Задържаните в Габрово прехвърлили десетина имота

https://www.24chasa.bg/Article/781103 www.24chasa.bg

Членове на организирана престъпна група са задържани при специализирана акция в Габрово, съобщи директорът на ОД на МВР Габрово комисар Денислав Донков.

Тя е стартирала в 9:00 часа, за да неутрализира групировката, която е с широк спектър на престъпна дейност. Основно това са документни измами, изнудвания, кражби.

Първоначално са задържани трима криминално проявени, с регистрации за такъв вид престъпления. Те остават в ареста за срок от 72 часа.

В хода на акцията днес в Габрово са задържани М.М. (33 г.), Г.Д. (30 г.) и криминално проявените за кражби и измами К.М. на 28 г. по прякор Лотуса, П.Н. на 29 г. по прякор Гущера.

Схемата на измамниците е свързана с намиране на лица с нисък социален статус, с психични отклонения, страдащи от алкохолна зависимост. Те са били въвеждани в заблуждение, заплашвани и бити, за да прехвърлят недвижими имоти, собственост на членовете на групата или на техни близки.

В повечето случаи потърпевшите са получавали суми от порядъка на около 1000 лева или никакви, като са били манупулирани от групата.

Тя действала от около две години. Около десетина недвижими имоти в района на Габрово са били прехвърлени неправомерно, в хода на работата може да се окаже, че те са повече. Става въпрос за частни жилищни имоти - основно апартаменти.

Операцията е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура - Габрово.
Проверени са шест адреса и три автомобила.

Иззети са четири газови пистолета, за които има съмнения, че са преработени в бойни, боеприпаси, документи, включващи записи на заповед, множество нотариални актове, предварителни договори, пълномощни и други подобни документи. При претърсванията са открити полицейски атрибути. Намерени са лаптопи. Иззети са и вещи обект на кражби, пари.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на