Треньорът по акробатика имал конфликт с дилъри, опитвали да дават дрога на отбора му

ЛИЛЯН АЛЕКСАНДРОВ

45-годишният собственик на габровския клуб по акробатика “Арена” Милен Иванов и 16-годишният му син Кристиян са задържани за 72 часа в габровската полиция във връзка с убийството на треньора по акробатика Лилян Александров пред дома му в понеделник вечерта.

“Това е една от версиите, по които работим. Изясняваме алибито им и евентуалната им съпричастност към убийството”, каза директорът на ОД на МВР комисар Денислав Донков.

Милен Иванов е криминално проявен, има присъда за рекет. Както вчера писа “24 часа”, Иванов е заплашвал многократно колегата си Лилян заради конкуренцията на двата клуба за ползването на спортната зала и средствата, отпускани от общината и федерацията. Рязани са гумите на автомобила на Лилян, чупено е стъклото му, а миналата година синът му Пламен е намерил паркирания си пред дома им в Габрово автомобил с дупки от куршуми.

Александров е сигнализирал полицията, но не била доказана тогава съпричастността на Иванов към тези провокации. Габровски спортисти търсят връзка на убийството с годишното общо събрание на федерацията по скокове на батут на 26 март, на което се очаквало вземането на важни решения относно този спорт в Габрово.

“Няма логика човек, който публично се е заканвал някому, да отиде да го застреля, при това в центъра на Габрово”, контрират запознати с разследването.

Затова полицията работи и по други версии за убийството. От приятел на Лилян Александров “24 часа” научи, че треньорът е споделял за конфликти с улични дилъри, които се опитвали да предлагат дрога на тренираните от него деца.

Полицията проверяваше вчера и още една версия. Става дума за катастрофирал в Кресненското дефиле на път за Гърция 50-годишен габровец, който умира на място. Това станало около 17 ч във вторник - деня, в който са арестувани заподозрените баща и син. Проверява се имал ли е загиналият при катастрофата контакти с арестуваните акробати.

Днес в спортната зала по акробатика габровци ще се простят с Лилян Александров. Траурното шествие ще тръгне през целия град към Централния гробищен парк.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Кремират починалото от грип дете, разпръскват праха му над морето

Малката Дария Божикова от Чешнигирово, която издъхна от грип, ще бъде кремирана. Родителите й ще разпръснат праха й над морето, съобщи кметът на селото Христо Атанасов.

Ексбанкерът Христо Данов осъди прокуратурата за 40 000 лева

Бившият шеф на фалиралата Агробизнесбанк в Пловдив Христо Данов ще получи 40 000 лева за нанесени неимуществени вреди по време на 13-годишния съдебен процес срещу него.

Пиян пироман подпалил две плевни в шуменското село Тодор Икономово

Докато съселяните гасили имотите на съседите си, 33-годишния Айдън се запилял някъде и чак като изтрезнял се прибрал На пияна глава 33-годишният Айдън Х.

Варненка разиграва две полицейски управления, обявила семейната кола за открадната

Возилото обаче били намерено разфасовано в автоморга в Шумен, съпругът бил оставил колата за продажба официално с документи Варненка в развод включи в семейните битки и полицията от две районни

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Москва продава на търг комплекса "Камчия"

Департаментът по конкурентна политика на градските власти на Москва обяви търг за продажба на целия почивен комплекс "Камчия", намиращ се на 25 км южно от Варна.

Пловдив трети след Задар и Атина за "Най-добра европейска дестинация"

Пловдив се класира на трето място в престижната класация „Най-добра европейска дестинация 2016“, съобщиха от общината. На първо място е хърватският град Задар, а втора е гръцката столица Атина.

Момиченце на 2,6 г. издъхна в Пловдив от грип

Момиченце на 2, 6 г. издъхна от грип в Пловдив, съобщи шефът на дирекция "Надзор на заразните заболявания" в Районната здравна инспекция д-р Моника Троянчева. Тя уточни, че детето е от Чешнигирово.

Момиче от Пловдив живее 15 г. с акт за раждане на момче

Момиче от Пловдив живя 15 г. с акт за раждане, в който е вписано като момче, и с ЕГН на лице от мъжки пол. Любопитното е, че за всичките тези години девойката не е имала проблеми при досега с каквито

Пет общини с общо депо за отпадъци до края на 2016 г.

Регионалната система за управление на отпадъците, която включва изграждането на  модерно депо край Благоевград, се очаква да заработи в края на годината.