе. И не щеш ли, без никой да очаква, Казадор де Варна грабнал златния медал в категория “Подрастващи”. Стопанинът му изобщо не знаел какво се случва: “Два дни по-късно осъзнах какво е станало. От чудесно потекло ми е кучето, но подчертавам, че за мен е по-важно да имам приятел до себе си”.

В породата има заложена агресия, но според Буги тя може лесно да бъде ретуширана. Всеки ден децата от квартала мачкат ушите на Аоро, използват го за конче и му измислят гальовни имена като Пухчо и Целувчо.

Перфектният ловец

Породата е селектирана през 1928 г. от двамата аржентински лекари Мартинес. В процеса на нейното създаване те кръстосват кордобско бойно куче (получено чрез кръстоска на испански мастиф, булдог и бултериер) с различни чистокръвни породи като немски дог, дог бордо, ирландски вълкодав, английски пойнтер. Слуховете, че породата е създадена за лов на избягали от плантациите роби, не са верни. Дого аржентино е нещо повече от бойно куче - то притежава всички качества на отличния ловец. Породата все още търпи развитие.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На 73-годишна възраст легендарният треньор Люпко Петрович живее по-здравословно от всякога! В това се убеди лично репортер на "България Днес". Сръбският специалист, който за последно през миналата година води ЦСКА-София, е започнал редовни СПА процедури. Освен това е отказал цигарите и е намалил алкохола

На море семейно си изкарва почивката бившият депутат Добромир Гущеров, видя "България Днес". Милионерът е заедно със съпругата си, дъщеря си Мартина и нейния годеник, футболиста Димитър Евтимов, край морето. Преди да се отправи към плажната ивица, фамилията сяда в заведение край брега за чаша освежаващо кафе

Любопитна и провокативна реклама заснеха заедно най-сексапилната спортна репортерка в Италия Дилета Леота и голямата звезда на "Милан" Златан Ибрахимович. Двамата застанаха зад камерата в клип на популярна компания за индивидуални фитнес тренировки. За целта красивата италианка нахлузи боксови ръкавици и започна да удря плочките по корема на