Стю от пангасиус със зеленчуци и див копър

https://www.24chasa.bg/Article/85211 Стю от пангасиус със зеленчуци и див копър Стю от пангасиус със зеленчуци и див копър www.24chasa.bg

ПРОДУКТИ

Филе от риба пангасиус - 150 г
Лимон - четвъртинка
Масло - 50 г
Пресен лук - 1 перо
Морков - 20 г
Тиквичка - 20 г
Див копър - грудка
Сол и бял пипер за овкусяване на филето

* За соса
Перно - 50 мл
Масло - 30 г
Лимонова кора настъргана - 1 щипка
Жълтъци - 2 бр.
Сметана за готвене - 20 мл

КАК СЕ ПРИГОТВЯ

Върху рибното филе нареждаме тънка филийка тиквичка и продълговато парче морков. Добавяме връхчета див копър и навиваме на ролце с помощта на стреч фолио. Така навитото филе пошираме (леко сваряваме) в съд с вода.

В тиган загряваме маслото, отвиваме ролцето от фолиото и слагаме в тигана за 2-3 мин. След топлинната обработка нарязваме ролцето на шайби, като едната слагаме в грудката от дивия копър и завързваме с перо от пресен лук.

Заливаме със соса от перно, масло, жълтъци, лимонова кора и сметана. Сосът се бърка постоянно на водна баня, за да не се пресече.

НАЧИН НА КОНСУМАЦИЯ

Поднася се топло. Подходящи питиета към ястието са бяло вино или узо.

Кой готви:
Милен Панев е член на Българската асоциация на професионалните готвачи и главен готвач в бутиковия пловдивски ресторант градина "Филипополис" в Стария град. Практикувал е в елитни хотелски вериги в Германия като "Маритим" и "Рамада" и е притежател на евросертификат.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Боб по манастирски

КОЙ ГОТВИ “Виждала съм да предлагат подобен фасул в кръчмичките, намиращи се край манастирите, и вероятно затова се нарича “по манастирски”. Стана ми интересно как се приготвя и затова се поразрових

Мирослава Иванова от “Събуди се” готви по две ястия - постно и с месо

Мирослава Иванова, която зрителите познават от екрана на Нова телевизия, готви, и то двойно повече от обикновените домакини. Кулинарства, както сама се шегува, “на две писти",

Шафраново ризото

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Ягодово тирамису

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Желирани ягоди с шампанско

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Ароматни мариновани гъби

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пудинг с чия и ягоди

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Лесни сиренки със сусам

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Добрина Чешмеджиева държи залепени на хладилника няколко рецепти от майка си

Пастата не бива да се преварява, трябва да е ал денте – леко твърда. Когато варите паста, никога не слагайте олио във водата, мазнината се добавя в соса.