Добри уби куче с чук, отнесе 500 лева глоба

https://www.24chasa.bg/Article/798448 www.24chasa.bg
За проявен садизъм върху животно се налагат наказания в съда.

500 лева глоба за екзекуция на улично куче ще плаща пазачът от Първомай Добри Велков. Наказанието на Районния съд в града вече е в сила, научи "Твоят Ден".

54-годишният охранител отдавна се дразнел от кучето Бък, защото животното винаги се нахвърляло срещу него, когато минавал с велосипеда си. На Гергьовден миналата година Добри седял на пейка пред къщата си на ул. "Княз Борис I". Зърнал Бък да прекосява шосето. Миг по-късно профучала кола, прегазила псето и отминала.

Добри приближил и видял, че четириногото е още живо. Злопаметният пазач го вързал със сезал за врата и го довлачил в двора си. Там направил възел за теглича на туристическото си ремарке, за да не мърда пленникът му. Добри награбил чук и злобно го стоварил 3 пъти по черепа на скимтящото животно. То издъхнало за 1 минута. После го метнал в контейнер за смет.

Съседи видели екзекуцията и казали на жената, която се грижела за Бък след изоставянето му от собствениците. Тя подала сигнал в полицията. Добри обяснил, че убил кучето, защото се страхувал. Сега съжалявал.