3 г. затвор за финансисти на Галеви, крили данъци

https://www.24chasa.bg/Article/762621 www.24chasa.bg
Пламен Галев и Ангел Христов (вляво), известни като Братя Галеви СНИМКА: "24 ЧАСА"

На 3 години затвор бяха осъдени счетоводителката Невена Станоева и Веселин Пейчев, управител на дружеството "Инфра асет мениджмънт", собственост на прочутите Братя Галеви.

Двамата бяха обвинени за 660 092 лв. неплатен корпоративен данък. Държавата не го получила, след като към годишна данъчна декларация за 2007 г. бил приложен документ с невярно съдържание.

Имуществото на подсъдимите да се конфискува, разпореди Кюстендилският окръжен съд. Пейчев обаче има само ауди и 3 лв. в банка, а Станоева - 122 лв. по разплащателна сметка. Двамата трябва да платят солидарно не само невнесения корпоративен данък, но и лихвите по него от 2007 г. насам. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.

Данъците са дължими по Закона за корпоративното подоходно облагане във връзка с продажба на "Инфрастрой 2001" на фирмата на бизнесмена Васил Божков "Латис" през април 2007 г. за 5,5 млн. евро.

Собственик на "Инфрастрой 2001", която се занимава с поддръжка на пътища и ремонти, по това време е "Инфра асет мениджмънт" на бизнесмена Феодор Феодоров. През юли 2007 г. той прехвърлил 2/3 от капитала на дружеството на Пламен Галев и Ангел Христов. Според обвинението подсъдимите изготвили документи за фиктивни сделки на "Инфра асет" с 2 офшорки на Сейшелите, за да се осчетоводят мними разходи - над 6,6 млн. лв., и така да се скрие данъкът.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кметът на София Йорданка Фандъкова отново припомни за забраната столичани да се разхождат в градини и паркове през уикенда заради ширещата се епидемия от COVID-19. Това бе и повод екипите на столичната полиция да засилят проверките в паркове и пешеходни зони. В събота полицаи предупреждаваха гражданите

Интересен начин да спрат съседите си да излизат си измислиха в столична кооперация. Ликът на шефът на кризисния щаб ген. Мутафчийски посрещаше всеки, който беше решил да излезне извън пределите на блока. Снимка: Забелязано в

Въпреки призивите на оперативния кризисен щаб всички да си останат по домовете и през днешния ден много столичани решиха да използват благоприятната прогноза и да излезнат на чист въздух. Полицията беше поставила патрули на възлови места в столицата, където по принцип има струпване на хора, а полицаите се опитваха всячески да накарат хората