Дизайнерски домашни толумбички

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 33.

КОЙ ГОТВИ

Дизайнерката София Борисова много обича да готви, освен да създава красиви дамски тоалети. Когато има свободно време се задържа в кухнята. Предлага ни любимата си рецепта, която много често прави в неделя, когато цялото й семейство е вкъщи. София има слабост към сладките неща и винаги гледа да има някакво лакомство на масата.

ПРОДУКТИ

2 яйца

250 г брашно

250 г извара

1 ч.л. сода за хляб

За сиропа:

750 г вода

500 г захар

щипка лимонена киселина

2-3 ванилии

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Смесвам продуктите и бъркам с миксер да се получи хомогенна смес.

С шприц за сладки и в тиган с горещо олио правя средно големи лентички.

Пържа ги до златисто и ги подреждам в тава. След като изстинат малко, ги заливам със сироп, който съм приготвила през това време. Разбърквам го, докато малко се сгъсти, след което заливам толумбичките.

Трябва и търпение, защото е необходимио да изчакаме 4-6 ч да се напоят, преди да ги сервираме.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Свински опашки с кисело зеле

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Мусака с пилешки дробчета

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Селска спържа

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Домашни шоколадови пасти

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Най-добрият брънч в неделя

Менюто в ресторант “Амбасадор” в столичния хотел “Маринела” е дело на шеф Андрей Стоилов Брънч. Тази сравнително нова (от края на ХIХ в.) дума в английския език е вече достатъчно популярна и в

Шницели от кайма

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Маша Илиева се научила да прави руски салати от баба си в Санкт Петербург

От вестник “24 часа” знае рецептата за пълнени домати с киноа и често я приготвя Балерината Маша Илиева била много злоядо дете. Затова, когато идвало време за хранене,

Фокача - наслада по италиански

Вкусно и здравословно?!? Оо да, възможно е! На ул. Цар Иван Асен ІІ №30 се намира вълшебно място, което предлага всичко това. Фокача е малко италианско заведение за бързо хранене с изключително уютен

Обърната баница

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,