3 г. затвор за финансисти на Галеви, крили данъци

https://www.24chasa.bg/Article/762621 www.24chasa.bg
Пламен Галев и Ангел Христов (вляво), известни като Братя Галеви СНИМКА: "24 ЧАСА"

На 3 години затвор бяха осъдени счетоводителката Невена Станоева и Веселин Пейчев, управител на дружеството "Инфра асет мениджмънт", собственост на прочутите Братя Галеви.

Двамата бяха обвинени за 660 092 лв. неплатен корпоративен данък. Държавата не го получила, след като към годишна данъчна декларация за 2007 г. бил приложен документ с невярно съдържание.

Имуществото на подсъдимите да се конфискува, разпореди Кюстендилският окръжен съд. Пейчев обаче има само ауди и 3 лв. в банка, а Станоева - 122 лв. по разплащателна сметка. Двамата трябва да платят солидарно не само невнесения корпоративен данък, но и лихвите по него от 2007 г. насам. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.

Данъците са дължими по Закона за корпоративното подоходно облагане във връзка с продажба на "Инфрастрой 2001" на фирмата на бизнесмена Васил Божков "Латис" през април 2007 г. за 5,5 млн. евро.

Собственик на "Инфрастрой 2001", която се занимава с поддръжка на пътища и ремонти, по това време е "Инфра асет мениджмънт" на бизнесмена Феодор Феодоров. През юли 2007 г. той прехвърлил 2/3 от капитала на дружеството на Пламен Галев и Ангел Христов. Според обвинението подсъдимите изготвили документи за фиктивни сделки на "Инфра асет" с 2 офшорки на Сейшелите, за да се осчетоводят мними разходи - над 6,6 млн. лв., и така да се скрие данъкът.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Малки и големи кукери прогониха злите сили в Елин Пелин. Групи от общинското градче и близките села Лесново и Ноевци бяха сред най-атрактивните участници в събитието, събрало хиляди зрители в слънчевия февруарски уикенд. Четвъртото издание на кукерския фестивал събра на едно място над 1800 участници

Сценаристът Христина Апостолова си направи музикална разходка в столицата, видяха папараците на "България Днес". Съпругата на Евтим Милошев сложи тапите в ушите, усили любимата си песен и започна да крачи по-смело и в по-добро настроение по софийските улици. СНИМКИ: БЪЛГАРИЯ

С черни очила, клюмнала шапка, съвсем неглиже и с любимото куче се разхожда из центъра на столицата Ники Илиев, видя зоркото око на "България Днес". Актьорът видимо е позаслабнал и с немалко бели косми на брадата. Къде отиде онзи красавец, мечта за немалко