Зъб от саблезъб тигър и злато показват археолози

https://www.24chasa.bg/Article/781311 www.24chasa.bg
Предмети от Сердика, открити при разкопки по трасето на метрото пред ЦУМ. СНИМКИ: АНДРЕЙ БЕЛОКОНСКИ

Уникални находки от римска и късноантична Сердика, открити при спасителните разкопки заради строежа на метрото пред ЦУМ, могат да се видят от днес до 1 май в Националния археологически музей в столицата. Най-интересните и значими открития на археолозите от 2010 г. са показани в 4-ата представителна изложба, в която с експонати освен НАИМ участват още 24 музея.

Посетителите ще могат да разгледат находки от 50 археологически обекта в цялата страна. Представени са всички епохи от палеолита до Възраждането.

Зъб от саблезъб тигър, живял преди 1,5 млн. години, показват археолозите, които проучват пещерата Козарника. Посетителите ще могат да видят впечатляващи праисторически керамични съдове, сечива и идоли; монетни съкровища, златни пръстени, обеци и накити от могили в Сливенско и Чирпанско; открития, свързани с култа към св. Йоан Предтеча от о. Св. Иван край Созопол и др.(24часа)

Находки от средновековната крепост Перистера (Пещера)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

 Нагъл шофьор паркира Мерцедес С класа в тревните площи до жилищна кооперация в столицата. Липсата на свободни паркоместа пред блока и високият бордюр не смутиха изобретателния водач на луксозното возило и той безцеремонно заряза колата си против всички правила в

Парти с танцуващи девойки и забавление на плажа... Това е сюжетът на песен с екзотичен клип, посветен на главния архитект на Варна Виктор Бузев. Колоритната творба бързо набира популярност в интернет и вече има близо 15 000 гледания. Песента носи името "Архитект Бузев" и се изпълнява от артиста Стоян Роянов Я Я,

Певицата в лесбопорно със своя близначка. Двете се отъркват една в друга на плажа Певицата Анн-Джи скандализира с лесбопорно! Трикратната фитнес шампионка награби еротичния модел и танцьорка Стела Тейлър във видео на известен рапър. Двете палави дами търкат голите си тела и се опипват безсрамно на плажа.