3 г. затвор за финансисти на Галеви, крили данъци

https://www.24chasa.bg/Article/762621 www.24chasa.bg
Пламен Галев и Ангел Христов (вляво), известни като Братя Галеви СНИМКА: "24 ЧАСА"

На 3 години затвор бяха осъдени счетоводителката Невена Станоева и Веселин Пейчев, управител на дружеството "Инфра асет мениджмънт", собственост на прочутите Братя Галеви.

Двамата бяха обвинени за 660 092 лв. неплатен корпоративен данък. Държавата не го получила, след като към годишна данъчна декларация за 2007 г. бил приложен документ с невярно съдържание.

Имуществото на подсъдимите да се конфискува, разпореди Кюстендилският окръжен съд. Пейчев обаче има само ауди и 3 лв. в банка, а Станоева - 122 лв. по разплащателна сметка. Двамата трябва да платят солидарно не само невнесения корпоративен данък, но и лихвите по него от 2007 г. насам. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.

Данъците са дължими по Закона за корпоративното подоходно облагане във връзка с продажба на "Инфрастрой 2001" на фирмата на бизнесмена Васил Божков "Латис" през април 2007 г. за 5,5 млн. евро.

Собственик на "Инфрастрой 2001", която се занимава с поддръжка на пътища и ремонти, по това време е "Инфра асет мениджмънт" на бизнесмена Феодор Феодоров. През юли 2007 г. той прехвърлил 2/3 от капитала на дружеството на Пламен Галев и Ангел Христов. Според обвинението подсъдимите изготвили документи за фиктивни сделки на "Инфра асет" с 2 офшорки на Сейшелите, за да се осчетоводят мними разходи - над 6,6 млн. лв., и така да се скрие данъкът.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Никол Шерцингер работи за бебе с ръгбиста Том Еванс. Това разкрива приятел на двойката пред английските таблоиди. Бившето гадже на Григор Димитров е заедно с Том от около една година. 42-годишната певица все още не е ставала майка и в последно време сериозно се замисля за създаване на семейство. Близки на двойката дори твърдят

Певицата разбира мерките, но е категорична - браншът трябва да бъде подкрепен "Не може да ни оставят без никаква финансова помощ!" С тези думи ДесиСлава изрази безрезервната си подкрепа към всичките си колеги, както и към всички над 150 хил души, заети в бранша,които остават без работа след затварянето на нощните заведения

"Левски" ще стартира следващия сезон така, както завършва този - с осакатен отбор. Причината е, че в момента никой не мисли за селекция на "Герена", научи "България Днес". Повечето тимове вече си осигуриха по няколко нови попълнения. "Сините" имат по-важни неща за решаване - борят се за своето оцеляване