Задържаните в Габрово прехвърлили десетина имота

https://www.24chasa.bg/Article/781103 www.24chasa.bg

Членове на организирана престъпна група са задържани при специализирана акция в Габрово, съобщи директорът на ОД на МВР Габрово комисар Денислав Донков.

Тя е стартирала в 9:00 часа, за да неутрализира групировката, която е с широк спектър на престъпна дейност. Основно това са документни измами, изнудвания, кражби.

Първоначално са задържани трима криминално проявени, с регистрации за такъв вид престъпления. Те остават в ареста за срок от 72 часа.

В хода на акцията днес в Габрово са задържани М.М. (33 г.), Г.Д. (30 г.) и криминално проявените за кражби и измами К.М. на 28 г. по прякор Лотуса, П.Н. на 29 г. по прякор Гущера.

Схемата на измамниците е свързана с намиране на лица с нисък социален статус, с психични отклонения, страдащи от алкохолна зависимост. Те са били въвеждани в заблуждение, заплашвани и бити, за да прехвърлят недвижими имоти, собственост на членовете на групата или на техни близки.

В повечето случаи потърпевшите са получавали суми от порядъка на около 1000 лева или никакви, като са били манупулирани от групата.

Тя действала от около две години. Около десетина недвижими имоти в района на Габрово са били прехвърлени неправомерно, в хода на работата може да се окаже, че те са повече. Става въпрос за частни жилищни имоти - основно апартаменти.

Операцията е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура - Габрово.
Проверени са шест адреса и три автомобила.

Иззети са четири газови пистолета, за които има съмнения, че са преработени в бойни, боеприпаси, документи, включващи записи на заповед, множество нотариални актове, предварителни договори, пълномощни и други подобни документи. При претърсванията са открити полицейски атрибути. Намерени са лаптопи. Иззети са и вещи обект на кражби, пари.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Символът на културното министерство през 2013 г. - ексминистър Владо Пенев и секссимволът на родния театър Захари Бахаров са неразделни. Двамата въпреки разликата в годините са близки приятели и отново бяха засечени рамо до рамо до Народния театър от топпапараците на "България Днес". Веселата компания дори се запъти на обяд след репетиции

"Това са пълни глупости. Убедени сме, че смъртта му е инсценирана, за да се измъкне с парите ни", нервно коментираха на 25 юни 2007 г. пред медиите известни родни бизнесмени. Повод за изявленията им е новината за смъртта на подвизаващия се с две самоличности като Емил Коен и Емил Бояджиев скандален бизнесмен и шеф на баскетболния ЦСКА

Големият кораб с много товар. Така коментираха столичани, извръщайки се вчера след естрадната легенда Силвия Кацарова на улицата. Топпапараците на "България Днес" изловиха изпълнителката на "Големият кораб", натоварена като танкер с покупки в няколко торби през рамо. Легендата дори успяваше и да урежда делови ангажименти по телефона