Стю от пангасиус със зеленчуци и див копър

https://www.24chasa.bg/Article/85211 Стю от пангасиус със зеленчуци и див копър Стю от пангасиус със зеленчуци и див копър www.24chasa.bg

ПРОДУКТИ

Филе от риба пангасиус - 150 г
Лимон - четвъртинка
Масло - 50 г
Пресен лук - 1 перо
Морков - 20 г
Тиквичка - 20 г
Див копър - грудка
Сол и бял пипер за овкусяване на филето

* За соса
Перно - 50 мл
Масло - 30 г
Лимонова кора настъргана - 1 щипка
Жълтъци - 2 бр.
Сметана за готвене - 20 мл

КАК СЕ ПРИГОТВЯ

Върху рибното филе нареждаме тънка филийка тиквичка и продълговато парче морков. Добавяме връхчета див копър и навиваме на ролце с помощта на стреч фолио. Така навитото филе пошираме (леко сваряваме) в съд с вода.

В тиган загряваме маслото, отвиваме ролцето от фолиото и слагаме в тигана за 2-3 мин. След топлинната обработка нарязваме ролцето на шайби, като едната слагаме в грудката от дивия копър и завързваме с перо от пресен лук.

Заливаме със соса от перно, масло, жълтъци, лимонова кора и сметана. Сосът се бърка постоянно на водна баня, за да не се пресече.

НАЧИН НА КОНСУМАЦИЯ

Поднася се топло. Подходящи питиета към ястието са бяло вино или узо.

Кой готви:
Милен Панев е член на Българската асоциация на професионалните готвачи и главен готвач в бутиковия пловдивски ресторант градина "Филипополис" в Стария град. Практикувал е в елитни хотелски вериги в Германия като "Маритим" и "Рамада" и е притежател на евросертификат.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Сладка млечна баница

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Торта "Павлова" във веган вариант

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

След 14 ч чалга певецът Крум не яде никакъв хляб

Чалга певецът Крум предпочита да яде, вместо да готви. Затова и когато се завърти из кухнята, пред засуканите манджи избира да си направи лесна и здравословна храна.

Мусака с патладжани и моцарела

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Дунапренени хлебчета

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Мариново медено свинско

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Карамелизирани смокини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Минипитки

КОЙ ГОТВИ Виолета Василева ни предлага рецепта за вкусни минипитки, с които можем да зарадваме близките си хора около трапезата. ПРОДУКТИ 2 яйца, 1 и 1/2 ч.ч. вода, 6 с.л.

Печени патладжани

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,