Баща ми е Ерол, плешив музикант

https://www.24chasa.bg/Article/743515 www.24chasa.bg
Ерол с двете си деца.

“Това е баща ми! Той се казва Ерол, музикант е и е плешив.” Така дъщерята на Ерол Ибрахимов от “Уикеда” представя татко си пред свои приятели. Редовната реплика, която музикантът чува по телефона по време на междучасието й в училище, пък е: “Тате, ела бързо, че едни момичета искат автограф!”

Вокалистът на ска бандата и съпругата му Люба са горди родители на 8-годишната Зора и 5-годишния Рахин. “Добри деца са и много ни радват! Винаги ги вземам с мен по концерти. Застават на сцената и не мърдат оттам. Приемат популярността ми като част от моята работа”, обяснява певецът.

Красивото име на дъщеря му Зора идва от името на баба й - майката на Ерол, която се казва Зорка. Малката наследница на музиканта е вече във втори клас и още отсега проявява своя талант и артистични заложби - танцува, пее, рисува и пише кратки разкази и стихотворения. “Тя е артистична натура и много добре борави с думите. Има богат речник за дете на нейната възраст и често ни разсмива с доста зрели шеги. Ние не сме амбициозни родители. Не искам да виждам в нея скрити заложби, нека тя сама прецени каква иска да бъде”, казва Ерол.

Зора и Рахин обичат да играят сред природата, добри деца са и правят много щастливи своите родители.
СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ
Зора и Рахин обичат да играят сред природата, добри деца са и правят много щастливи своите родители. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Зора всеки ден сменяла професиите, в които искала да се изявява, щом порасне - един ден е танцьорка, понеже от малка ходи на школа, а на другия вече иска да работи в общината.

Баща ми е Ерол, плешив музикант

Малкият Рахин е по-скромен и стеснителен. Още е в детската градина. Взел е досущ името на дядо си, бащата на музиканта. “И той танцува много добре, но само когато не го гледаме. Иначе започва да се притеснява”, обяснява Ерол. Иначе отсега най обича да рита топка и да кара колело в парка.

Баща ми е Ерол, плешив музикант

Двамата с ъс Зора сякаш не могат един без друг. Често обаче заедно стават непослушни и палави. “Тогава настава голяма лудница”, казва баща им, но признава, че понякога и той се вдетинява и се превръща в третото хлапе вкъщи. “Повечето хора забравят, че са били деца. Това за мен е вид упражнение, понеже и аз научавам много неща.”

Съпругата на Ерол.
Съпругата на Ерол.

При храната прилагат хитрости - ако детето иска шоколад, първо трябва да си изяде супата. Ако пък гледа детско филмче, задължително хапва морков или ябълка. Така семейството на музиканта постига желания синхрон в здравословното хранене.

Към училището също подхождат дипломатично. “У нас шамарите не са част от възпитанието. Често родителите са заети и прехвърлят отговорността на институциите. Третират децата си като подчинени и вземат решенията вместо тях. Аз избягвам дори повишаването на тон. Мисля, че това е по-правилният начин”, съветва фронтменът на “Уикеда”.

Въпреки че и той е сред ангажираните родители, гледа да отделя повече време за децата, отколкото за работата. Всеки свободен час четиримата са заедно навън - по паркове, в зоологическата градина или на Витоша. Ако се съберат и няколко почивни дни, отпрашват към Велинград, а лятото - на море. Съпругата на Ерол

Люба е художничка и също като него има плаващо работно време. “Настъпва много радостна възбуда, като кажем, че отиваме някъде. Мисля, че децата трябва да растат свързани с природата. Любимите ни места са лунапарковете и, разбира се, магазините за играчки.”

Децата имат и домашен любимец, за който те се грижат - папагал, който всеки ден е с различно име. “Доскоро беше Слънче, сега вече е Перличка. Колата ми също е с име - Джо, предната пък бе Алекс."

Най-важното, на което музикантът иска да научи наследниците си, е да са честни и упорити, да следват целите си и да правят всичко с желание. Възпитава ги чрез метода на приятелството, а целта му е да ги изгради като самостоятелни личности. Мъчи се да опази по дълго и вярата им в Дядо Коледа, както и да съхрани детското у тях. “Иска ми се по-дълго време да рисуват дърветата с лилави листа”, с усмивка завършва урока си по бащинство Ерол.

ТОЙ КАТО МАЛЪК

“Не бях по-различен от другите деца. Израснах в Божурище. С приятели се къпехме в реката и обикаляхме полетата. Играехме на “олд скуул" игри - жмичка, войници и фунийки. По мое време имаше само една програма, по която даваха “Лека нощ, деца" и “Том и Джери" в неделя. Нямах си домашен любимец, понеже баща ми беше против. Въпреки това често водех улични кучета вкъщи, които исках да задържа. Имах хубаво детство.”

6 СЪВЕТА ЗА ДЕЦАТА НА 5 И 8 ГОДИНИ

1. Обичайте децата си и им го показвайте.

2. Не бъдете егоисти. Мислете повече за тях.

3. Не ги бийте или го правете само в краен случай.

4. Не бъдете много амбициозни и не прехвърляйте собствените си неудачи върху тях.

5. Извеждайте ги по-често да тичат навън, а не даса постоянно залепени на компютъра.

6. Давайте им здравословна храна.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На 73-годишна възраст легендарният треньор Люпко Петрович живее по-здравословно от всякога! В това се убеди лично репортер на "България Днес". Сръбският специалист, който за последно през миналата година води ЦСКА-София, е започнал редовни СПА процедури. Освен това е отказал цигарите и е намалил алкохола

На море семейно си изкарва почивката бившият депутат Добромир Гущеров, видя "България Днес". Милионерът е заедно със съпругата си, дъщеря си Мартина и нейния годеник, футболиста Димитър Евтимов, край морето. Преди да се отправи към плажната ивица, фамилията сяда в заведение край брега за чаша освежаващо кафе

Любопитна и провокативна реклама заснеха заедно най-сексапилната спортна репортерка в Италия Дилета Леота и голямата звезда на "Милан" Златан Ибрахимович. Двамата застанаха зад камерата в клип на популярна компания за индивидуални фитнес тренировки. За целта красивата италианка нахлузи боксови ръкавици и започна да удря плочките по корема на