Янев отива в чужбина, маха се от политиката

https://www.24chasa.bg/Article/761305 www.24chasa.bg
Яне Янев

Яне Янев може да напусне политиката и да замине в чужбина. Това намекна лидерът на РЗС по Нова Тв. "Не зная дали изобщо ще се занимавам с политика. На 6 февруари ще има заседание на РЗС и там ще се реши оттук нататък каква политика ще поеме РЗС", коментира Янев. Той добави, че може да гледа какво става в България от 10 хил. километра.

Ден преди интервюто джипът на Яне бе откраднат. "Това не е единственото, което ми се случва, откакто критикуваме правителството. В Сандански 4-ма мъже са заплашвали майка ми. Викан съм 15 пъти в прокуратурата за нищо. Унижават ме целенасочено", оплака се той.

Лидерът на РЗС обяви, че голямата контрабанда не е по вътрешните граници, а на външните и че двама депутати от ГЕРБ отговарят за това - Иван Петров държал турската граница, а Искра Фидосова - сръбската.

"Преди години предадох документи за Мургина и Александър Томов, които тогава ги нарекоха компромат, но сега те имат съдебно решение. Ако сегашният шеф на НАП се опита да скрие мръсните пари на Цветанов, ще има "Мургина 2", закани се Янев.