138 години от обесването на Апостола на свободата

https://www.24chasa.bg/Article/787163 www.24chasa.bg

Днес отбелязваме 138-та годишнина от обесването на Васил Левски. Възпоменателната церемония пред паметника на Апостола на свободата в столицата ще започне в 18:00 часа. Ще присъстват президентът Георги Първанов, председателят на Народното събрание Цецка Цачева и премиерът Бойко Борисов.

Очаква се на честването да дойдат още кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-министърът на културата Митко Тодоров, ректорът на Софийския университет „Св.Климент Охридски" проф. Иван Илчев и други официални лица.
Те ще поднесат венци и цветя в памет на Апостола.

Архиерейска панихида за Васил Левски ще бъде отслужена в столичния храм "Света София" от 17:00 часа, след което с литийно шествие ще бъдат поднесени цветя на паметника на Васил Левски.

Организатори на възпоменателната церемония в София са Столична община, Софийска света митрополия и Общобългарски комитет и фондация „Васил Левски".
Програмата включва литературно-музикална композиция с участието на актьора Пламен Манасиев, хорова формация „България" с диригент акад. Валентин Бобевски и Весела Минчева - ученичка от 11-ти клас на 35 СОУ.

Авторският текст на Весела Минчева, посветен на Апостола на свободата, който тя ще изпълни на церемонията, е отличен на общоградския конкурс за есе в столицата, организиран от Регионалния инспекторат по образованието - София.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов