Синът на Анастасия Ингилизова и Деян Донков е дете кристал

https://www.24chasa.bg/Article/769544 Синът на Анастасия Ингилизова и Деян Донков е дете кристал Синът на Анастасия Ингилизова и Деян Донков е дете кристал www.24chasa.bg

"Винаги съм му говорила, че трябва да пазим дърветата и цветята, че те са живи същества. Веднъж, както седя на пейка в градинката, докато той играе с други деца, чувам гласа му: "Не! Не хвърляй боклука на земята! Замърсяваш природата!" Поглеждам и виждам как Деян се кара на момиченце, което иска да хвърли някакви хартии на тревата: "Вземи си боклуците, защото Господ вижда! Иначе как ще дишаме, ако ги няма тези дървета!"

Дърпаше момиченцето за ръката, още малко и щеше да я удари. После трябваше да му обяснявам, че е хубаво да казва тези неща, но всеки от нас има избор и този, на когото ги казва, трябва да прецени как да постъпи.

Защото насила хубост не става!"

Момчето, за което говори Анастасия Ингилизова, се казва Деян Донков. Да, точно така - звездата на Народния театър Деян Донков е неговият татко. Когато се залюбва с него, Анастасия е на 17 г., а той на 30. Не говорят за брак, но тя се заклева, че ако имат дете момче, ще го кръсти Деян. Баща й се казва Стефан, хубаво име, но никога не е показал разочарование, че момчето не го носи . "Всичко, което представлявам, съм научила от родителите си!", благодарна е актрисата за разбирането от тяхна страна - Деян е хиперактивен и много чувствителен. Не може да се преправя, на челото му е изписано какво чувства. Раним и свенлив е. Случвало се е да разговарям с някого и той да си затананика песен на английски. Аз се обръщам ядосано към него и му нареждам: "Марш вкъщи". Той се изчервява и смотолевя: "Да, добре, добре!" И на мен ми става жал."

Тя смята, че е нормална свръхенергията на Деян. "Той е от поколението на децата кристал, които не са разрушители като децата индиго, а миротворци. Те са много чувствителни. Много са енергични и мислещи. Запаметяват това, което им се говори и го виждат, и после го прилагат в живота. Повтарях му, че не трябва да пилеем водата, говоря му за паметта на водата, за нейната смърт. Ако не сме ние, как ще променим този свят - това е нашата отговорност. Много важно е за мен какво вижда Деян - ще го объркам, ако говоря едно, а върша друго. И моята отговорност става голяма."

Ролите на Анастасия и татко Деян в театъра не са предмет на разговор у дома. Те работят като артисти, това им е професията и толкоз. Майка му не го води на репетициите си, както много други деца на артисти. Момчето е гледало детски представления, но не възприема театъра като нещо специално. Иска да стане изследовател и да пътува по загадъчни места като Индиана Джоунс. Затова и на Коледа получава от майка си лего с приключение на легендарния изследовател и авантюрист.

Анастасия вярва в теорията за ранния пубертет, която е сравнително нова в детската психология: „На два-три месеца се появява поведение, което не мога да контролирам. Отказва да прави нещата, които сме научили - дори най-елементарни и битови, които вече ги е правил. Виждам пред себе си стена и не мога да я пробия. Разбирам, че трябва да го оставя, да не му досаждам, докато изживее момента. Онзи ден, когато бяхме на гости на Карла Рахал, половин час крещя с пълен глас. Тъкмо понечих да му направя забележка и видях, че не е правилно. После цяла нощ го боля гърлото и на сутринта сам каза, че не е трябвало да крещи толкова силно. Явно, че някои неща сам трябва да преживее.

Играчките, любими за момченцата от неговото поколение - бакугани и гормити, са вече изживян етап.

Сега се увлича по индианци, Дарт Вейдър и космическите пътешествия.

Майка му купува книжки на тази тематика, но нищо не му натрапва, желанието е негово. След като са се наиграли и налудували, час и половина преди да заспи, тя му чете. А после разговарят върху прочетеното. "Голямата му енергия е изразходвана и може спокойно да разговаря за строежа на Земята, за нейното ядро и т.н. Това е, което го интересува сега."

