Атанас Семов не ще да е нов Яне

https://www.24chasa.bg/Article/763986 www.24chasa.bg
Атанас Семов поздравява Яне Янев за годежа в края на 2010 г. СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

Заместник-председателят на РЗС Атанас Семов не планира да се кандидатира за лидер на партията. Това каза той пред “24 часа” след вълната от слухове, които го повишиха в наследник на Яне Янев.

На въпрос вярно ли е, че го готвят за председател, той отговори: “Не е вярно.” Бе категоричен, че няма да прави заявки за лидерския пост, защото има по-съществена работа. Версията за издигането на Семов тръгна, след като Яне Янев два пъти публично декларира, че обмисля оттегляне от политиката.

Тръгна слух, че това е елегантен начин да бъде отстранен като председател от покровители на партията, сред които отдавна политическата мълва сочи Алексей Петров.

Истинската причина са тежката медийна неадекватност и натискът срещу Янев, с който се опитват да затворят устата на РЗС, отсече обаче Атанас Семов. А на въпрос дали са настъпили проблеми между Янев и Петров, каза: Не. Не повече, отколкото през последните години.

Зам.-шефът на РЗС бе категоричен, че няма външен натиск за промени в ръководството на партията. Бъдещите си действия тя ще мисли и оповестява на 6 февруари.

Междувременно днес следобед се разчу за тайна среща на Яне Янев с главния прокурор Борис Велчев. Неофициално от РЗС и прокуратурата потвърдиха за нея, но отказаха подробности. “Нито потвърждавам, нито отричам, нямам право да коментирам”, каза адвокат Емил Василев, който придружавал Янев. Според слуха двамата занесли на Велчев папки за злоупотреби и нарушения в ДАНС. (24часа)