Идеален дом Авто мото Досиетата от Панама

Стю от пангасиус със зеленчуци и див копър

https://www.24chasa.bg/Article/85211 Стю от пангасиус със зеленчуци и див копър Стю от пангасиус със зеленчуци и див копър www.24chasa.bg

ПРОДУКТИ

Филе от риба пангасиус - 150 г
Лимон - четвъртинка
Масло - 50 г
Пресен лук - 1 перо
Морков - 20 г
Тиквичка - 20 г
Див копър - грудка
Сол и бял пипер за овкусяване на филето

* За соса
Перно - 50 мл
Масло - 30 г
Лимонова кора настъргана - 1 щипка
Жълтъци - 2 бр.
Сметана за готвене - 20 мл

КАК СЕ ПРИГОТВЯ

Върху рибното филе нареждаме тънка филийка тиквичка и продълговато парче морков. Добавяме връхчета див копър и навиваме на ролце с помощта на стреч фолио. Така навитото филе пошираме (леко сваряваме) в съд с вода.

В тиган загряваме маслото, отвиваме ролцето от фолиото и слагаме в тигана за 2-3 мин. След топлинната обработка нарязваме ролцето на шайби, като едната слагаме в грудката от дивия копър и завързваме с перо от пресен лук.

Заливаме със соса от перно, масло, жълтъци, лимонова кора и сметана. Сосът се бърка постоянно на водна баня, за да не се пресече.

НАЧИН НА КОНСУМАЦИЯ

Поднася се топло. Подходящи питиета към ястието са бяло вино или узо.

Кой готви:
Милен Панев е член на Българската асоциация на професионалните готвачи и главен готвач в бутиковия пловдивски ресторант градина "Филипополис" в Стария град. Практикувал е в елитни хотелски вериги в Германия като "Маритим" и "Рамада" и е притежател на евросертификат.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Най-вкусна е лявата плешка на женското черно агне

Агнетата натоварват повече мускулите си в дясната част на тялото. Затова всички майстор готвачи твърдят, че най-вкусна е лявата плешка. Нейните мускулни влакна не са така жилави и сухи от

Празнично гастрогуру Великден ІІ

Пухкави бити козунаци ПРОДУКТИ 2 кг брашно, 400 г мас и олио, 400 г захар, 500 мл прясно мляко, 12 яйца, 60 г мая, щипка сол, 1 лимон, ванилия, стафиди, орехи или бадеми, коняк,

Празнично гастрогуру Великден І

Козуначени пиленца ПРОДУКТИ 500-600 г брашно, 150 г захар, 20 г прясна мая, пакетче краве масло, 200 мл топло мляко, 3 яйца, лимонова кора, щипка сол,

Агнешки вкуснотии за Великден и Гергьовден

Шпиковано месо от черно агне ПРОДУКТИ 1,5-2 кг агнешка плешка с ребрената част, 1 глава чесън, 1 морков, няколко стръка зелен лук, джоджен, червен, черен пипер, сол, няколко лозови пръчки,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Козуначена пита с локум

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Вкусни козуначени рула

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Козуначени кифлички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Леопардов бриош за Великден

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Козуначени коминчета

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,