Детето не е объркано, че най-често вижда майка си, отделно излиза с баща си, а в събота и неделя го вземат нейните родители. "Ние го възпитаваме в пълен синхрон, така че то не се обърква. Мислим еднакво, разбираме се, без да уточняваме как да се държим при различни обстоятелства. Благодарна съм, че синът ми има баща, който се грижи за него, и те двамата се разбират. Не претендирам за повече, защото самата аз не съм съвършена и правя грешки. Щастлива съм, че Деян е отговорен родител и помага, когато може. За мен е важно, че двамата имат силна връзка и ние го гледаме по един и същ начин. Всеки ден с детето ни носи нещо ново - забелязвам, че неща, които сме говорили преди време, са влезли в главичката му, в начина му на живот. Защото изведнъж при някаква ситуация той започва да говори за тези неща. Не мога да повярвам! В забавленията не иска друг да измисля игрите, а той самият да решава кой с каква роля ще участва."

По зодия е Стрелец, а нумерологичното число на живота му е 1 и означава характер на лидер.

Деян познава приятелите на майка си и вече настоява, че и той има приятели - Матю на Карла Рахал, Матей на Маргита и Иван Бърневи, Мила на Мариана Жикич и Роберт Янакиев, която е родена три дни след Деян, и Криси на Гергана Данданова от Военния театър. "Казва: "Мамо, ние сега сме приятели, защото още когато сте били бременни с нас, ние сме били приятели."

6 СЪВЕТА ЗА ДЕТЕТО НА 5 ГОДИНИ

1 Трябва да има любов и доверие между вас. Но също и то да изпитва респект към родителите си.

2 Накажете го с лишаване от нещо. Може да са анимациите по телевизията, поканата за гости у приятели и пр.

3 Учете го да обмисля реакциите си. Повтаряйте му:

"Каквото посееш, това ще пожънеш."

4 Не бил голям, за да му се говори? Глупости! Говорете му безспирно за важните неща в живота.

p>5 Не слуша предупрежденията ви? Оставете го сам да пробва . Нека да сгреши.

6 Детето е най-смисленото нещо в живота ни. Затова всичко между вас и него трябва да е истинско.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Роб Камерън: На масата сложих вина от цял свят, изпиха се само българските

Роб Камерън е новозеландски винен технолог и съосновател на INVIVO - една от най-успешните изби в Нова Зеландия. В България консултира една от водещите изби - "Вила Любимец" в качеството си на външен

Еквадорски индианец кръсти бебето си Цар Борис

Индианец от племето кечуа е кръстил сина си Борис, а го нарича Цар Борис. Херардо Боливар Анди е учител в родината си Еквадор. Той обаче има бурно минало, което е здраво свързано с Бъл

Йорданка Христова и Маричков пазят тоалети от 1967 година

Не хвърляйте с лека ръка стари дрехи, детски играчки и прашасали албуми, те разказват историята на едно минало. Макар че у повечето от нас подобна гледка би предизвикала замечтана, но тъжна усмивка

Краят на театралния сезон идва с премиери

Да разкажеш един живот с помощта на контрабас, е смахнато, но звучи благородно. Така го е направил екипът на Валентин Ганев, Пламен Марков и авторът Патрик Зюскинд в Народния театър.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Културна търсачка - най-интересното по сцените и галериите

Случи се Ликът на Петя Дубарова на марка Юбилейна марка с лика на Петя Дубарова бе показана вчера в Бургас. Събитието е част от двумесечните чествания по повод 50-годишнината на поетесата.

Ивайло Калоянчев на изпит пред баща си за "Стъклен дом"

Ивайло Калоянчев влиза в „Стъклен дом" в ролята на търговец от мола, където се кроят битките между Юлиан Вергов, Калин Врачански и останалите. Това се разбра от екипа на сериала.

Индиец лекува с дишане

"Знаете ли, че 60- 70 % от токсините в тялото се изчистват чрез дишането - каза индийският лечител Свами Джотирмая в началото на лекцията си в София. - Обикновено при дишане не използваме целия ...

Две божествени стъпки водят в Бегликташ

Mистично каменно море със соларни знаци, скални късове, наподобяващи брачно ложе и женска утроба, се крие в полите на Странджа.Най-вътрешното му свещено пространство е маркирано с почти ...

Какъв е символът на червеното яйце

Червеното яйце е знак за Възкресението на Христос. Обичаят да се червят яйца на Великден е универсален и се среща в много страни на света. Има исторически податки още от езическите времена, че са ...