Покана на Борисов скара изселници

https://www.24chasa.bg/Article/755134 www.24chasa.bg

Идеята на Бойко Борисов да се срещне с представители на изселническите организации внесе разнобой сред тях. В декларация Сюхейл Чобаноглу, председател на Балканската федерация на румелийските изселници, обвини дружеството "Бултюрк", че се опитва да разцепи българските турци. Според Чобаноглу правата и исканията им трябва да са под егидата на федерацията.

Както "24 часа" писа, след като през октомври м.г. "Бултюрк" огласи резултатите от мащабно допитване до 13 хил. турци в България и изселници в Турция, премиерът покани чрез тях по един представител от всички организции на среща в София.

"Нашите инициативи са открити. Затова не приемаме нарежданията ви какво да правим и какво не, като че ли сме в армията", отговарят на обвиненията от "Бултюрк" с писмо, подписано от Рафет Улутюрк. Според него по-важно е срещата с премиера да се състои и да реши проблемите на хората, а не кой я е организирал.

Засега от една от най-големите изселнически организации "Балгьоч" в Бурса пък пазят дискретно мълчание дали ще пратят свой представител на срещата в София.