Стю от пангасиус със зеленчуци и див копър

https://www.24chasa.bg/Article/85211 Стю от пангасиус със зеленчуци и див копър Стю от пангасиус със зеленчуци и див копър www.24chasa.bg

ПРОДУКТИ

Филе от риба пангасиус - 150 г
Лимон - четвъртинка
Масло - 50 г
Пресен лук - 1 перо
Морков - 20 г
Тиквичка - 20 г
Див копър - грудка
Сол и бял пипер за овкусяване на филето

* За соса
Перно - 50 мл
Масло - 30 г
Лимонова кора настъргана - 1 щипка
Жълтъци - 2 бр.
Сметана за готвене - 20 мл

КАК СЕ ПРИГОТВЯ

Върху рибното филе нареждаме тънка филийка тиквичка и продълговато парче морков. Добавяме връхчета див копър и навиваме на ролце с помощта на стреч фолио. Така навитото филе пошираме (леко сваряваме) в съд с вода.

В тиган загряваме маслото, отвиваме ролцето от фолиото и слагаме в тигана за 2-3 мин. След топлинната обработка нарязваме ролцето на шайби, като едната слагаме в грудката от дивия копър и завързваме с перо от пресен лук.

Заливаме със соса от перно, масло, жълтъци, лимонова кора и сметана. Сосът се бърка постоянно на водна баня, за да не се пресече.

НАЧИН НА КОНСУМАЦИЯ

Поднася се топло. Подходящи питиета към ястието са бяло вино или узо.

Кой готви:
Милен Панев е член на Българската асоциация на професионалните готвачи и главен готвач в бутиковия пловдивски ресторант градина "Филипополис" в Стария град. Практикувал е в елитни хотелски вериги в Германия като "Маритим" и "Рамада" и е притежател на евросертификат.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Картофени крокети

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Aladin Foods организира най-голямото надяждане с дюнери за откриването си в Кюстендил

На 27 август 2016 г. Aladin Foods отваря нов обект от веригата за бързо хранене в центъра на Кюстендил. По този повод в 12:00 часа на пешеходната улица (до пощата) ще се състои най-голямото

Хрупкави кисели хапки с рулца от раци и лимон

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Миди "Саганаки"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Сладкиш "Магия"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Супа от диви ягоди

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Малинов крем

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Ива Екимова готвила за първи път агнешки главички с Дими. Било я страх да ги докосне

Ива Екимова няма да забрави 10-ия си рожден ден. Още си спомня вълнението при очакването на гостите, подготовката на менюто, което не минава без любимите за всяко дете сандвичи с франзели.

Питка "Слънце"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,