Спаска си върна правата върху Сузана след 4 г. борба

https://www.24chasa.bg/Article/792663 www.24chasa.bg

Апелативният съд в Скопие окончателно върна родителските права на Спаска Митрова върху малката Сузана след 4-годишни дела. Това се разбра от писмо на македонския адвокат на Митрова, адресирано до осигурения от партия "Атака" защитник на майката Петър Петров.

Върховната инстанция отхвърли жалбата на бившия съпруг на Спаска Митрова.

Евродепутатът Димитър Стоянов определи решението на съда като нормална европейска практика детето да бъде при майка си. Той счита това за голям успех за българите в Македония.

Спаска Митрова и Петров ще пътуват до Македония, за да бъдат обсъдени предстоящите стъпки и процедурата за вземането на детето и връщането му на майката.

Регулярните срещи на бащата с дъщерята ще се договарят със социалния център в Гевгелия. От "Атака" следят този процес, защото, според тях, досега срещу малката Сузана е бил оказван психически тормоз от служители на този център.

Спаска Митрова призна, че се чувства много развълнувана, защото това е борба, която вече 4 г. се води в Македония. Справедливостта излезе на открито, възтържествува тя, цитирана от БГНЕС.

Оттук нататък ще продължаваме да подкрепяме отстояването на българщината в Македония чрез останалите случаи и жалби, които получаваме постоянно, заяви Димитър Стоянов. Той вижда в бъдеще една нова ситуация, която да промени генерално македонската политика на антибългаризъм, която се води там. "Нашето желание е детето да живее в България заедно със Спаска, но решението зависи и от македонските власти дали ще разрешат това и за дъщеричката Сузана", обясни евродепутатът.