Препарат за котли отровил мъжа и жената от Дупница?

https://www.24chasa.bg/Article/749329 www.24chasa.bg
РАЙКА КАЛЪПЧИЙСКА

Силно токсичен препарат за почистване на парните котли в ТЕЦ “Бобов дол” е причина за смъртта на съпрузите Райка и Васил Калъпчийски от Дупница.

Това е новата версия на разследващите.

Двамата починаха един след друг в разстояние от 12 дни.

На 8 ноември в апартамента им в блок 59 в кв. Бистрица в Дупница след празнуване на именния ден на Райка 55-годишният й съпруг Васил бе открит мъртъв, а тя в безпомощно състояние на пода.

Първоначалните предположения на лекарите бяха, че става въпрос за хранителното отравяне ботулизъм.

Версията по-късно беше отхвърлена, а Райка бе закарана по спешност във ВМА. Ден след изписването й обаче тя също почина.

Криминалисти сега предполагат, че причина за смъртта на двамата е отровният препарат за почистване на котли. Той е бил изнесен от Васил Калъпчийски, който преди смъртта си е работел в топлоцентралата.

С този препарат двамата съпрузи обработили събраните от нивата им стърнища, за да горят по-силно. От горенето се отделили химикали, които са близки до бойните отровни вещества. Вероятно те са довели до фаталния край и на семейството.

Според патолога д-р Димитрина Динкова от Националния институт по криминология и криминалистика още не са представили резултатите от химичния анализ на стомашното съдържимо и на кръвта на Васил и Райка.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на