"Мулен руж", но без Никол Кидман, а с 65 студенти

https://www.24chasa.bg/Article/820819 "Мулен руж", но без Никол Кидман, а с 65 студенти "Мулен руж", но без Никол Кидман, а с 65 студенти www.24chasa.bg
Студентите усилено репетират преди премиерата на мюзикъла “Мулен руж”, но още са без красивите костюми. СНИМКА: АВТОРЪТ

65 амбициозни студенти от 10 държави в Американския университет в Благоевград поставиха за първи път в света "Мулен руж" на сцена. Мюзикълът обещава да разбие представата за музикален спектакъл, а грандиозното шоу ще обиколи София, Бургас, Варна, Пловдив и Ст. Загора през април. Премиерата ще е в Благоевград в края на март.

Световният хит е най-мащабната продукция, реализирана от аматьорска трупа в България. На сцената освен 35 артисти и певци ще излезе и 25-членен оркестър, каза продуцентът на мюзикъла Рафаел Хачатрян, четвъртокурсник по бизнес администрация в университета. Още 30-ина студенти са в техническия екип за постановката. За първа година в мюзикъла участва и една преподавателка във вуза - Сабина Вини, допълни Рафаел Хачатрян.

"Мулен руж" е романтична история, която разказва за младия английски поет Крисчън, влюбен в смъртноболната Сатен, звезда в кабарето "Мулен руж". Едноименният филм е с участието на Никол Кидман и има две награди "Оскар" и три приза "Златен глобус".

Главната роля на Сатен е поверена на варненката Гергана Петкова. Единственият гостуващ външен актьор е Мартин Костадинов, който ще се превъплъти в поета Крисчън. Сценичните костюми студентите си поръчали при благоевградска шивачка.

"Всичко е на живо. Дори песните на Мадона и Елтън Джон, които се изпълняват във филма, няма да са на плейбек. Започнахме репетициите през септември м.г. и сме готови за турнето в страната", допълни Рафаел. Той е наел адвокат, който да проучи как стои въпросът с авторското право на мюзикъла. Оказало се, че понеже никъде досега не е игран на сцена, не се налага откупуване на авторски права.

В последните 3 г. години актьорската трупа на АУБ постави мюзикълите "Чикаго", "Уестсайдска история" и "Лак за коса". За постановката "Лак за коса" студентите станаха първата аматьорска трупа в света, която получи авторските права.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Гости от Виена, Базел и Братислава в "Салон на галериите"

Картини на Магда Абазова, Нерон, Николай Майсторов и Румен Скорчев показани в зала 3 на НДК Интересен пърформанс, наречен “Саможертва”, даде началото на третото издание на “Салон на галериите” в

REFAN – диамантен спонсор на Британско-българския бизнес бал

Първото издание на Британско-българския бизнес бал се превърна в най-бляскавото събитие за есента в Лондон. Негов диамантен спорсор бе „Рефан България“,

Представят последната книга на рано отишлия си поет Ивайло Иванов

Тази вечер в Клуба на културните дейци в Русе ще бъде представена последната книга на рано отишлия си от този свят Ивайло Иванов – „Нов сън за щастие“, съобщи БНР.

"168 часа": Дилън цяла седмица не отговаря на Нобеловия комитет. Треперят дали ще си вземе наградата

Самочувствието му се срива и вече не се смее, след като спира да пие през 1994 г. Измина повече от седмица от обявяването на Боб Дилън за тазгодишния носител на Нобелова награда за литература.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Д-р Данчо от Лом удари писатели в земята

“Перестройката”, която ни връхлетя през втората половина на 80-те години, отвори и писателските чекмеджета. И се видя, че те са празни като църковен хамбар. Нямаше в тях забранени за издаване книги.

4 български филма на феста за независимо кино в София

Ще бъдат показани  най-смелите ленти от 2016 г. “Безкомпромисна селекция, много интересни филми, очаква ви жесток фестивал!” Това каза кинокритичката Геновева Димитрова по повод началото на

Софийската опера и балет чества 85-годишния юбилей на проф. Луканов с балета „Дон Кихот”

Юбилеят на професор Петър Луканов е празнично събитие за българската култура. През годините той осъществи десетки постановки, които са градиво в развитието на българската култура.

Стартира нов литературен клуб „Чети с нас“

Откриването е с историите на 7 забележителни дами На 23 октомври е първото издание на новия литературен клуб „Чети с нас“, организиран от хотел „Маринела“. Всяка втора неделя от 16,00 ч.

Започна подготовката на Втори летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете” на Царевец

С работна среща между кмета на Велико Търново Даниел Панов, директорите и представители на държавните опери във Варна, Пловдив, Русе, Стара Загора и Бургас започна подготовката на Втори летен сезон