Бебе изплака в ръцете на селско джипи

https://www.24chasa.bg/Article/804544 www.24chasa.bg

18-годишна ромка от шуменското с. Друмево родила бебето си в ръцете на личния лекар.

Момичето отишло при д-р Васил Василев да си вземе направление за раждане в болницата, но получила разкритие в кабинета и след 40-ина минути родила.

“Стана толкова бързо, че дори не дочакахме линейката от Шумен. Момичето е имало болки още от сутринта, ходило насам-натам да внася осигуровки и докато дойде при мен, вече беше с разкритие. Мобилизирахме се със сестрата и помогнахме”, разказа д-р Василев, който в 11-годишната си практика като джипи за първи път изражда бебе.

Бременната Минивер Али дошла в кабинета му към 17 ч. Било в края на работното време и лекарят се готвел да затваря амбулаторията. Разбрал, че момичето е на път да роди, и звъннал за линейка. Тъй като Минивер била без лична карта, д-р Василев сам отскочил до дома й да вземе документа от майка й. Когато се върнал, момичето лежало на кушетката, а главата на бебето вече се показвала.

“Сложих ръкавици и със сестрата се заехме с раждането. Първо се показа ръката с рамото. Видях, че пъпната връв се е усукала, освободихме я, и с втория напън се показа цялото момченце. Измихме го и го увихме в един комплект стари пелени, останали от времето, когато в селото е имало родилно”, разказва д-р Василев. Докато чакали линейката, бебето поплакало, после се успокоило и заспало.

В момента новороденото и родилката са в шуменската болница. Момченцето е записано на майка му - Али Минивер Али, защото бащата е неизвестен. Младата жена още не е решила дали ще го гледа, или ще го остави за осиновяване.

“Съдбата му зависи от решението на майката, дано си го задържи. Но аз съм доволен, усещането да помогнеш на човек да дойде на бял свят е страхотно”, казва лекарят.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към обущаря за поправка на стари обувки се е запътил Михаил Йончев, видя "България Днес". Естрадният певец подбира облеклото си в червената гама и екстравагантни кръгли очила. След като остави на майстора плик с обувки, изпълнителят продължи към останалите си ангажименти. СНИМКИ: "България

Напълно неразпознаваема, без грим и в спортен екип, моделката Наталия Гуркова върши всекидневните си задачи, видя "България Днес". Моделката паркира в близост до дома си, след което разтовари пазарски чанти. За дневния си тонус Гуркова разчита на прясно изцеден фреш. Липсата на грим тя умело прикрива с много скъпи слънчеви очила

Джорджина Родригес иска още деца от Кристиано Роналдо. Тя даде специално интервю за "Ола", в което призна своите планове. "Моето желание да бъда майка е по-силно от всякога", сподели красавицата. В момента половинката на португалеца има тежката задача да се грижи за четири деца. Само 2-годишната дъщеричка Алана е родена от Джорджина