Снежната вода отпуска пуловера

https://www.24chasa.bg/Article/754948 Снежната вода отпуска пуловера Снежната вода отпуска пуловера www.24chasa.bg

Всяка домакиня е изпадала в безтегловност, когато, вадейки прането от пералната машина, се е натъквала на степан до неузнаваемост пуловер.

Защото е пропуснала да прочете указанията на етикета как и при каква температура трябва да го изпере. Не запращайте дрехата в контейнера, а опитайте да върнете стария й вид. За целта ви трябва леген, пълен със снежна или дъждовна вода, в който да потопите степания пуловер.

Той се оставя да престои в съда за денонощие. След това се изпира задължително с хладка вода, като се намачква леко с пръсти, за да се отпусне тъканта.

След това дрехата се оставя отново да кисне, но този път за 48 часа във вода, в която на литър се изсипват 4 супени лъжици винена киселина. След това пуловерът се изплаква отново в хладка чиста вода.

Вени ВОЙНИШКА

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Сапунени мехури стават екрани

Зрителите скоро ще могат да гледат филми върху сапунени мехури. Това стана възможно с нова технология, която позволява да се прожектират изображения върху екрани, направени от сапун.

Конзолата Ouya ще прави революция

Ouya e нова конзола, която ще се появи на пазара през март 2013 г. Тя е продукт на специалисти, които обещават да направят революция в сферата на телевизионните игри.

Европа праща сонда към Юпитер за 1 милиард евро

Европейската космическа агенция планира да изпрати сонда към Юпитер и 3 от нейните ледени луни през 2022 година. Супермодерният апарат ще пътува в Космоса 8 години.

Пускат прахосмукачка от злато за 1 млн. долара

Вие сте милионер и вече си имате всичко - яхти, частни самолети, луксозни автомобили, имения, но продължавате да колекционирате скъпи играчки. Новата прахосмукачка на американската фирма Go Vacuum

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Незрящи проглеждат с помощта на музикално устройство

Проектът EyeMusic помага на незрящите хора да възприемат по-лесно заобикалящия ги свят Учени от Еврейския университет в Йерусалим разработват устройство, което помага на незрящи хора да ...

Японци дупчат Земята до мантията й

Геолози се готвят за експедиция, която може да бъде сравнена с първия полет до Луната. Изследователите смятат да пробият дупка до земната мантия, което досега никой не е правил, информира сп.

Писоарът говори: Обади се на трезвен приятел

„Слушай, точно така, на теб говоря. Изпил си няколко питиета, може би са твърде много? Е, направи услуга на себе си и всички други, обади се на трезвен приятел или на такси. А, и не забравяй да измиеш

Бутилки стават за ядене, количка пазарува сама

Кои са изобретенията на днешния ден, които ще променят всекидневието ни в бъдеще? В. “Ню Йорк таймс” предлага свой списък на техническите иновации, които ще имат върху човечеството същия ефект

Зареждаме мобилните си телефони с дишане

Собственото ни дишане може да зареди мобилното устройство, което носим. Заслугата е на италианския дизайнер Йоао Паоло Ламоглия. Той е разработил концепция за зарядно устройство, наречено AIRE