"Мулен руж", но без Никол Кидман, а с 65 студенти

https://www.24chasa.bg/Article/820819 "Мулен руж", но без Никол Кидман, а с 65 студенти "Мулен руж", но без Никол Кидман, а с 65 студенти www.24chasa.bg
Студентите усилено репетират преди премиерата на мюзикъла “Мулен руж”, но още са без красивите костюми. СНИМКА: АВТОРЪТ

65 амбициозни студенти от 10 държави в Американския университет в Благоевград поставиха за първи път в света "Мулен руж" на сцена. Мюзикълът обещава да разбие представата за музикален спектакъл, а грандиозното шоу ще обиколи София, Бургас, Варна, Пловдив и Ст. Загора през април. Премиерата ще е в Благоевград в края на март.

Световният хит е най-мащабната продукция, реализирана от аматьорска трупа в България. На сцената освен 35 артисти и певци ще излезе и 25-членен оркестър, каза продуцентът на мюзикъла Рафаел Хачатрян, четвъртокурсник по бизнес администрация в университета. Още 30-ина студенти са в техническия екип за постановката. За първа година в мюзикъла участва и една преподавателка във вуза - Сабина Вини, допълни Рафаел Хачатрян.

"Мулен руж" е романтична история, която разказва за младия английски поет Крисчън, влюбен в смъртноболната Сатен, звезда в кабарето "Мулен руж". Едноименният филм е с участието на Никол Кидман и има две награди "Оскар" и три приза "Златен глобус".

Главната роля на Сатен е поверена на варненката Гергана Петкова. Единственият гостуващ външен актьор е Мартин Костадинов, който ще се превъплъти в поета Крисчън. Сценичните костюми студентите си поръчали при благоевградска шивачка.

p>"Всичко е на живо. Дори песните на Мадона и Елтън Джон, които се изпълняват във филма, няма да са на плейбек. Започнахме репетициите през септември м.г. и сме готови за турнето в страната", допълни Рафаел. Той е наел адвокат, който да проучи как стои въпросът с авторското право на мюзикъла. Оказало се, че понеже никъде досега не е игран на сцена, не се налага откупуване на авторски права.

В последните 3 г. години актьорската трупа на АУБ постави мюзикълите "Чикаго", "Уестсайдска история" и "Лак за коса". За постановката "Лак за коса" студентите станаха първата аматьорска трупа в света, която получи авторските права.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

НДК е сред 12-те сгради в света, включени в световната премиера на "Изгнаник"

Дворецът ще свети в червено и на фасадата ще се появи огромен графит На 28 и 29 май (събота и неделя) по инициатива на FOX и в съорганизаторство с Националния дворец на културата (НДК) ще се проведе

Студенти и преподаватели от Търново представиха кирилицата в Европарламента

По случай 24 май - Денят на славянската писменост и на българската просвета и култура, Факултетът по изобразително изкуство на Великотърновския университет "Св. св.

Огнено шоу и атрактивен парад на античния фест "Орел на Дунава" в Свищов

Огнено шоу и атрактивен парад на над 200 древноримски воини ще ознаменува Дванадесетото издание на Фестивала на античното наследство "Орел на Дунава" в Свищов.

Водещото световно сопрано - Фиоренца Чедолинс в „Норма” на 7 юни в Софийската опера

Водещото световно сопрано, Фиоренца Чедолинс ще бъде Норма в постановката на Уго де Ана „Норма” от Белини, на сцената на Софийска опера и балет на 7 юни от 19:00 часа.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Всичко от летните списъци за четене на щанда 204 на издателство „Труд” на Пролетния базар на книгата в НДК

С деца на море, планина, дори в дома през дългата лятна ваканция не е лесно. Но пък с книга в ръка, винаги има с какво детето да оползотвори свободното време.

Елена Йончева откри фотоизложбата на световноизвестния Стийв Маккъри (снимки)

Популярната журналистка Елена Йончева откри фотоизложба на световноизвестния фотограф Стийв Маккъри в София. Американецът отразява огромните промени в света, последствията от глобализацията,

Книгите на КК “Труд” с 20% отстъпка

Търсете ги на щанд №204 на базара в НДК до неделя Книгоиздателство “Труд” изложи почти цялата си продукция на щанд № 204, етаж 2, в НДК на тазгодишния Пролетен базар, който продължава до 29 май.

Продадоха картина на Диего Ривера за рекордните $ 15,7 млн.

Картина на Диего Ривера бе продадена в частна сделка за 15,7 млн. долара. Това е рекордна сума за латиноамериканско произведение на изкуството, а продажбата бе осъществена от аукционна къща Phillips,

"Валкюра" вдигна на крака зрителите в Софийската опера

„Валкюра”, третата опера от „Пръстенът на нибелунга”, е много обичано заглавие от тетралогията на Вагнер - не само заради прочутата Езда на валкюрите,